15 Dis 2015

[BERGAMBAR] Alor Gajah Banjir, AMANAH Melaka Kerah Ahli Untuk Bantu Mangsa

Hujan lebat yang turun sejak pagi semalam telah menyebabkan beberapa kawasan di daerah ini ditenggalami air sehingga memaksa 117 buah keluarga berpindah di pusat pemindahan termasuk Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Seri Pengakalan.

Pegawai Pertahanan Awam Daerah Alor Gajah, Leftenan Muda Mohd Fairul Asikin Kadir berkata, setakat jam 11 pagi tadi sebanyak tujuh buah pusat pemindahan telah dibuka.

Menurutnya, antara lokasi yang terjejas ialah kawasan Dun Gadek, Dun Durian Tunggal dan kawasan sekitar kawasan Dun Rembia.

PAS Guna Takfiri, UMNO Guna Perkauman Anti-DAP....

PAS menggunakan isu "takfiri" untuk menghentam parti AMANAH manakala UMNO pula memainkan isu perkauman untuk menakut-nakutkan rakyat terhadap Pakatan Harapan (PH), demikian dinyatakan oleh Presiden AMANAH Negara, Sdra Mohammad Sabu di dalam majlis pelancaran Graha Amanah Melaka semalam.

PAS sebelum ini telah menggelar mereka yang meninggal parti itu sebagai "pengkhianat" malah ada pemimpin PAS yang menuduh mereka yang menubuhkan parti baharu sebagai terkeluar dari Islam yang layak dibunuh.