18 Jun 2016

[BERGAMBAR] 74% Pengundi Di Sg Besar & 71% Di K Kangsar

Sebanyak 23 pusat mengundi dengan 69 saluran mengundi untuk Pilihan Raya Kecil (PRK) Parlimen Kuala Kangsar dibuka bermula 8 pagi Sabtu.

Pengerusi Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR), Datuk Seri Mohd Hisham Abdullah berkata sejumlah 32,632 daripada 32,949 pemilih berdaftar layak mengundi pada Sabtu untuk memilih wakil rakyat mereka.

Manakala 42,365 pengundi layak mengundi di Sungai Besar.

[VIDEO] PAS, BN Bergaduh.... Seorang Cedera Di Kepala

PAS dan BN bergaduh, dua laporan polis dibuat

KUALA KANGSAR: Pergaduhan tercetus antara penyokong PAS dan penyokong BN di sini petang tadi, menyebabkan seorang penyokong BN cedera di kepala, lapor FMT.

Faizul Fadli Yaakob, 31 tahun, cedera di kepala sehingga terpaksa dibawa ke Hospital Kuala Kangsar akibat didakwa dipukul dengan kayu oleh seorang penyokong PAS.

[VIDEO] TG Nik Aziz Sendiri Kagumi Mahathir, PAS Saja Yang Degil...

"Dua perkara yang saya kagum dengan beliau (Tun Dr. Mahathir Mohamad)," kata Almarhum TG Nik Abdul Aziz.

"Pertama, dengan keadaan Kelantan di bawah pembangkang tapi beliau luluskan RM600 juta untuk Kelantan yang kemudian diuruskan oleh Tun Daim Zainuddin.

Yang kedua, beliau lantang menyerang Zionis, Yahudi. Ini yang menyebabkan semua negara Arab hormat kepada beliau. Banyak di antara pemimpin negara Arab sendiri yang senyap tak mahu menentang Yahudi dan takut.