30 Nov 2014

Najib Bengang Blogger UMNO Bangang, Akui Biaya Mereka


B logger Umno bangang, serang kita balik, kata Najib

Datuk Seri Najib Razak menyelar sikap blogger pro Umno yang menyerang kembali pemimpin parti Melayu itu dan kononnya bersifat “friendly fire”.

Presiden Umno itu berkata, blogger pro Umno perlu melakukan tindakan sebaliknya dengan menyerang pemimpin pembangkang kerana mereka perlu tahu pihak mana yang membiayai mereka.

“Saya setuju kata Datuk Zahid yang kata bloggers kita ni kadang-kadang tembak kita. Dalam istilah perang, friendly fire. Friendly fire is not friendly," kata Najib merujuk kepada Naib Presiden Umno Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi.

“Bloggers kita ni cari makan dengan siapa? Pergilah tembak pembangkang. Itu cara kita nak menang dalam peperangan. Jangan perang sesama sendiri. Tak masuk akal. Bangang,” katanya semasa berucap di Perhimpunan Agung Umno di Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) di Kuala Lumpur hari ini.

Dalam perkembangan lain, Najib mengumumkan Indeks Syariah Malaysia yang digerakkan Universiti Islam Antarabangsa dan Jakim akan dibentangkan pada Februari selepas mendapat pandangan pakar Islam.

Katanya, apabila Indeks Syariah itu diperkenalkan kelak, ia boleh dipanjangkan ke negara Islam lain supaya tidak ada sesiapa yang boleh menyangkal negara di bawah Umno benar-benar menegakkan Islam.

“Bagaimana kita nak cari satu penilaian yang boleh menggambarkan hala tuju yang dibawa Umno dari dulu hingga sekarang berpandukan kepada tuntutan Islam sebenar?

“Maka lahirlah cadangan kita buat Indeks Syariah yang akan buat penilaian negara di bawah Umno ini menjaga agama, akal, keturunan, nyawa dan harta (iaitu) lima tuntutan maqasid syariah,” katanya. –TMI

ULASAN GB

Terungkap dan terbongkar satu rahsia besar: BAHAWA blogger-blogger macai UMNO ini dibayar. Kenyataan Najib di atas telah mengesahkannya.

Akhirnya Najib bengang lantas menuduh mmacai-macai itu BANGANG.

Sebenarnya, Najiblah dan sekalian pemimpin UMNO sama bangangnya, mengupah si bangang sebagai macai... demikianlah apabila hukum kebenaran dan keadilan berjalan...

[BERGAMBAR] "Patutlah Abg Asyik Kata kereta Rosak... Ke Situ Rupanya Dia..."


Inilah Pomen Kereta Yang Paling 'Bersih' & 'Cun Melecun' Di Malaysia (13 Gambar). Jom Rosakkan Kereta!

Kebiasaannya apabila bila berkunjung ke bengkel-bengkel kereta, keseluruhan atau 100% pekerjanya adalah kaum lelaki. Tetapi tidak bagi sebuah bengkel kereta yang terletak di Bangi ini.

German Auto Garage, yang bertapak di Bangi, menggunakan khidmat seorang wanita sebagai pomen di bengkel mereka.

"Wanita sebagai pomen? Biar betul bro?"

Jarang-jarang kita nak jumpa wanita yang sanggup bekerja di bengkel, lebih-lebih lagi bermain dengan kotoran 'jentera' kesayangan lelaki ini.

Antara gambar² yang pastinya akan membuat ramai lelaki terdiam, terkaget, terkejung seketika melihat pomen wanita yang sangat cantik. Rasanya, kalau kereta tak rosak pun, ramai yang akan datang servis kereta kalau dah begini pomennya oi.

"Hahahahaha!" -mymediahub