12 Okt 2015

Pakatan Harapan Perlu Segera Bentuk Sekretariat & Majlis Presiden

Amanah syor seketariat, majlis presiden Pakatan Harapan segera dibentuk

Parti Amanah Negara (Amanah) hari ini mengesyorkan supaya seketariat dan majlis presiden Pakatan Harapan segera dibentuk supaya persoalan dasar bersama dan kaedah pengurusan perbezaan pandangan dapat ditetapkan untuk dipersetujui dan didukungi bersama.

Menurut pengarah komunikasi Amanah, Khalid Samad, amalan bermusyawwarah demi mencapai kata sepakat dalam mengangani semua persoalan tetap merupakan dasar yang perlu diamalkan.


Resolusi PKR Cacat, Cuba Khianati Rakan-rakan Dalam PH

PKR buka keahlian Pakatan Harapan kepada PAS, PSM, parti Sabah, Sarawak

Keahlian Pakatan Harapan akan diperluaskan untuk cuba memasukkan PAS, Parti Sosialis Malaysia (PSM), serta parti pembangkang dari Sabah dan Sarawak, PKR memutuskan hari ini.

Resolusi itu dibuat dalam satu mesyuarat khas Majlis Pimpinan Pusat (MPP) parti itu, dipengerusikan Presiden Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail.

Pertandingan 3 Penjuru: PAS Tak Boleh Anggap Kerusi itu Miliknya Sampai Kiamat!

Mat Sabu: Amanah sedia tanding 3 penjuru lawan PAS jika terpaksa

Parti Amanah Negara (Amanah) sedia untuk bertanding 3 penjuru menentang Barisan Nasional (BN) dan PAS dalam pilihan raya umum akan datang jika terpaksa, kata presidennya Mohamad Sabu.

Namun, Mohamad yang lebih dikenali sebagai Mat Sabu berkata, Amanah akan memberikan peluang kepada PAS sepenuhnya berunding bagi memastikan pembangkang hanya akan bertanding satu lawan satu dalam pilihan raya tersebut.