30 Mac 2014

[VIDEO] Pasangan Philip Wood Percaya MH370 Dirampas & Dibawa Ke Lokasi Rahsia


Sarah Bajc, seorang guru Amerika berusia 48 tahun baru-baru ini muncul di BBC News untuk membincangkan kehilangan pasangannya Phillip Wood.

Phillip Wood adalah salah seorang daripada 277 penumpang kapal penerbangan Malaysia yang hilang. Sarah Bajc adalah diantara sebilangan besar rakan-rakan ahli keluarga yang tidak percaya terhadap laporan rasmi bahawa pesawat itu terhempas dan telah membunuh semua orang di dalamnya .

Banyak kerajaan yang terlibat dalam penyiasatan ini tidak memajukan apa-apa keterangan terhadap teori yang dicadangkan mereka, bertambah buruk malah lebih mengelirukan lagi, bukti yang ada nampaknya terus berubah dari hari ke hari.

Dalam temu bual beliau di BBC, Sarah Bajc bukan sahaja berkata bahawa kerajaan-kerajaan yang terlibat dalam penyiasatan sengaja mengelirukan dunia, tetapi beliau juga menarik perhatian kepada bilangan orang berprofil tinggi yang mencurigakan di atas kapal pesawat, yang kebanyakannya mempunyai hubungan dengan kontraktor pertahanan.

Seperti yang dilaporkan awal minggu ini, terdapat sekurang-kurangnya 20 penumpang di atas kapal terbang yang "sangat berbakat dan berharga" yang terdiri daripada pekerja Freescale Semiconductor Ltd, kumpulan utama Rothschild yang kini melakukan penyelidikan terhadap teknologi yang tinggi sensitifnya.

Dalam temu bual itu Sarah Bajc juga berkata bahawa tidak ada bukti lansung bahawa pesawat itu terhempas. Beliau percaya bahawa pesawat itu telah dirampas dan dibawa ke satu lokasi, untuk menculik rakyat yang berprofil tinggi yang berada di dalamnya. - diterjemahkan dari inttelihub.com oleh GB


Pasangan Philip Wood percaya pesawat tak terhempas

SHAH ALAM – Pasangan kepada salah seorang penumpang pesawat MH370, Philip Wood iaitu Sarah Bajc percaya pesawat itu tidak terhempas.

Sebaliknya, beliau dalam satu temu bual dengan saluran BBC News merasakan seolah-olah wujud motif lain di sebalik kehilangan pesawat tersebut.

“Setiap jenayah mesti ada niat dan motif di sebaliknya. Ada 30 jurutera pertahanan dalam pesawat itu dengan kemahiran yang unik.

“Mereka boleh menjadi sesuatu yang berharga untuk mana-mana negara yang mencari kelebihan untuk peralatan tentera mereka. Ada banyak motif di sebaliknya, tapi saya tak nampak ada motif untuk seseorang membuatkan pesawat terhempas,” katanya.

Menurut Bajc, beliau tidak memiliki kepakaran dan hanya membuat andaian berdasarkan common sense.

Namun, katanya, pandangan sama juga banyak disuarakan pakar penerbangan dalam laman Facebook yang diwujudkan dengan nama ‘Finding Philip Wood’.

“Kebanyakannya berpandangan pesawat itu dirampas, bukannya terhempas. Jadi saya pelik mengapa usaha pencarian hanya tertumpu di lautan.

“Saya percaya ada sesuatu berlaku disebaliknya dan ramai merasakan kerajaan cuba mengelirukan kami,”
katanya.
- SH
BERITA SEBELUM INI

Philip Wood Minta Tolong Dari Diego Garcia

Philip Wood Salah Salah Satu Penumpang MH370 Posting Minta Tolong di forum 4plebs.org

I have been held hostage by unknown military personal after my flight was hijacked (blindfolded). I work for IBM and I have managed to hide my cellphone in my ass during the hijack. I have been separated from the rest of the passengers and I am in a cell. My name is Philip Wood. I think I have been drugged as well and cannot think clearly.

Link forum: http://archive.4plebs.org/pol/thread...4494/#27834944

Profil Philip Wood: http://www.nydailynews.com/news/worl...icle-1.1723968

Di forum tersebut Philip sempat mengupload gambar hitam sebagai Picture Profilenya : http://img.4plebs.org/boards/pol/ima...5192158752.jpg

Spoiler for data profile pictureDan dengan menggunakan software online Jeffrey's Exif Viewer untuk menganalisa data exif dari gambar hitam tersebut, maka data lengkap akan terlihat :
http://regex.info/exif.cgi?dummy=on&...5192158752.jpg

Camera: Apple iPhone 5
Date: March 18, 2014 8:49:41PM
Location: Latitude/longitude: 7° 18' 58.3" South, 72° 25' 35.6" East
( -7.316197, 72.426544 )

Sesuai dengan rentetan saksi mata yang melihat MH270Di akhir postingan forum tersebut ada hal menarik :
"OP photo is interesting because it's not actually just a pure black picture, you can see noise if you zoom in. He is in a dark room. "
Saya jadi iseng2 kutak katik "gambar hitam" tersebut dengan photoshop memang benar ada samar-samar bayangan, tapi belum jelas benar, sedang saya analisa lebih lanjut.


Sampai saat ini saya tetap optimis penumpangnya selamat semua & dilepaskan oleh para pembajakOriginal Posted By kimbo555
terjemahan postingan philip wood :


postingan : http://archive.4plebs.org/pol/thread...4494/#27834944
(tanggal : Wed Mar 19 2014 08:22:38)

photo profile (avatar) : http://img.4plebs.org/boards/pol/ima...5192158752.jpg(tanggal dibuatnya photo profile : 18 Maret 2014)kamera yg digunakan :GPS :
DAFTAR MANIFEST MH-370 :

http://www.malaysiaairlines.com/cont...20Manifest.pdfNOTE : PHOTO PROFILE MASIH ORIGINAL KELIATANNYA


low batt mungkin gan, batrenya gak ngangkat kalo buat flash..


GPS di hp udah kebaca tuh..

yg jd pertanyaan tinggal kenapa gak sms, padahal utk internetan bisa.


ya kalo gak ada sinyal selular disana, ngapain mesti bikin pangkalan udara disana ???

ente tau, christmast island, kepulauan fiji ???
di google maps hampir gak keliatan.
tp fasilitas disana kalo ama kampung lu sih kayanya jauh banget..

disalin terus dari: kaskus.co.id

MH370: Bercanggah Lagi, Hishamuddin Kata Ada Harapan Selagi Tiada Bukti Kukuh...

Keluarga puas hati penjelasan Hishammuddin

PUTRAJAYA: Kalangan anggota keluarga penumpang pesawat MH370 berpuas hati dengan penjelasan diberikan pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Hussein berhubung kehilangan pesawat itu dalam sesi pertemuan di Hotel Everly di sini hari ini.

Sharil Shaari, 36, berkata semua persoalan dan ketidakpuasan hati yang terbuku di hati anggota keluarga rakyat tempatan dan China telah terjawab dalam pertemuan yang berlangsung sejam setengah itu.

"Sebelum ini, kami tidak begitu memahami dengan beberapa pengumuman Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak termasuk pengakhiran pesawat itu di Lautan Hindi tetapi selepas pertemuan ini, semuanya telah selesai," katanya kepada pemberita selepas pertemuan itu.

Sharil yang juga sepupu Mohd Razahan Zamani, 23, berkata Hishammuddin juga memberi jaminan operasi mencari dan menyelamat akan tetap diteruskan selain usaha mencari kotak hitam menjadi keutamaan.

Beliau juga memuji Hishammuddin seorang yang berani menyatakan perkara sebenar, selain masih menaruh harapan selagi tiada sebarang bukti kukuh ditemui untuk dikaitkan dengan kehilangan pesawat itu.

Selamat Omar, 60, bapa Mohd Khairul Amri, 29, berkata, beliau percaya kerajaan tidak menyembunyikan sebarang fakta seperti digembar-gemburkan oleh media sosial.

"Mengenai laporan berita ada satelit menjumpai objek, beliau (Hishammuddin) memberitahu perkara berkenaan perlu dianalisis dan kajian terlebih dahulu. Respons mengenainya tidak boleh dibuat melulu atau segera," katanya.

Selamat turut melahirkan rasa terharu kerana Hishammuddin sudi bertemu dan mendengar luahan hati anggota keluarga dan itu membuktikan beliau sangat prihatin dan bertanggungjawab terhadap insiden kehilangan pesawat malang itu.

Pesawat Malaysia Airlines itu yang membawa 227 penumpang dan 12 anak kapal, hilang pada 8 Mac setelah sejam berlepas dari Lapangan Terbang Antarabangsa KL (KLIA) pada 12.41 tengah malam.

Pesawat itu sepatutnya mendarat di Beijing pada 6.30 pagi hari sama.

Pada Isnin lalu, iaitu hari ke-17 operasi mencari, Najib mengumumkan berdasarkan analisis data satelit Inmarsat dan AAIB United Kingdom, penerbangan MH370 "berakhir di selatan Lautan Hindi". - BERNAMA


MH370: Kerajaan harap penumpang pesawat selamat


PUTRAJAYA 29 Mac - Pemangku Menteri Pengangkutan, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pihaknya masih menaruh harapan ada dalam kalangan penumpang pesawat MH370 yang kali terakhir dikesan di selatan Lautan Hindi selamat ditemui. - UTUSAN ONLINE


ULASAN GB

Dari awal tragedi kita sudah melihat percanggahan kenyataan dari pihak berkuasa. MAS kata lain, DCA kata lain, Polis kata lain, TUDM kata lain.

Sekarang pula Najib kata lain, Hishamuddin kata lain.

Di dalam pengumuman Najib sebelum ini beliau menyatakan "Inmarsat membuat kiraan terbaharu berdasarkan data yang ada. Kiraan terbaharu merumuskan bahawa pesawat MH370 telah terbang melalui koridor selatan, dan kedudukan terakhir pesawat ialah di tengah Lautan Hindi, di barat Perth, Australia. MAS telah memaklumkan perkara ini kepada ahli keluarga dan waris penumpang MH370. Saya minta pihak media menghormati ruang ahli keluarga dan waris untuk bersendirian pada masa yang sukar ini."

Pengumuman Najib itu disambut dengan raung tangis oleh keluarga mangsa. Para waris telah diberitahu melalui SMS dari MAS "kita tidak dapat menolak lagi kemungkinan bahawa pesawat ini telah terhempas dan tiada penumpang yang terselamat."

Susulan daripada kenyataan Najib itu jua, semua rakyat tersentak dan terpegun. Datuk Seri Hishamuddin dilaporkan menitis air mata tidak dapat menahan perasaan sedih meratapi nasib MH370.


Di Sarawak, seorang lagi Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Shafie Apdal melahirkan rasa simpati dan mengucapkan takziah ke atas semua keluarga penumpang pesawat Penerbangan Malaysia, MH370.

Ada negeri yang mengibarkan separuh tiang, ayat Quran diperdengarkan di stesyen radio dan TV kerajaan.

- Sultan Pahang, Sultan Ahmad Shah hari ini menitahkan bendera Pahang dan Persekutuan dikibar separuh tiang di negeri itu bagi menghormati tragedi pesawat Penerbangan Malaysia MH370.

Menurut kenyataan yang dikeluarkan Jabatan Penerangan Pahang di sini hari ini, pengibaran bendera separuh tiang itu berkuat kuasa serta-merta meliputi jabatan, agensi kerajaan serta pihak swasta selama tiga hari.

"Titah baginda itu adalah sebagai tanda dukacita dan simpati kepada semua mangsa serta waris mangsa pesawat MH370," kata kenyataan itu. - Bernama


Johor dan Perak mengorak langkah untuk mengibarkan bendera negeri masing-masing separuh tiang bagi menghormati semua penumpang dan anak kapal pesawat MH370.

Johor menjadi negeri pertama berbuat demikian berikutan titah Sultan Johor, Sultan Ibrahim Sultan Iskandar yang mahukan semua bangunan kerajaan negeri mengibarkan bendera negeri separuh tiang. -astroawani

Selepas bendera dibibar separuh tiang di negeri-negeri tersebut, tiba-tiba semalam kita dikejutkan dengan berita "Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, pihaknya masih menaruh harapan ada dalam kalangan penumpang pesawat MH370 yang kali terakhir dikesan di selatan Lautan Hindi selamat ditemui."

Apa hal ni?

BERNAMA pula cuba melakukan COVER-UP mengambil kenyataan seorang waris yang katanya memuji Hishammuddin seorang yang berani menyatakan perkara sebenar, selain masih menaruh harapan selagi tiada sebarang bukti kukuh ditemui untuk dikaitkan dengan kehilangan pesawat itu.

Bercanggah sama sekali dengan kenyataan Najib sebelumnya yang lansung tiada memberikan apa-apa harapan terhadap nasib MH370 - almaklum menurutnya MH370 "berakhir di tempat yang jauh dan sunyi".

Pening 1Malaysia. Mabuk 1Dunia diakibatkan oleh pemimpin BN yang sering bercanggah dan sering melakukan U-TURN di negara ini.

Pukulan Untuk Najib: INMARSAT Nafikan Teori 'Berakhir Di Lautan Hindi' Darinya


Inmarsat: Teori 'Berakhir di lautan' bukan dari kami

Syarikat satelit yang berpangkalan di Britain, Inmarsat, berkata pihaknya tidak terbabit dalam membuat kesimpulan bahawa pesawat MH370 telah "berakhir di Lautan Hindi".

Pada malam 24 Mac lalu, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak mengadakan sidang akhbar untuk mengumumkan bahawa pesawat MH370 telah "berakhir di Lautan Hindi" dengan memetik analisis data satelit Inmarsat.

Bagaimanapun, pengumuman telah membangkitkan kemarahan di kalangan keluarga penumpang China, yang enggan menerima kesimpulan itu sehinggalah pesawat tersebut ditemui.

Jurucakap Inmarsat Jonathan Sinnatt berkata Inmarsat hanya menyediakan maklumat dan terpulang kepada kerajaan Malaysia untuk membuat kesimpulan sendiri, laporan China Daily.

"Kami menyediakan maklumat kita kepada rakyat Malaysia, dan mereka menggabungkannya dengan maklumat yang lain yang mereka ada, yang kita tidak tahu tentangnya, dan kemudian mereka membuat kesimpulan daripadanya dan membuat pengumuman mereka sendiri.

"Kami tidak terbabit dengan apa yang Malaysia umumkan, itu terpulang kepada mereka, kerana mereka melihat gambaran penuh. Kami hanya menyumbang satu set maklumat," jurucakap itu dilaporkan berkata.

Sementara itu, Reuters melaporkan Xinhua hari ini berkata sebuah pesawat China telah mengesan tiga objek yang mencurigakan di kawasan carian baru di Lautan Hindi.

Barang-barang itu masing-masing berwarna putih, merah dan oren, kata Xinhua.

Manakala Astro Awani pula memetik Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi berkata hari ini bahawa protokol keselamatan baru di pintu masuk negara, terutamanya KLIA, sedang dikaji dan diperbaiki jika perlu.

Imigresen akan memasang APSS atau sistem pemeriksaan penumpang yang akan dilaksanakan pertengahan bulan Jun.

Bagaimanapun beliau enggan menjawab ketika ditanya mengenai protokol ruang udara, sambil berkata ia terletak di bawah Jabatan Penerbangan Awam (DCA) dan Kementerian Pengangkutan.

Mengenai pelanggaran keselamatan ruang udara kita seperti yang berlaku terhadap lencongan penerbangan MH370, Zahid berkata ia adalah satu perkara yang melibatkan Kementerian Pertahanan.

Katanya, ketika beliau menjadi menteri pertahanan, Tentera Udara diberi tanggungjawab untuk memintas apa-apa unsur asing, tetapi bukan pesawat komersial, kerana radar primary dapat mengenal pasti antara sebuah jet pejuang, pesawat tentera dan pesawat komersil. -mk

ULASAN GB

Kenyataan Syarikat Inmarsat di atas yang pihaknya tidak terbabit dalam membuat kesimpulan bahawa pesawat MH370 telah "berakhir di Lautan Hindi", memberi implikasi bahawa pesawat MH370 TIDAK SEMESTINYA berakhir di Lautan Hindi, bertentangan dengan kesimpulan yang dibuat oleh Najib sebelum ini.

Menurutnya, Inmarsat hanya menyediakan maklumat dan terpulang kepada kerajaan Malaysia untuk membuat kesimpulan sendiri.

Tepat seperti yang GB nyatakan sebelum ini bahawa GB amat meragui kenyataan yang dikeluarkan Najib. Petikan:

Akhirnya malam tadi Najib menyatakan pesawat MH370 "hilang" di Lautan Hindi. Bererti "terhempas". GB telah menyatakan sebelum ini pesawat berkenaan memang telah terhempas, cuma GB menyatakan ia terhempas di titik di mana ia dikatakan membuat U-turn. PM menyatakan di Lautan Hindi, berdasarkan bukti-bukti yang sedia ada, apa buktinya? Sedangkan Duta Besar Perancis Martine Dorance baru saja membuat kenyataan tiada bukti jelas imej satelit yang dikesan pihak berkuasa negara itu baru-baru ini adalah serpihan pesawat MH370.

Sukar hendak mempercayai cakap Najib kerana isu kononnya pesawat tersebut sengaja dilencongkan oleh seseorang yang berada dalam pesawat pun belum terbukti dan belum selesai. Kini timbul pula kenyataan baru pesawat di tengah Lautan Hindi.

Itu semacam tanda tak mahu kasi orang cari MH370. Takut jika kotak hitam ditemui kerana ia akan mendedahkan banyak perkara(?) Wallahu alam.


Kita tidak tahu apa sebenarnya tujuan Najib membuat kesimpulan dan kenyataan kononnya MH370 berakhir di Lautan Hindi, di lokasi terpencil, jauh daripada tapak pendaratan yang mungkin. Kemudian semua pihak mengandaikan bahawa semua penumpang dan kru penerbangan tersebut tidak ada yang selamat.

Sehingga ke hari ini, TIDAK ADA apa-apa yang ditemui di Lautan Hindi KECUALI bertaus-ratus imej yang dikhuatiri berupa "sampah-sarap" yang belum satu pun terbukti ia adalah serpihan dari pesawat berkenaan. Baca: Are satellites detecting Malaysia Airlines Flight 370 debris or rubbish?

Sekarang dimana sebenarnya MH370 jika Inmarsat sendiri hari ini menafikan bahawa mereka berkesimpulan MH370 di Lauatan Hindi?

Sekalipun ada spekulasi menyatakan pesawat berkenaan ada di Diego Garcia, di Andaman, di Mexico, dan lain-lain tempat, GB tetap berpegang kepada prinsip "jika sesat dihujung jalan baliklah ke pangkal jalan". Ertinya di dalam keadaan bercelaru di dalam menentukan dimana sebenarnya kedudukan MH370 hari ini, adalah perlu untuk memulakan pencarian di tempat dimana ia terputus hubungan dengan satelit iaitu di Laut Cina Selatan. Itu pangkalnya. Carilah sampai ke dasar lautnya. Mengapa terlalu cepat SAR memberhentikan operasinya di Laut Cina Selatan?

Mungkin telahan GB (bahawa MH370 terhempas di Laut Cina Selatan) salah, tetapi proses pengesanan MH370 MESTI bermula dari situ kerana di situ tempat ia mula-mula "hilang". Jika tidak peluang untuk mengesan pesawat berkenaan semakin tipis.

Seperti yang GB utarakan sebelum ini berlaku jujurlah terhadap pencarian pesawat MH370. Kasihanilah keluarga mangsa yang telah menunggu lama...

Marilah kita sama-sama terus berdoa kepada Tuhan agar kebenaran dan keadilan itu didedahkan. Hanya DIA yang Maha Tahu dan Maha Berkuasa ke atas segala-galanya.

اللهم ارنا الحق حقا وارزقنا اتباعه وارنا الباطل باطلا وارزقنا اجتنابه

Allahumma arinal haqqa, haqqan, warzuqnattiba’ah, wa arinal bathila bathilan, warzuqnajtinabah

Ya Allah, tunjukkanlah yang kebenaran itu sebagai kebenaran, dan kurniakanlah kami kekuatan untuk mengikutinya (memperjuangkannya), dan tunjukkanlah yangg batil itu sebagai batil dan kurniakanlah kami kekuatan untuk menjauhinya (menghapuskannya).