6 Apr 2016

Tangkapan Rafizi, Paku Akhir Keranda Najib Selaku PM

KENYATAAN MEDIA
AMANAH KUTUK TANGKAPAN YB RAFIZI


1. Pemerintah Malaysia kini bertindak seperti Singapura dilanggar todak. Hang Nadim, seorang pemuda pintar ketika itu telah memberikan pandangan berbeza dengan hulubalang dan menteri-menteri disekeliling raja.

2. Namun kecerdikan beliau itu kemudiannya telah dianggap bakal menderhaka kepada raja sehingga pelbagai cara digunakan untuk menangkap Hang Nadim.

[VIDEO] Rafizi Bermalam Di Lokap Jinjang, Pejabat & Rumahnya Digelidah

Setiausaha Agung PKR, YB Rafizi Ramli dilaporkan telah dihantar ke lokap Balai Polis Jinjang setelah pejabat dan rumahnya digelidah malam tadi oleh anggota polis. Kenyataannya akan diambil pagi ini dan akan ditentukan samada beliau dibebaskan atau ditahan reman.

Sebelumnya, lapan orang pegawai polis telah mengiringinya ke ibu pejabat PKR di Petaling Jaya dan naik ke tingkat dua bangunan itu yang menempatkan pejabat Rafizi dipercayai bagi tujuan penggeledahan, lapor Malaysia Dateline.


Rafizi Ditangkap Ala Gestapo, Disiasat Bawah OSA

Rafizi ditangkap di luar Parlimen, disiasat bawah OSA

KUALA LUMPUR: Ahli Parlimen Pandan Rafizi Ramli ditangkap sebaik keluar daripada kawasan parlimen sebentar tadi.

Ahli Parlimen Kuala Terengganu, Raja Kamarul Bahrin yang menyaksikan penangkapan itu berkata, beliau melihat sejumlah 15 anggota polis sedang menunggu untuk menangkap Rafizi.