19 Mei 2016

Wah... Azmin Mahu PKR Bertanding Di Sungai Besar, PAS Di Kuala Kangsar

Letak jawatan exco jika PAS degil bertanding di Sungai Besar

PETALING JAYA: Menteri Besar Selangor Datuk Seri Azmin Ali berkata exco PAS dalam kerajaan negeri perlu meletakkan jawatan Isnin depan jika parti Islam itu tetap berkeras dengan keputusan untuk bertanding di PRK Sungai Besar.

Azmin yang juga timbalan presiden PKR berkata pihaknya sudah menjelaskan kepada PAS bahawa partinya mahu kerusi itu kerana peluang mereka lebih cerah untuk mendapatkan sokongan pengundi Melayu dan Cina, tidak seperti PAS atau AMANAH yang hanya cenderung kepada Melayu.

Semakin Ramai Mahukan AMANAH Bertanding Di PRK Sg Besar & Kuala Kangsar

Parti Amanah Negara (AMANAH) menerima sokongan dari pelbagi pihak untuk bertanding di kedua-dua PRK, Sungai Besar dan Kuala Kangsar.

Di dalam satu sidang media di Kapar hari ini, Jawatankuasa Perhubungan DAP bagi parlimen Kapar dan Shah Alam bersama-sama dengan pemimpin AMANAH telah mempersetujui dan memberi sokongan penuh agar AMANAH diberi mandat untuk bertanding di kedua-dua PRK berkenaan mewakili Pakatan Harapan

Kelmarin, di dalam Pidato Mesra Bersama Pemimpin AMANAH di Sabak Bernam, ADUN Pandamaran, YB Ronnie Liu turut menyuarakan perkara yang sama dimana beliau menyatakan sokongan dan harapannya agar AMANAH akan dipilih sebagai calon PRK Sungai Besar dan Kuala Kangsar.