28 Sep 2015

Selepas Dilancarkan, AMANAH Berjalan Gagah Bersama Rakan Dalam Pakatan Harapan

Sambutan luar biasa Parti Amanah Oleh A Shukur Harun

Ketika memasuki dewan tempat berlangsungnya Konvensyen Parti Amanah Negara di Shah Alam minggu lalu, saya tertegun menyaksikan konvensyen tersebut begitu “grand”, warna-warni dan “lively”, dikuasai warna jingga.

Saya kagum dengan usaha bersungguh-sungguh panitia Amanah Negeri Selangor dan Pusat, serta bantuan pelbagai pihak lain hingga Majlis itu begitu berjaya. Pada hal Amanah hanya baru saja ditubuhkan dengan rasminya dua minggu lalu.


Bekas Timb Menteri Yang Hilang Telah Ditemui

Alhamdulillah...dah jumpa

Kuala Lumpur: Bekas Timbalan Menteri Pertahanan Datuk Seri Dr Abdullah Fadzil Che Wan yang dilaporkan hilang selepas keluar dari kediamannya di Bukit Tunku, di sini, pagi tadi ditemui selamat, 7.45 malam tadi.

Ketua Polis Daerah Sentul Asisten Komisioner R Munusamy mengesahkan penemuan itu berkata, Abdullah Fadzil ditemui anak perempuannya di sebuah kondominium di Jalan Sultan Ismail.

Bagaimanapun, beliau enggan mengulas lanjut berhubung perkara itu.[WASPADA] Hentian R&R Tapah Lokasi Merbahaya...

Dua suspek kes ugut ditahan

TAPAH - Polis berjaya menahan dua lelaki didakwa terlibat kes ugutan di kawasan Rawat dan Rehat (R&R) Tapah yang menjadi viral dalam aplikasi WhatsApp dan laman sosial.

Ketua Polis Daerah Tapah, Superintendan Som Sak Din Keliaw berkata, pada 23 September lalu, pihaknya menerima maklumat daripada seorang wanita yang membuat laporan di Balai Polis Alor Setar, Kedah.