7 Mei 2016

PRN SARAWAK: KEPUTUSAN SUDAH MULA KELUAR

Rakyat Sarawak akan keluar mengundi di 1,754 pusat mengundi di seluruh negeri hari ini.

Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) sudah bersiap sedia mengendalikan pilihan raya itu dalam masa sehari melalui 2,789 saluran mengundi, disediakan di seluruh pelusuk negeri termasuk di kawasan pedalaman, yang terpaksa diakses melalui pengangkutan udara bagi menjimatkan masa, lapor Bernama.

Kesemua pusat mengundi akan dibuka pada 8 pagi dan ditutup sepenuhnya pada 5 petang, namun ada beberapa pusat mengundi akan ditutup lebih awal bermula 9 pagi mengikut lokasi dan jumlah pengundi, kata SPR.

Pecat Husam: Hanya Yang Bodoh & Taksub Tinggal Dalam PAS....

Air mata Husam menitis bila tahu dipecat Pas

KOTA BHARU - Bekas Naib Presiden Pas, Datuk Husam Musa menitiskan air mata tatkala menerima perkhabaran hari ini yang beliau sudah dipecat daripada parti itu.

Adun Salor itu memberitahu, beliau mengetahui perkara tersebut menerusi WhatsApp dan khidmat pesanan ringkas daripada sumber-sumber tidak rasminya.

“Di pagi Jumaat yang agung dan mulia, di akhir bulan Rejab mengandungi pelbagai rahsia Ilahi, sehari selepas peristiwa Isra' dan Mi'raj yang penuh dengan pelajaran bagi orang Islam dan pejuangnya yang telah dijalani oleh Nabi berakhlak mulia - hati saya tengah pilu merenung peristiwa kehilangan heli di Sarawak - ketika tiba-tiba telefon saya tak putus-putus berdering.