29 Jun 2012

Astagfirrullahal'azim, Foto Norish Karman Lahir Anak Luar Nikah Tersebar

Penyebaran beberapa keping gambar yang memaparkan seorang wanita dipercayai Norish Karman berada di hospital seakan memberi jawapan kepada spekulasi hangat mengenai aktres tersebut sebelum ini.

Menerusi laman Rotikaya, Foto- foto yang dimuatnaik oleh seorang peminat hiburan di forum Cari beberapa hari lalu menyaksikan wanita yang didakwa sebagai Norish bersama seorang bayi lelaki yang dilahirkan pada 24 September 2011 di KPJ Cheras sekitar jam 6.13 petang.

Terdapat gambar yang menunjukkan tag yang tertera maklumat hospital dan butiran peribadi si ibu yang bertulis, 'Nor'asikin Karman' (sama dengan nama sebenar Norish Karman), tarikh lahir pada 11/05/74 (yang juga merupakan tarikh lahir pelakon berusia 38 tahun ini) dan bayi lelaki yang diberi nama Alexander Bin Abdullah.


Jumaat lepas, program hiburan sensasi TV9 ada menyebut mengenai seorang aktres wanita yang sanggup memakai tudung labuh dan purda dipercayai demi menyembunyikan identitinya yang baru lepas bersalin. Laporan tersebut adalah susulan daripada dakwaan seorang pengguna laman Facebook yang menyiarkan foto seorang wanita didakwa Norish, berada di atas kerusi roda (dipercayai baru keluar dari bilik bersalin) sambil mengenakan tudung labuh lengkap purda.

Tahun lepas heboh seketika dunia hiburan Malaysia apabila memperkatakan tentang seorang aktres yang khabarnya menetap di Bali, Indonesia bukan kerana melebarkan sayap karier lakonannya sebaliknya cuba menyembunyikan kandungan luar nikahnya.

Maka ramai pemerhati dunia hiburan mengatakan aktres tersebut adalah Norish Karman lantaran ketiadaan kelibatnya pada masa khabar angin itu hangat diperkatakan.

Walaubagaimanapaun, Norish kemudiannya menafikan dakwaan tersebut sekitar Disember 2011 lalu.

Norish sebelum ini pernah mendirikan rumah tangga dengan Pengerusi Eksekutif syarikat Perspec Prime (M) Sdn Bhd, Datuk Hashimuddin Abdul Kadir dan dikurniakan tiga orang cahaya mata, Muhammad Haqiem Amany, 13, Muhammad Hady Amieran,9, dan Nur Hanyz Amanda,9 sebelum bercerai pada 15 Julai 2008 selepas Norish didakwa menjalin hubungan sulit dengan Mohd. Luqman Mohd. Amin, abang kepada penyanyi Farahdhiya. -yahoo.news

Ulasan GB

GB siarkan berita di atas sebagai pengajaran kepada kita semua...

Kembalilah kepada kehidupan rumahtangga yang luhur, tinggalkanlah budaya hedonisma yang menjebakkan diri ke lembah kehinaan....

Buku Apakah Yang Dipegang Oleh Barrack Obama (Presiden Amerika)??


Di saat obama turun dari kapal terbang, jurugambar sempat memfokuskan lensnya ke arah buku yang di pegang oleh Obama, buku tersebut betajuk (The Post- American World) yang dikarang Oleh seorang Muslim bernama Farid Rafiq Zakaria, berasal dari India dan berkerja sebagai wartawan di Newsweek International.

Buku Ini membincangkan tentang "Dunia di penghujung Kejatuhan Kuasa Dunia Amerika Syarikat" yang mana di saat itu satu kuasa lain di TIMUR TENGAH mampu meruntuhkan Empayar Amerika Syarikat dan sekutu rapat Israel.

Negera-negara Islam tersebut bakal meranapkan segala usaha melebarkan "Sayap Kekuasaan" Amerika Syarikat ke atas negara-negara Islam setelah saki baki Pro- Amerika Syarikat di negara-negara Islam di kalahkan.

Yang menariknya buku Ini diterbitkan pada tahun 2008 sebelum REVOLUSI timur Tengah berlaku dan nampaknya Obama sangt mengambil berat soal kejatuhan Amerika Syarikat...

---> berdasarkan keputusan Pilihanraya Presiden Mesir yang dimenangi Oleh Calon Pilhan Rakyat.Dr Muhammad Mursi tugasnya bukan sekadar merobah segala sistem peninggalan kerajaan terdahulu bahkan beliau bakal merobah kuasa dunia ke tangan umat Islam.

Nasib umat Islam di seluruh negara bergantung pada bahu beliau dan pemimpin-pemimpin Islam di tanah Arab.

Moga apa yang di analisiskan oleh penulis tersebut menjadi Realiti dan kenyaataan.

Najib Perlu Bertanggungjawab Ke Atas 2 MP UMNO Yang Celupar & Rasis Ini - J/K BERSIH

Apakah PM akan bertindak terhadap 2 MP Umno ini?

Walaupun Ahli Parlimen Sri Gading, Datuk Mohamad Aziz telah menarik balik kenyataan yang bertanya sama ada Pengerusi Bersama BERSIH, Datuk S Ambiga patut digantung kerana menderhaka, tetapi gabungan itu berkata Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Abdul Razak perlu memohon maaf terhadap tindakan wakil rakyat dari partinya itu.

Memandangkan tindak-tanduk Mohamad turut dikongsi rakannya dari Umno, Datuk Shamsul Anuar Nasarah yang juga ahli parlimen Lenggong, maka gabungan itu menegaskan bahawa Najib juga perlu bertanggungjawab di atas apa yang berlaku, selaku pemimpin Umno dan parti pemerintah.

Menurut BERSIH lagi, melainkan BN sebuah parti yang sukakan keganasan, maka Najib atau whip BN sepatutnya segera mengarahkan mereka menarik balik kenyataan itu dan memohon maaf kepada Ambiga, parlimen dan seluruh negara, dan segera mengenakan tindakan disiplin terhadap kedua-duanya.

Dalam satu kenyataan, Sekretariat BERSIH berkata, jika perdana menteri memilih untuk tidak berbuat apa-apa tentang, maka tidak ragu-ragu lagi ia akan menguatkan lagi label 'demokrasi palsu' yang diberikan kepadanya oleh akhbar Kanada, Globe and Mail.

"Dan rakyat Malaysia juga akan membuat penghakiman mereka bila tiba hari mengundi nanti," kata gabungan itu yang berkempen untuk pilihan raya yang bebas dan bersih. -mk


Say sorry, Bersih tells Najib

PETALING JAYA: Electoral reform watchdog Bersih wants Prime Minister Najib Tun Razak to apologise over a remark by a Barisan Nasional MP that its co-chairperson S Ambiga should be hanged for treason.

Sri Gading MP Mohamad Aziz said in Parliament on Tuesday night that Ambiga should be tried and hanged for treason for organising the Bersih 3.0 rally.

“We call on Najib to apologise over the call by two Umno MPs to have Bersih co-chairperson tried and hanged,” Bersih 2.0 steering committee said in a statement.

Besides Mohamad, Lenggong MP Shamsul Anuar Nasarah also supported the suggestion to hang Ambiga for the “treasonous” act of organising the April 28 Bersih rally for free and fair elections.

The statement noted that Najib and BN chief whip Nazri Aziz were keeping quiet about taking disciplinary action against the duo, adding this meant “BN is a habitually violent party”.

The steering committee said Najib’s inaction and the “witch-hunt campaign against Bersih 2.0 leaders” had given the impression that Najib is a “false democrat”.

The term “false democrat” was coined by Canadian journalist Mark MacKinnon on Sunday in an article entitled “A Roster of the Modern Democrats” published in The Globe and Mail.

Yesterday, BN secretary-general and Putrajaya MP Tengku Adnan Mansor said Mohamad’s statement was his personal opinion and did not reflect the ruling coalition’s stand.
But the Bersih committee rejected Adnan’s statement, saying:

“No self-respecting prime minister would… expect to disown his coalition’s responsibility with an excuse that it was the personal opinion [of the MP].”

Mohamad also later retracted his remark in the Dewan Rakyat when instructed to do so by Deputy Speaker Wan Junaidi Jaffar.

“… if the statement I made had hurt my Indian friends, the MIC or PPP. If it hurts my colleagues in BN, and affects our spirit of understanding, then I retract what I said…” he said.

But the committee brushed off Mohamad’s retraction, saying “it shows his thinly veiled arrogance despite the nationwide outcry [against his remark]”.

“Mohamad did not even bother to apologise to Ambiga, Bersih and 250,000 Malaysians who went to the street on April 28 for electoral reform.

“And Shamsul did not even withdraw his support for Mohamad’s statement.”
-FMT


Ulasan GB

Bukan sahaja dua orang MP UMNO di atas, malah sewaktu kenyataan itu dilakukan di parlimen, hampir keseluruhan MP UMNO telah bersorak dengan menepuk tangan dan meja tanda sokongan mereka terhadap kenyataan (soalan?) Sri Gading itu.

Ia menunjukkan sebilangan besar MP UMNO adalah rasis.

Mereka (MP UMNO) hanya berselindung di sebalik slogan 1Malaysia, namun hakikatnya mereka paling perkauman.

[BONGKAR] Daniyar Tidak berada Di Sandhurst Tetapi Bersembunyi Di Malaysia

Daniyar Nazarbayev kini di Sandhurst, walaupun ada keraguan latar belakang akademik

KUALA LUMPUR, 16 Jun — Daniyar Nazarbayev telah mendaftar di Maktab Tentera Sandhurst sejak tahun lepas, walaupun terdapat keraguan terhadap bakal menantu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak apabila kelayakan akademik untuk memasuki Universiti Columbia di Amerika Syarikat.

The Malaysian Insider difahamkan dari sumber-sumber keluarga yang pemuda berusia 24 tahun itu adalah dalam perjalanan pentauliahan untuk tentera biasa pegawai yang mengambil masa 48 minggu.

“Daniyar berada di Sandhurst sekarang. Mereka menerimanya tahun lepas,” kata sumber kepada The Malaysian Insider.

Menurut laman web kolej tersebut, Akademi Ketenteraan Diraja Sandhurst di Surrey adalah dimana “semua pegawai Tentera British dilatih dan bertanggungjawab memimpin tentera.”

“Lebih 80 peratus Pegawai Kadet adalah penuntut lepasan universiti, namun sebahagiannya dengan A-Level dan yang setaraf. Yang lainnya adalah tentera yang berkhidmat dan dipilih untuk menjalani latikan Pegawai dan ada dari luar negara, dipilih oleh tentera sendiri untuk berlatih di akademi terkenal dunia.

“Tidak mustahil untuk mana-mana pihak menjalani latihan menggunakan duit mereka sendiri,” kata laman web tersebut.

Ibu Daniyar, Maira menafikan dakwaan semalam yang yang beliau dan anaknya disaman oleh suaminya, dan menegaskan perkahwinannya masih bertahan.

Beliau juga menambah pertunangan dengan anak Najib masih berterusan walaupun timbulnya surat dari mahkamah yang difailkan suaminya di mahkamah di New York.

Selasa lalu, beberapa akhbar luar negara termasuk New York Post melaporkan Daniyar disaman dengan ibunya kerana menipu bapa tirinya Bolat Nazarbayez, abang kepada Presiden Kazakhtan Nursultan Nazarbayev. Beliau juga didakwa menipu kelayakan akademiknya untuk memasuki Universiti Columbia di Amerika Syarikat.

Pertunangan Daniyar dengan anak perempuan Najib Nooryana Najwa dilakukan dengan penuh neriaj di sini Jun tahun lalu.

“Saya tidak pernah bertengkar dengan suami saya,” kata Maira Nazarbayev kepada New York Post dalam satu temu ramah yang disiarkan Jumaat lalu.

“Saya menganggap kami masih berkahwin dan mempunyai hubungan yang baik dengan suami saya. Dan saya tidak pernah melihat dokumen berkaitan perceraian. Saya tidak pernah menandatangani sebarang dokumen,” tambahnya.

Namun, New York Post memetik dokumen mahkamah yang difailkan Bolat Nazarbayez di New York, menuduh Daniyar menipunya sejumlah US$20 juta (RM63 juta) rumah kondominium di Wall Street disamping memasuki universiti terbaik melalu “penipuan” kertas kelayakan daripada sekolah tinggi di Kazakhtan yang tidak dimasukinya.

Daniyar, dikatakan bertemu Nooryana di Columbia, graduan lepasan Ivy League pada 2010.

Akhbar itu turut melaporkan Maira telah menukar nama keluarga Daniyar daripada Kesikbayev kepada Nazarbayev untuk setaraf dengan presiden Kazakhtan selepas mengahwini Bolat pada 2001.

Maira berkata Bolat terkejut mengetahui perkara itu apabila dihubunginya beberapa minggu lalu, dan menegaskan beliau tidak mengambil sebarang tindakan perunangan terhadap dirinya dan Daniyar.

Beliau turut menafikan tuduhan Daniar dibuang sekolah dan menipu untuk memasuki Columbia University, berkata ianya di reka dan satu penipuan.

Ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) menolak ianya tidak berkaitan dengan pentadbiran Najib berhubung khabar angin tersebut.

Pemimpin BN berkata kepada The Malaysian Insider awal minggu ini ia hanyalah “isu peribadi” dan tidak menjejaskan reputasi presiden Umno itu.

Ini bukan kali pertama hubungan Najib dan Kazakhtan menjadi isu. Akhbar Indonesia, Kompas juga pernah mendakwa pada Ogos tahun lalu bahawa bakal menantu Najib mempunyai hubungan dengan mafia di Rusia.

“Maira Nazarbayev, yang menetap di a la Imelda Marcos, dikaitkan dengan mafia Rusia,” kata akhbar berkenaan yang disiarkan pada 4 Ogos, 2011.

Bagaimanapun, akhbar itu tidak mengesahkan dakwaannya. Najib menafikan dakwaan akhbar itu dan akhbar berkenaan juga telah mengemukakan permohonan maaf.

Maira dalam satu kenyataan juga menegaskan keluarganya telah merancang untuk bercuti di Eropah beberapa minggu lagi dan beliau akan “ memperuntukkan masa berharga itu dengan keluarganya dan yang tersayang.” -TMI

SUWEY MENIMPA NAJIB BERKALI KALI - APA PUNYA SIAL


KOMENTAR TUKAR TIUB


mengikut besan rosmah
daniyal menatu rosmah
kini sedang belatih di sandhurst england
ini adalah tempat latihan ternama dalam dunia

cuba perhatikan gambar gambar ini
perhatikan warna baju celorong celoreng
yang daniyal pakai
yang mat saleh pakai
perhatikan latar belakang sandhurst
perhatikan latar belakang daniyal

perhatikan lencana di beret mat saleh
perhatikan lencana di beret daniyal


MIRA BESAN ROSMAH DI TANGKAP DI DUBAI
nampaknya besan rosmah ini adalah lanun
nampaknya besan mira ialah perompak

inin adalah perkahwinan mahab agung
antara anak perempoak
kahwin dengan anak lanun

mira ialah rosmah di kazakhtan
rosmah ialah mira di malaysia
hanya lanun yang kenal perompak!SANDHURST ATAU DI PD?

PENCERAHAN DARI PEMBACA


gambar 1: mungkin UK sebab sekarang UK summer. tapi gambar 2: dgn bumbung bangunan yg mcm tu rasanya cuma di Malaysia :)
By Anonymous on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/29/12

http://everitas.rmcclub.ca/?p=74248 Check bangunan Sandhurst juga baju Team Sandhurst
By Anonymous on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/29/12

Memang macam Malaysia je? PD ka? Jadi betul la dia dapat kerakyatan Malaysia seperti yang dikatakan dalam notis pendakwaan?
By Anonymous on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/29/12

Memang kat Port Dickson
By adpuncak on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/28/12
gambar tengah berkawat tu kat Kem Port Dickson
By adpuncak on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/28/12

Kalau tgk gambar dan susunatur bagunan, pokok, cuaca, suasana dan muka mamat di belakang daniyar aku yakin yang ini 100% kat Malaysia. Mana ada askar orang puteh yang berkulit sawo matang? Design kem pun bumbung bentuk minangkabau, mana ada design sebegini kat kem tentera england...
By Ahmades on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/28/12

ooo.. masuk kem askar malaysia rupanya. tambah lagi satu undi pos. celaka punya najib.
By Anonymous on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/28/12

sah ni kat Malaysia, kalu tk silap PUSASDA Port Dickson, camna leh orang luar berlatih askar kt Msia..siapa punya arahan, dah rahsia navy jual..apa nk jadi nih woi..
By Anonymous on TERKINI TERNOW - LAGI BERI SUWEY NAJIB on 6/28/12


NOTA:

masanya telah tiba
untuk muhyiddin ambil alih
masanya telah tiba malaysia wajib ada pm baru
masanya telah tiba untuk gerombolan dihumbankan!


PENGUMUMAN UNTUK PEMBACA
pembaca yang tahu kem askar
sila beri laporan
jika ini betul di pd
atau di kem kem di malaysia
sila ambil gambar dan masukkan ke dalam fb

-sumber: tukartiub


Ulasan GB

Itu dia!
Jelas satu penipuan.


Baju celoreng itu sahaja sudah membuktikan ia di Malaysia. Bukan di Sandhurst. Baju celoreng berbeza diantara askar Malaysia dengan UK (perhatikan gambar baju celoreng di UK).Kemudian bangunan yang menjadi latarbelakang pemuda itu. Ia adalah padang kawad di Malaysia, bukan di Sandhurst.

Kemudian pemuda-pemuda (askar?) yang ada bersamanya di gambar pertama, siap bermisai dan tingginya rendek-rendek belaka. Ia pemuda Malaysia!

Logo di topi yang digunakan: logo Kolej Tentera Darat Malaysia!

Siapa punya kerja mengatur dan melakukan penipuan ini?

Bakal bapak dan ibu mertua atau siapa?

GB sudah katakan sebelum ini, kenyataan-kenyataan penafian mengenai keluarga bakal besan PM Malaysia yang diterbitkan sebelum ini amat disangsi dan diragukan datang dari Kasazhtan, tetapi ia seperti datang dari pejabat di Malaysia!

Laporan sebelum ini
klik untuk baca

Kenalkah Anda Wanita Ini?

Kenal dia? Dialah Dr. Aafia Siddiqui. Seorang muslimah dari Pakistan yang ditangkap oleh Amerika dengan bantuan daripada kerajaan Pakistan sendiri. Dia telah dijatuhkan hukuman penjara selama 86 tahun.

Namun, tiada seorang pun pemimpin umat Islam hari ini tampil untuk membelanya. Malah, kerajaan Pakistan sendiri yang membantu Amerika Laknatullah untuk menangkapnya.

Beliau bukan sahaja dipenjarakan, malah turut dibelasah sehingga mengakibatkan kecederaan teruk pada hidungnya. Bukan sekadar itu, beliau juga turut dirogol di dalam penjara.

Kebobrokan pemimpin umat Islam hari ini jelas terpampang apabila mereka tidak menghantar sebarang bala tentera untuk menjawab kebiadapan Amerika.

Sudah lupakah kita, Khalifah Mu'tasim Billah menghantar bala tentera untuk menyerang Rom kerana beberapa orang kafir telah mempersenda aurat seorang muslimah pada waktu itu? Di mana pula bala tentera muslim hari ini?

Wahai umat Islam, butakah mata hati kita sehingga kita sanggup menyokong pemimpin-pemimpin muslim (yang menzalimi umat Islam sendiri) hari ini? Mahukah perkara yang sama berlaku pada ibu, kakak, atau adik kita? Mahukah ibu, kakak, atau adik kita senasib dengan Dr. Aafia Siddiqui? -soutulmujahid