24 Feb 2013

[VIDEO] Kisah Papagomo Tersebar, Ceraikan Isteri & Rampas Anaknya

Blogger pencacai UMNO terkenal, Wan Muhammad Azri bin Wan Deris atau nama glamornya PAPAGOMO, rupa-rupanya kini menghadapi masalah rumahtangga yang serius apabila beliau dilaporkan telah mengabai dan menceraikan isterinya dan di dalam satu video yang beredar di laman sosial menyatakan papagomo telah merampas anaknya dengan kasar dari bekas isterinya itu.

Hal mengenai beliau meletup dan hebat dibincangkan di forum cari.com.my

Petikan:

Lelaki kalau rampas anak dari ex-wife selalunya bukan sebab sayang kat anak dia lebih kepada nak balas dendam dgn ex-wife jer... Dulu kan ada kes laki dia larikan anak dari ex-wife lepas tu bukan dia nak bela...pegi hantar kat rumah anak yatim. Mak budak tu cari anak dia bagai nak gila last2 jumpa kat rumah anak yatim kat Ulu Langat masa kejadian tanah runtuh hari tuh...dasar laki busuk hati!!!

Anaknya bernama Wan Cassandra. Sila rujuk blog bekas isterinya BELLINA.

Di dalam satu video yang dimuatnaik di youtube, papagomo dilihat telah dengan kejam rampas anak mcm tu jer.. tgk masa 0:04 dia pakai jersi malaysia:Ulasan GB

GB sudah ulas lama dulu di: Satu Hari Papagomo Tetap Kena Walaupun Polis & SKMM Tak Jalankan Kerja. Kini apa yang GB utarakan menjadi kenyataan.

Kebal macamana pun papagomo yang dilindungi oleh polis, dengan hukum kebenaran dan hukum Tuhan, papagomo pasti hancur binasa!

Petikan:

GB perhatikan sudah ada laporan polis / SKMM sebelum ini terhadap papagomo tentang banyak isu, salah satunya mengenai video seks.

Tetapi tak ada siasatan dilakukan, malah papagomo semakin galak menyiar gambar porno dan video lucah.

Yang penting sekarang, ialah laporan polis terhadap polis dan pegawai SKMM yang tak menjalankan kerjanya.

Mentang-mentang duduk sekapal dalam UMNO.

Tak apa, satu hari papagomo tetap kena. Sepandai-pandai tupai melompat akan jatuh ke tanah juga.

Doa lagi: Ya Allah buktikan kebenaran itu kebenaran....

Doa orang yang baik-baik dan yang dizalimi akan tetap mengatasi amalan dan doa orang yang jahat-jahat.

Itulah hukum kebenaran dan keadilan berjalan dan itu baru sekelumit balasanNya, di "sana" menanti lebih banyak jika masih enggan bertaubat.

Kita tunggu kisah blogger-blogger pencacai yang lain pula. Yang jahat itu PASTI terhukum jua!

[VIDEO] Anwar Kecam Media Putar Belit Ucapan Nik Aziz


Kenyataan Datuk Nik Aziz Nik Mat berkaitan Program Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M), bukan menghina rakyat sebaliknya mengecam motif pemberian itu.

Mempertahan ucapan Mursidul Am PAS itu, Datuk Seri Anwar Ibrahim, berkata kenyataan berkenaan diputar belit sekaligus membuktikan tahap kerosakan media kawalan Umno.

“Saya dengar sendiri seluruh ucapannya yang tak menghina rakyat tapi hina motif penggunaan wang untuk memperbodohkan rakyat. Ada dua perbezaan.

“Nik Aziz dituduh hina rakyat yang tidak langsung tertera dalam ucapan beliau. Ini membuktikan betapa bobrok, rosaknya media Umno untuk cuba mengaibkan pemimpin yang menampilkan akhlak baik.

“Bila saya baca sekaligus, sukar mempercayai. Bila saya rujuk kenyataan lengkap. Ternyata sekali lagi fitnah yang direkayasa mahu dijadikan bukti sahih,” katanya.

Ketua Umum KEADILAN itu berkata demikian pada rakaman dua minit yang mengulas fitnah berleluasa media Umno terhadap ucapan Nik Aziz sepulangannya dari Mekah.

Ia berikutan TV3 dan Utusan galak memfitnah kononnya Nik Aziz menyamakan penerima BR1M sebagai haiwan sedangkan maksud perumpamaan lain.

Anwar berkata, media kawalan Umno termasuk TV3 sebaik-baiknya perlu memberi peluang kepada rakyat untuk menilai sendiri ucapan asal Nik Aziz tetapi ia mustahil berlaku.

“Bagi rakyat dengar, TV3 beri ruang kepada Nik Aziz yang pada istilah Umno, mustahil berlaku. Jadi, kita doakan supaya perubahan (politik) berlaku ,” katanya.

PAS Kini Sedia Mengatasi Umno - Raja Nazrin [Berserta Teks Penuh]


Kuala Lumpur: Pemangku Raja Perak, Tuanku Raja Nazrin Shah bertitah, PAS kini berada dalam satu tahap keyakinan diri yang amat tinggi akan kekuatan politiknya.

PAS kini mempercayai pengaruh parti tersebut tidak lagi terbatas di kalangan Melayu tetapi yakin bahawa perjuangan mereka semakin difahami oleh bukan Melayu.

"PAS kini berada dalam psyche pemikiran bahawa kekuatan dari segi gerakan politiknya telah mengatasi UMNO, malah menganggap bahawa secara relatif, kekuatan politik UMNO semakin rapuh kerana UMNO telah terlalu lama selesa bergantung pada jentera dan sumber kerajaan.

"Suara PAS menyentuh isu urus tadbir negara secara telus, memerangi rasuah, sistem kehakiman yang bebas lagi adil, penguatkuasaan undang-undang secara saksama, membasmi kemiskinan, menangani keruntuhan moral dan jenayah, masalah kos sara hidup yang tinggi, adalah isu-isu popular yang memberikan kelebihan retorik untuk digunakan oleh PAS sebagai senjata ofensif menyerang lawan," titah Raza Nazrin.

Baginda bertitah demikian dalam Wacana Perpaduan Ummah anjuran Dewan Bahasa dan Pustaka pada 19 Februari lepas bertajuk “Perpaduan ummah; harapan, realiti dan cabaran". Harakahdaily diberikan ucapan penuh baginda. Ia akan disiarkan selepas ini.

PAS, titah baginda, telah melalui pahit maung perjuangan, era jatuh dan bangun.

"Bermula dari sebuah organisasi, terdiri dari kumpulan ulama di dalam UMNO, kemudiannya keluar dari UMNO, memilih untuk mewujudkan entiti politik sendiri,"
titahnya.

PAS telah melakukan pelbagai anjakan untuk kelangsungan perjuangan dan menerokai pelbagai titik perimbangan untuk mengembangkan pengaruh.

"Dari organisasi yang amat daif, menumpang ihsan berteduh di bawah bumbung madrasah milik ulama UMNO, dengan berbekalkan mesin taip buruk, PAS hari ini telah muncul sebagai kabilah politik yang menguasai pelbagai teknologi komunikasi moden, di dokong bukan lagi oleh tok guru dan lebai kampung, tetapi oleh barisan profesional dan teknokrat dari pelbagai lapisan dengan pemikiran semakin terbuka, berdaya usahawan tinggi, mengikhtiarkan sumber rezeki secara berdikari," titahnya.

Bagi menyahut cabaran ummah, baginda membuat lima cadangan.

Pertama: Tidak salah untuk bangsa berada dalam pelbagai kabilah asalkan bangsa mencapai kata sepakat, bersatu pendirian, mempertahan, melindungi dan mengurus perkara-perkara menyentuh hak, maruah serta martabat bangsa Melayu dan Agama Islam, yang sama sekali tidak harus dikompromikan. Bagi usaha meraih sokongan politik bukan lesen membolehkan status bangsa digadaikan, titah baginda.

Kedua: Ummah wajib disedarkan bahawa mereka sudah terlalu lama selesa sebagai penduduk majoriti, sudah terlalu lama selesa bersandarkan kekuatan politik, sudah terlalu lama selesa dinaungi kerajaan; hingga ummah tidak lagi memiliki pertubuhan yang bebas lagi berkecuali, secara berani lagi tegas lantang menyuarakan tuntutan ummah.

Ketiga: Badan Kehakiman, perkhidmatan awam, pasukan keselamatan hendaklah mengamalkan budaya profesionalisme yang tidak partisan, menyempurnakan tugas secara amanah, adil dan saksama, berpaksikan undang-undang dan peraturan; tegas menegakkan kebenaran – cekal menentang kemungkaran, tidak bersekongkol merestui berlakunya penyelewengan terutama dalam mengurus khazanah, sumber kekayaan dan sumber kewangan negara.

Keempat: meningkatkan kegiatan keilmuan dan menambah komponen pengetahuan di kalangan ummah terutama dari segi penghayatan dan amal, agar ummah memiliki iman yang kukuh, yakin berpegang bahawa rezeki, jawatan, pangkat dan kuasa datangnya dari ILAHI, lantas tidak gentar menyuarakan nasihat yang betul dan tidak goyah menyampaikan fakta yang benar, meskipun berhadapan dengan jeneral yang bengis atau menteri yang berkuasa.

Kelima: Memahami dan mendalami konsep federalisme berasaskan Perkara 73 hingga 95E Perlembagaan Persekutuan. Sifat kesetiaan kepada Raja hendaklah dicerminkan melalui sifat kesetiaan menyempurnakan tugas kepada Kerajaan yang telah diperkenankan penubuhannya, kata baginda. -HD


Laporan sebelum ini
klik untuk bacaTitah Penuh di SINI:

[VIDEO] Mahasiswa Tidak Takut Ancaman, Walau Pun Diugut Oleh 'Samseng Umno'


Kuala Nerus - 300 mahasiswa yang berkumpul di hadapan Ri-Yaz Heritage Resort di Pulau Duyong dekat sini dukacita kerana tidak dapat bertemu dan menyampaikan memorandum berhubung dengan 'runtuh dan kemiskinan' kepada Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad Said dan Perdana Menteri Dato' Seri Najib Razak.

Gabungan Mahasiswa Islam (Gamis) zon Timur yang mula berkumpul pada jam 4.20 petang bersurai dengan aman sekitar jam 5.30 petang, setelah kenderaan yang dinaiki Najib, berlalu dengan laju melintas himpunan mereka, tanpa menghiraukan kelompok tersebut.

Menurut Presiden Gamis Pusat Muhammad Azan Safar, mahasiswa akan terus berhimpun dan bersuara serta tidak takut kepada mana-mana ancaman dari mana-mana pihak termasuk sebarang ancaman dari pihak yang berkuasa.

"hari ini lebih kurang 300 mahasiswa berkumpul untuk bertemu dengan PM kesayangan kita Dato' Seri Najib Razak..... kita berhimpun dengan aman, tujuan kita hanya untuk menyerahkan satu memorandum isu yang banyak berlaku penyalahgunaan kuasa di peringkat pentadbiran kerajaan tertinggi hari ini,

"kita nak bawa satu memeorandum (tujuan) apa kita datang ke Terengganu, isu runtuh...... stadium baru tiga tahun runtuh.... runtuh lagi! kawan-kawan kita mahasiswa (yang pergi) di Pekan, untuk bertemu dengan masyarakat..... mereka telah dihalau oleh samseng-samseng, boleh jadi datang dari Umno,"ujarnya.

Beliau yang juga pemimpin Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Kebangsaan Malaysia (PMIUKM) berkata demikian ketika berucap, setelah himpunan mahasiswa di Pulau Duyong pada semalam, Sabtu 23 Februari, tidak diberikan ruang untuk berjumpa dengan, samada Ahmad Said atau Najib Razak.

Beliau menegaskan, walaupun diugut dan diganggu oleh samseng Umno, mahasiswa tidak perlu takut dan gentar kerana mahasiswa adalah golongan yang berani, tidak takut dan bacul.

Sebelum itu, Pengerusi Gamis Terengganu Muhammad Raimi bin Abdul Rauf memaklumkan, himpunan mereka di Pulau Duyong itu turut diganggu oleh 'samseng Umno' tempatan, yang mengugut supaya para mahasiswa tidak meneruskan himpunan tersebut.

Katanya, seorang pemimpin mahasiswa Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) yang berasal dari Kampung Tok Beng Seberang Takir, Faiz Ismail, telah diberi amaran keras, supaya keluar dari Pulau Duyong.

Katanya, pertikaman lidah antara Faiz dengan 'samseng umno' tempatan, Faiz telah diugut akan diambil tindakan keras, sekiranya tidak keluar dari Pulau Duyong.

"Faiz telah diugut supaya keluar dari Pulau Duyong, dia (samseng Umno) berkata, keluar dari Pulau Duyong atau pun keluar dengan cara kekerasan, mereka kata kalau Faiz orang Duyong, dia (kena) tahu perangai oang Duyong..... jahat cara jahat.... baik cara baik,"ujar Muhamad Raimi menceritakan insiden tegang tersebut. -BO


"Treler Rakyat" Klon Treler Negara Berkebajikan Yang Menyentuh Hati


Treler diatas dikatakan diciplak dari treler Negara Berkebajikan yang dilancarkan oleh PAS beberapa hari lalu.

Ia amat menyentuh hati. Mengapa? Kerana ia treler hasil daripada ahli bawahan parti tidak seperti treler Negara Berkebajikan yang dihasilkan dan pentasnya dinaiki pucuk pimpinan parti.

"Treler Rakyat" ini digerakkan sepenuhnya oleh mereka yang di akar umbi, dengan treler sendiri (atau disewa?), pemandu sendiri, duit minyak sendiri, tanpa subsidi, promosi sendiri sehingga didapati di atasnya penuh dengan penumpang yang GB percaya terdiri dari rakyat marhaen mengibarkan bendera PAS di atas treler panjang ini. Sama hebat dengan treler rasmi negara berkebajikan milik parti.

Demikian hebat ahli-ahli PAS berkenaan, untuk bangkit berjuang dengan cara tersendiri bagi berkempen seluruh kampung untuk menjatuhkan UMNO BN.

Bak kata shalehuddin, penyiar pertama gambar ini di blognys, hantam saja, Asal Bukan UMNO!

Ya, bagi sesetengah orang, lori klon itu mungkin sedikit lucu, tapi tak perlu tertawakannya, malah amat patut diberikan mereka satu laungan TAKBIR di atas keupayaan dan kemampuan mereka melakukan sesuatu untuk parti dengan caranya yang tersendiri. Semuga lebih ramai menuruti jejak langkah nya berjuang dengan apa saja dan cara apa saja untuk kemenangan parti sehingga terdaulat "kebenaran dan keadilan" di atas negara tercinta ini.

TAKBIR!!!!

Pelajar Bukan Islam Belajar Di Sekolah Agama Dapat Perhatian


Seorang pelajar cina, Lim Jia Piau Edward, 10 tahun dan bersekolah di darjah empat Sekolah Rendah Jenis Kebangsaan Cina (SRKJ(C) Tanjong Karang yang telah dihantar oleh kedua ibubapanya untuk belajar di Sekolah Rendah Agama (SRA) Seri Desa Tanjong Karang sejak tahun lalu telah mendapat perhatian daripada Pegawai Penyelaras DUN Sungai Burong, Ustaz Mohamad Judi Sarjo.

Yang Dipertua (YDP) PAS Tanjong Karang itu telah turun sendiri ke sekolah berkenaan untuk bertemu sendiri dengan pelajar tersebut yang kini sedang belajar di darjah 2.

Saya rasa jarang, orang bukan beragama Islam, dihantar oleh kedua ibubapanya untuk belajar di SRA untuk mendalami matapelajaran Islam. Saya terharu dengan keberanian ibubapa pelajar tersebut yang berani menghantar anak mereka untuk belajar di sekolah berkenaan, katanya lagi.


Sepanjang saya bertugas sebagai pendidik sebelum bersara lebih setahun yang lalu, belum pernah orang bukan Islam dihantar oleh kedua ibubapanya untuk belajar di sekolah agama. Semoga dengan ini, Allah akan membukakan hidayah kepada kedua ibubapanya... katanya lagi yang juga merupakan bekas Guru Besar di SRA Bukit Belimbing dan telah bersara pada tahun 2011.

Saya telah menyemak sendiri bacaan fatihah dan doa-doa yang telah dihafal dan beliau dapat membaca dengan baik sebagaimana pelajar-pelajar beragama Islam yang lain, katanya lagi.

Sewaktu ditemui, bapanya Lim Bun Siang dan ibunya, Gan Huey Teng, yang mempunyai perniagaan sendiri di Tanjong Karang, mengakui memang berhasrat untuk menghantar sendiri anaknya untuk belajar di sekolah agama supaya anaknya itu dapat menguasai Bahasa Arab dan Jawi serta matapelajaran lain dengan baik. -sgburong