9 Feb 2013

Kerja Syaitan Dikenali: 200 Bendera PAS Dicabut & Dibuang Ke Dalam Anak Sungai


Kuala Nerus - 200 bendera PAS yang dipasang oleh para petugas disepanjang jalan menuju ke tapak Himpunan Kebangkitan Rakyat -PAS Ganti Umno Kali Ke-7 (PGU7.0) telah dicabut dan dibuang merata-rata termasuk dihumban ke dalam anak sungai berhampiran.

Ekoran perbuatan khianat dan jahat pihak yang tidak bertanggungjawab itu, satu laporan polis telah dibuat oleh seorang petugas PAS, Saufi Hashim.

Menurutnya, pada kira-kira jam 6.00 pagi, beliau telah menerima panggilan telefon dari seorang petugas memaklumkan tentang kerosakan dan kehilangan bendera PAS yang dipasang yang bearada di kawasan kampung Jeram Manir.

Katanya, selepas itu, beliau terus ke tempat kejadian dan mendapati 80% daripada daripada bendera yang telah dpasang lewat malam semalam telah musnah.

"pada kira-kira jam 8.00 pagi, saya telag pergi ke lokasi kejadian dan mendapati bendera PAS telah berada dalam longkang, dalam semak dan dalam parit air (alur),

"hampir 80% keseluruhannya bendera PAS yang dipasang telah dirosakkan sepanjang jalan Kampung Jeram ke kampung Teluk Pasu,"ujarnya dalam laporan polis yang dibuat.

Menurutnya, kerugian yang dialami adalah sebanyak kira-kira RM1,500, akibat kerosakkan terhadap 200 bendera PAS yang telah dipasang.

Beliau melahirkan rasa kesal kerana menurutnya, sebelum pihak PAS memasang bendera-bendera itu, perundingan telah dibuat degan pihak jawatankuasa keselamatan Umno DUN Teluk Pasu. -BO

Resah Menanti Rebah: Lembu Liar Terlepas Kepanasan


Peristiwa yg berlaku semalam di Pahang.

Program ceramah Datuk Seri Anwar Ibrahim di Felda Bukit Kuantan, dihalang oleh beberapa kumpulan anak muda petang semalam.

Program yang sepatutnya bermula jam 5.45 itu akhirnya dibatalkan selepas Ketua Umum PKR itu mengambil keputusan untuk berpatah balik ke lokasi lain di Cenderawasih, Kuantan (Parlimen Indera Mahkota) akibat tidak mahu berlaku kejadian yang tidak diingin.

Menurut sumber, hampir 20 ke 30 ekor LEMBU upahan yang dipercayai bukan anak tempatan menunggu ketibaan rombongan Anwar di lokasi masuk ke Felda terbabit.

Tidak cukup dengan halangan manusia, mereka juga meletakkan beberapa buah lori yang bertujuan untuk menghalang kenderaan masuk.

Kejadian ini berlaku beberapa hari selepas tragedi serangan di program ceramah Mazlan Aliman dekat Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor.

Seperti biasa, dapat dilihat beberapa orang anggota polis juga ada bersama mereka.

Tidak dapat dipastikan, polis memantau atau sebaliknya.

P/S : Petanda-petanda jelas UBN semakin tertekan.....

RESAH menanti REBAH.... -fb PR Supporter

[VIDEO] Rakaman Sebut Polis Beri Arahan Huru Hara Di Felda Sungai Tengi

SSatu rakaman video mesyuarat untuk membincangkan huru-hara ketika ceramah Anak di Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor pada 4 Februari lalu tersebar di internet.

Rakaman 15 minit itu dimuat naik ke Youtube dengan tajuk “Perancangan jahat ‘Umno Untuk Serang Ceramah ANAK di Felda Sungai Tengi Terbongkar’.

Ia memaparkan penerangan pengerusi mesyuarat yang dipercayai Pengurus Felda Sungai Tengi, berhubung tindakan menghalang ceramah Presiden Anak, Mazlan Aliman.

Antara lain, pengerusi mesyuarat tersebut berkata tindakan itu direstui pegawai polis.

“Gerak kerja kita, kalau dia (Mazlan) terlepas juga masuk sepertimana pegawai polis cakap tadi, kita buat seolah-olah macam membantah lah, kita buat huru hara,” “Tapi jangan bergaduh, saya minta sangat lah jangan bergaduh...”

Kenyataan itu segera disampuk salah seorang daripada mereka yang berkata “Kalau dah huru hara bergaduh jugak...” dan disambut ketawa mereka yang berada di situ.

Pengerusi Felda berkenaan kemudian menyebut arahan itu datang dari pegawai Polis Daerah Kuala Kubu Baru.

“Kalau dia buat ceramah tu kita buat bising lah, Itu yang pegawai polis daerah Kuala Kubu Baru, pesan kat saya tadi,” katanya dipetik dalam rakaman itu sambil menambah ia dilakukan dengan tujuan membatalkan program tersebut.

Dalam pada itu maklumat di Facebook menyatakan mesyuarat itu dihadiri pengurusan Felda Sungai Tengi, Perkasa, Umno, Seranta dan Majlis Belia Felda.

Pada 4 Februari lalu, Mazlan Aliman dilapor diserang kumpulan didalangi Umno ketika hendak memulakan ucapan di Felda Sungai Tengi, Hulu Selangor.

Mazlan berkata kira-kira 100 samseng membaling botol, kerusi, kun dan pelbagai objek lain. Malah mereka juga menumbuk dan menendang Unit amal Pas.

Oleh kerana samseng-samseng berkenaan enggan beredar dan bimbang keselamatan hadirin, ceramah itu kemudian di batalkan.

Nasharuddin Ditempelak Kerana Heret Nama Allahyarham Ust Fadzil Mohd Noor

Nasharudin diminta jangan cemar nama Allahyarham Datuk Fadzil

SHAH ALAM - Pas Selangor mengingatkan bekas Timbalan Presiden Pas, Nasharudin Mat Isa supaya tidak mencemarkan nama baik bekas Presiden Pas, Allahyarham Datuk Fadzil Mohd Noor dengan segala tindakan dan kenyataan beliau.

Timbalan Pesuruhjaya Pas III, Khalid Samad berkata, Nasharudin sepatutnya berterima kasih kepada Ustaz Fadzil kerana membawa beliau yang langsung tidak dikenali terus ke pimpinan Pusat dan dilantik sebagai Setiausaha Agung Pas.

“Beliau bukan siapa-siapa sebelum Ustaz Fadzil ambil dan letak di pentas utama politik Pas. Saya minta dia jangan cemar nama Ustaz Fadzil iaitu mengaitkan dengan tindakan dilakukannya,” katanya pada sidang media di sini semalam.

Khalid berkata, ucapan Nasharudin di sebuah stesen televisyen swasta baru-baru dilihat seolah-olah menjual nama bekas itu Presiden Pas sedangkan itu kenyataannya sendiri.

“Soal tahaluf siasi ini dimulakan pada zaman kepimpinan Ustaz Fadzil. Ianya merupakan keputusan hasil perbincangan melibatkan bukan sahaja pemimpin Pas, tetapi pemimpin gerakan Islam seluruh dunia.

“Mereka berbahas berdasarkan fahaman, suasana dan prinsip politik mengikut syariat Islam. Ia diputuskan bahawa Pas menjadi parti relevan bagi seluruh Malaysia dan rakyatnya, maka persoalan tahaluf siasi ini kerjasama dengan DAP dan PKR tidak menjadi masalah,” katanya.

Beliau berkata, Pas Selangor kesal dengan tindakan Nasharudin yang tidak mahu membetulkan diri sendiri dengan menerima keputusan jemaah atau parti tetapi terus ingin melanggarnya walaupun ia salah dari sudut disiplin.

“Tindakan itu membuktikan beliau tidak layak menjadi ahli Majlis Syura Ulamak maka keputusan Majlis Syura Ulamak menggugurkannya terbukti tepat dan betul.

“Tindakannya membuktikan beliau tidak layak menjadi Timbalan Presiden Pas, maka ianya mengesahkan keputusan Muktamar 2011 yang tidak memilihnya sebagai Presiden," katanya.

Dalam pada itu, Khalid turut mengulas mengenai gesaan Nasharudin yang mahu Pas keluar dari Pakatan Rakyat (PR).

“Ia bercanggah dengan apa diwariskan oleh Ustaz Fadzil dan kata-kata beliau sendiri bahawa ini satu ijtihad hebat untuk menjadikan Pas itu relevan bagi semua di seluruh negara Malaysia. Kalau keluar dari PR, maka Pas akan bersendirian dan hanya dapat memainkan peranan untuk sektor masyarakat tertentu sahaja,” katanya. -SH

Jika Tidak Mahu Rakyat Bangkit, Bersihkan Dahulu Sistem Pilihanraya!

Pembangkang harus terima sekiranya tewas pilihan raya’

KUALA LUMPUR, 8 Feb — Pembangkang harus menerima keputusan pilihan raya yang dilangsungkan tahun ini sekiranya tewas, kata Presiden Umno Datuk Seri Najib Razak.

Beliau yang juga perdana menteri berkata, pembangkang perlu menghormati keputusan rakyat kerana ia adalah salah satu prinsip dalam sistem demokrasi.

“Menghormati keputusan rakyat adalah satu prinsip yang penting dalam sistem demokrasi iaitu demokrasi berparlimen, bererti kita mesti terima keputusan rakyat.

“Bila dia kata dia percaya demokrasi dia harus menyanjung prinsip itu, itu hakikatnya,” kata Najib selepas mempengerusikan mesyuarat majlis tertinggi Umno di ibu pejabatnya hari ini.

Menurut Najib, rakyat secara umumnya tidak menerima politik huru-hara, dan harus berpegang kepada kedaulatan undang-undang.

“Kalau dia nak buat huru hara, semua orang tak boleh terima.

“Kita akan wujudkan the rule of law,” kata Najib lagi.

“Menghormati undang-undang adalah prinsip asas dalam negara, perjalanan demokrasi menuntut kepada kita menghormati undang-undang negara,” katanya.

Katanya beliau yakin Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) berkemampuan untuk memastikan pilihan raya yang diadakan adil dan bersih.

Baru-baru ini Timbalan Presiden PAS Mohamad Sabu menegaskan akan mengetuai perhimpunan rakyat besar-besaran sekiranya SPR tidak telus dalam menggendalikan perjalanan Pilihan Raya 2013.

Bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad pula menegaskan Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim akan menganjurkan demonstrasi ala “Arab Spring” sekiranya Pakatan Rakyat (PR) tewas.

Pilihan Raya 2013 perlu diadakan selepas mandat kerajaan BN tamat pada penghujung April.

Sebanyak 222 kerusi Parlimen dipertandingkan manakala 505 kerusi Dewan Undangan Negeri (Dun) menjadi rebutan dalam pilihan raya yang dianggap paling sengit dalam sejarah.

Setakat ini, hanya negeri Sarawak yang telah mengadakan pilihan raya negeri pada 2011. -TMI

Ulasan GB

Sungguh dasyat tuduhan Najib di atas, sedangkan umum mengetahui selama ini segala desakan untuk kerajaan "membersihkan" sistem pilihanraya lansung tidak dipedulikan. Pelbagai laporan mengenai kerja-kerja SPR berjalan terus tanpa sebarang halangan.

Malah RCI Sabah yang sedang berjalan membuktikan wujudnya seperti yang diakui sendiri oleh mantan perdana menteri, Tun Dr Mahathir, ribuan pendatang asing telah didaftarkan sebagai warganegara dan menjadi pengundi di dalam pilihanraya di negara ini.

Itu baru di Sabah, dan kerajaan terus menyepi apabila ada tuntutan RCI ditubuhkan untuk hal yang sama di seleuruh negara.

Rakyat tidak akan bangkit jika tidak wujud sebarang hal yang mencurigakan di dalam sistem pilihanraya negara ini.

Malah jika kita tinjau, siapakah sebenarnya yang menimbulkan huru-hara selama ini jika bukan UMNO BN sendiri yang sentiasa rasa terdesak untuk mempertahankan kuaanya? Semak laporan polis, siapa baling batu, siapa baling telur, siapa baling besi, siapa turun dan contengkan bendera lawan dan seumpamanya jika bukan UMNO-BN?

Siapa yang bertindak samseng selama ini jika bukan UMNO BN? Pun begitu polis tidak mengambil sebarang tindakan terhadap mereka kerana pihak polis berjaya dijinakkan oleh UMNO BN untuk menyebelahi pihak mereka.

Semasa negeri PR jatuh ke tangan UMNO BN seperti Terengganu di tahun 2008, ada pihak rakyat merusuh dan membuat huru hara sekalipun wujud penipuan yng dilakukan oleh SPR?

Tetapi apabila Perak jatuh ke tangan Pakatan Rakyat, kamulah, Najib orang yang mendalangi rampasan kuasa di Perak.

Begitu juga halnya di Selangor, Pulau Pinang, Kedah dan Kelantan, kerajaan dan partilah yang melakukan segala bentuk sabotaj dan tindakan-tindakan untuk menekan kerajaan-kerajaan negeri di bawah Pakatan Rakyat supaya rakyat menderita di dalam usaha kamu untuk merampas negeri-negeri tersebut dari Pakatan Rakyat!

Isu mengenai bendera Naib diturunkan... ia bukan dilakukan oleh rakyat tetapi dilakukan oleh phak berkuasa tempatan, MPSJ, yang menurut mereka penggantungan bbanner-banner itu tidak mendapat kebenaran PBT, mengapa salahkan rakyat? Apakah kamu Najib mahu rakyat tidak mematuhi undang-undang dengan memberikan contoh yang tidak baik iaitu tidak mematuhi undang-undang?

Hukum keneran dan keadilan akan tetap mengambil tempatnya. Seandainya penipuan SPR dan sistem pilihanraya terus berlaku, UMNO BN bakal dihumbankan dari Putrajaya. Rakyat akan bangkit. Apa yang berlaku pada Arab Spring yang begitu ditakui UMNO BN, ia adalah riaksi spontan rakyat, ia tidak dirancang dan tidak idalangi sesiapa, tetapi seluruh rakyat bangkit berkehendakkan pembersihan di dalam sistem pilihanraya negara mereka. Begitulah yang akan berlaku jika kerajaan UMNO BN terus memekakkan telinga supaya SPR dan sistem pilihanraya dibersihkan. Bukan Mohd Sabu, bukan Ambiga, bukan Anwar Ibrahim, buka Ust Hadi Awang, bukan Lim Kit Siang, bukan sesiapa pun yang menghasut rakyat untuk bangkit, tetapi seluruh jiwa yang suci dan bersih akan bangkit menuntut setiap yang kotor itu dibersihkan.

Demikian hukum Allah, sunnatullah namanya yang disebut hukum kebenaran dan keadilan, jika kamu tidak mengetahuinya

'Jangan Hina Orang Tidak Bertudung’ – Catriona Ross


Pelakon Catriona Ross menasihati sesiapa sahaja termasuk artis yang bertudung agar tidak menghina individu lain kerana Allah boleh menarik semula hidayah itu sekelip mata.

Catriona atau nama sebenarnya Catriona Norhayati Ross Bahrin Ross, 33, agak sedih kerana terdapat individu yang mendakwa sudah memperoleh hidayah tetapi masih merendah-rendahkan orang lain dengan kata-kata yang kurang manis.

“Saya sedih dengan sesetengah pihak yang sudah berubah tetapi cuba memperlekehkan orang lain yang tidak bertudung. Jangan buat macam itu! Setiap manusia ada fasanya dan Allah itu boleh tarik bila-bila masa sahaja hidayah yang diberi,” katanya kepada mStar Online.

Pelakon ini diminta memberi pandangan mengenai artis-artis wanita sejak kebelakangan ini mengambil pendekatan menutup aurat.

Catt yang sudah bertudung sejak tiga tahun lalu berkata, setiap individu yang telah diberi petunjuk haruslah tidak berusaha untuk merenggangkan diri dengan rakan-rakan yang masih lagi belum berubah sebaliknya terus berkawan dengan mereka sebagai sahabat baik.

Malah orang atau artis yang bertudung seharusnya menjadi contoh kepada individu lain agar perubahan itu dapat diikuti oleh teman-teman mereka.

“Saya mengambil sikap berkawan dengan semua orang tidak kiralah mereka pakai tudung ataupun tidak.Saya percaya apabila Allah mengetuk pintu hati seseorang untuk berubah, dia akan berubah.

“Begitulah apabila orang yang sudah menutup aurat, tidak mustahil dia akan pakai skirt pendek semula jika tewas dengan ujian Allah,”
tambahnya lagi.

Sementara itu ketika ditanya ke mana dia menghilang selepas berumah tangga Catt berkata, selepas melahirkan anak pertama iaitu Sephia Rani Ross’iddin yang kini berusia tiga tahun, Catt mengambil pendekatan berehat sebentar daripada dunia lakonan untuk membesarkan anaknya itu.

Malah dia juga bimbang anaknya dijaga pembantu rumah kerana ketika dilahirkan, kes-kes bayi dilarikan orang gaji agak berleluasa.

“Dulu saya memang takut nak ambil pembantu rumah. Takut anak dibawa lari. Lebih baik saya senyap sekejap dan beri tumpuan pada anak sehinggalah dia dah besar, barulah saya nak aktif berlakon semula,” katanya.

Jelas Catt selain Sephia Rani, dia juga mempunyai seorang lagi anak iaitu Jammal Raess Ross’iddin yang baru berusia enam bulan, hasil perkahwinannya dengan Shaharuddin Mokhtaruddin, 34.

Bagaimanapun kali ini Catt telah mendapat seorang pembantu rumah yang benar-benar boleh dipercayai untuk menjaga anak-anaknya agar membolehkan dia berlakon.

Kata Catt, pada ketika ini dia sedang aktif berlakon drama Bila Mak Mengandung Lagi untuk siaran Astro.

Malah dia tidak menganggap perubahan imejnya sebagai wanita bertudung telah mengehadkan kerjaya seninya sebagai seorang pelakon.

“Saya mahukan pelbagai jenis watak dan saya tidak kisah kalau diberikan watak wanita jahat yang bertudung. Tidak semestinya kalau kita bertudung, kita harus berimej baik.

“Cuma, jika watak berpegangan tangan atau berpelukan dengan lelaki itu sahajalah yang perlu saya tolak,” katanya -mStar