2 Mac 2016

Rafizi Cabar Tabung Haji Samannya, Bukan Sekadar Laporan Polis

Kalau tak benar, samanlah saya, Rafizi cabar TH

PETALING JAYA: Rafizi Ramli tidak terkejut dengan laporan polis yang dibuat Lembaga Tabung Haji (TH) terhadapnya kerana mendakwa agensi tersebut memberi jaminan korporat kepada sebuah syarikat bersekutunya, TH Heavy Engineering Berhad (THHE).

Sebaliknya, Naib Presiden PKR mencabar TH supaya membuat saman secara sivil di mahkamah sekiranya segala pendedahan beliau itu fitnah.

KPPHM: Selamatkan Malaysia, Turunkan Najib!

KENYATAAN MEDIA KPPHM

1) Umum mengetahui bahawa kepincangan yang berlaku di dalam sistem politik, ekonomi dan sosial di dalam negara adalah hasil dari kepimpinan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak yang terpalit dengan pelbagai skandal seperti 1MDB, Isu derma RM2.6 bilion, pelaburan dalam perlombongan arang batu di Mongolia yang mencurigakan dan lain-lain skandal.

2) Pemecatan Peguam Negara, pemindahan dan penangkapan beberapa pegawai SPRM, penggantian ahli-ahli PAC sehinggalah kepada penyingkiran Datuk Seri Muhyidin Yassin sebagai Timbalan Perdana Menteri dan Timbalan Presiden UMNO yang sebelum ini berani tampil untuk mengkritik Najib adalah bukti nyata Najib kini begitu terdesak untuk melakukan apa sahaja demi mempertahankan kuasanya.