5 Apr 2016

[VIDEO] Pelajar Dikatakan Dari Malaysia Dilaporkan Jatuh Semasa Sesi Penggambaran

Sekumpulan pelajar di Baghdad jatuh tangga pada sesi bergambar selepas graduasi

Dikatakan sekumpulan pelajar Malaysia dari Kulliyyah Farmasi, Universiti Baghdad, Iraq dilaporkan terjatuh dari tangga yang membariskan mereka secara bertingkat untuk sesi bergambar, dipercayai runtuh secara tiba-tiba menyebabkan semua pelajar jatuh terhempap antara satu sama lain.


[TERKINI] Hanipa Selamat Dibedah, Kini Berehat Di ICU

Ahli Parlimen Sepang, Mohamed Hanipa Maidin telah selamat menjalani pembedahan sekitam jam 12.50 pagi tadi dan dipindahkan ke Unit Kawalan Rapi (ICU) selama sehari untuk beliau berehat.

Hanipa rebah dan pengsan di Dewan Rakyat petang semalam dan telah dikejarkan ke Institut Jantung Negara (IJN). Beliau kemudiannya dipindahkan ke wad kecemasan Hospital Kuala Lumpur (HKL) bagi rawatan selanjutnya.

PAS Yang Perasan Kuat, Hidung Tak Mancung, Pipi Tersorong-sorong...

'Kehadiran rendah di demo anti-GST bukti PAS kuat'

Kehadiran kurang memberansangkan di himpunan anti-GST semalam adalah bukti kekuatan PAS, kata Timbalan Presiden parti Islam itu Tuan Ibrahim Tuan Man.

"Dalam konteks dari jumlah kehadiran mungkin gagal, sebab PAS tak menyertai. Kalau PAS sertai (himpunan itu) jumlahnya lebih besar," katanya di Putrajaya hari ini.

Lebih 2,000 berkumpul di pusat bandar Kuala Lumpur semalam bagi menghadiri protes itu.

Jumlah itu jauh lebih rendah berbanding himpunan terakhir anjuran PAS bagi menentang Perjanjian Perkongsian Trans Pasifik (TPPA) yang menarik kehadiran kira-kira 4,500 peserta.