5 Mac 2010

Siasat Carpet Raya Dan Pemiliknya - Chegu Bard

Solidariti Anak-Anak Malaysia hari ini membuat laporan di Balai Polis Dang Wangi, supaya menyiasat syarikat Carpet Raya Sdn Bhd yang mempunyai aset bernilai RM90 juta, tanggungan sebanyak RM67 juta dan simpanan melebihi RM12 juta.

Penyelarasnya, Badrul Hisham Shaharin yang membuat laporan itu berkata polis harus menyiasat bagaimana sebuah syarikat yang menjual karpet boleh mengumpul aset sebanyak itu.

"Kami juga mahu polis siasat salah seorang pemilik syarikat itu, Deepak Jaikishan yang dikenalpasti oleh penyiasat persendirian Balasubramaniam sebagai individu membuat bayaran kepadanya supaya menghilangkan diri.

Deepak telah disebut oleh Subramaniam sebagai individu yang membuat bayaran bagi pihak Perdana Menteri Datuk Seri Najib Abdul Razak dan isterinya Rosmah Mansor.


Menurut Badrul Hisham yang lebih dikenali sebagai Chegu Bard, sebelum peristiwa pembayaran wang tersebut, Balasubramaniam telah dibawa untuk bertemu adik dan adik ipar Najib.

Beliau berkata, Balasubramaniam telah membuat pengakuan bersumpah bahawa Najib dan Rosmah terlibat dalam pembunuhan wanita Mongolia, Altantuya Shaariibuu.Tiada ulasan: