22 Feb 2016

[TERKINI] Bekas Bendahari PAS Pokok Sena Sertai AMANAH

POKOK SENA - Pas Kawasan Pokok Sena sekali lagi menerima tamparan hebat apabila bekas bendahari bersama 10 ahlinya mengisytiharkan keluar parti dan menyertai Parti Amanah Negara (Amanah), baru-baru ini.

Bekas bendaharinya, Yusoff Ariffin berkata, beliau dan beberapa rakan kecewa dengan kepimpinan sekarang dan perjuangan Pas pada hari ini sudah kabur berbanding dahulu.

Menurutnya, dahulu Pas mahu menegakkan keadilan dan menjatuhkan Umno, tetapi sekarang hala tuju itu semakin hilang tujuan.

[VIDEO] Lori Rempuh 22 Kereta & 2 Motorsikal DI Nibong Tebal

Sebanyak 22 kereta dan 2 motosikal yang diparkir di bahu jalan di kawasan Pasar Awam Taman Berjaya di Nibong Tebal, mengalami kerosakan selepas dirempuh sebuah lori dipandu seorang lelaki hari ini.

Dalam kejadian kira-kira 8 pagi tadi, pemandu lori berusia 30-an terbabit dikatakan "bertindak gila" merempuh kereta dan motosikal tersebut selepas berang ekoran tidak dapat melalui jalan itu kerana terhalang kenderaan berkenaan.

Seorang pemilik kereta dikenali sebagai Lam, 37, berkata orang ramai menjerit dan meminta pemandu lori berkenaan berhenti apabila melihat kejadian itu, namun tidak dihiraukannya.