13 Dis 2012

Blogger UMNO Dedahkan Kejahilan Sendiri: Tak Tahu Bezakan Wali Dengan Jurunikah


NNik Aziz Jadi Wali Kepada Apex?.. Bodohnya Pencacai UMNO nie..

Nak kata dia ni bodoh, nampak macam tak lah bodoh sangat pasal dia tahu menulis dan membaca, tapi dari apa yang ditulisnya tu nampak dia bodoh lah pulak..

Sebabnya dari apa yang dia tulis nampak sangat dia tak tahu nak bezakan antara Jurunikah dan juga Wali..

Ada ka patut dia kata Nik Aziz jadi Wali pada Apex pulak..

Lain kali kalau tak tahu, bertanya jangan main tulis membabi buta macam babi yang buta saja..

Apex tu lelaki jadi dia tak perlukan Wali untuk berkahwin, yang perlukan Wali ialah Leuniey dan walinya ialah Ayahnya sendiri..

Dalam perkara ini wali kepada Leuniey iaitu ayah kepada Leuniey telah menyerahkan kepada TG Nik Aziz untuk menyempurnakan pernikahan Apek dan anaknya Leuniey..

TG Nik Aziz telah dijemput sebagai jurunikah yang akan menikahkan mereka berdua… bukannya sebagai wali..


Buat malu orang Penang saja Blogger dari Unit Media Baru ni.. -fb

Bom Deepak Ketiga: Adik Najib Bayar Bala Untuk SD 2

Ahli perniagaan Deepak Jaikishan menamakan seorang adik perdana menteri Datuk Nazim Razak sebagai individu yang didakwanya bertanggungjawab membayar penyiasat persendirian P Balasubramaniam untuk menandatangani akuan berkanun (SD) kedua.

Dakwanya lagi, beliau turut bertanggungjawab mempertemukan Datuk Nazim Razak dan Balasubramaniam, tetapi urusan pembayaran wang kepada Bala itu, dakwanya, dilakukan Nazim.

"Saya mengesahkan kenyataan saya sebelum ini bahawa Datuk Nazim menyertai pertemuan untuk memudahcara apa-apa yang perlu dilakukan.

"Penglibatan saya hanya untuk mempertemukan semua orang,"
dakwanya dalam wawancara dengan Malaysiakini.

Bala pada awalnya menandatangani satu akuan berkanun mengaitkan Datuk Seri Najib Razak dengan wanita Mongolia Altantuya Shaariibuu.

Beliau kemudiannya menandatangani akuan berkanun kedua bagi menafikan akuan pertama yang dakwanya ditandatangani ketika keselamatan keluarganya menjadi taruhan.

Bala kemudian mendakwa dibayar tunai dan dijanjikan lebih banyak wang selepas bersetuju menandatangani akuan bersumpah kedua dan berpindah ke luar negara bersama keluarganya.

Deepak dalam wawancara semalam mendakwa wang yang diterima Bala datang daripada "Datuk Nazim dan sumber-sumbernya".


Pada tahun 2009, wartawan Malaysiakini cuba menghubungi Nazim berulang-ulang kali untuk mendapatkan penjelasannya tentang dakwaan tersebut.

Malaysiakini berkunjung ke pejabatnya dan menyerahkan senarai soalan untuk dijawab Nazim.

Malangnya, usaha tersebut tidak berhasil sehinggalah wartawan Malaysiakini bertembung dengan Nazim di Masjid Negara selepas solat Jumaat pada Disember 2009.

Beliau pada ketika itu baru selesai menziarahi pusara ayahnya, perdana menteri kedua Tun Abdul Razak. Sewaktu ditanya tentang dakwaan Bala pada ketika itu, beliau hanya menjawab "tiada apa-apa yang perlu diperkatakan".

Dalam wawancara semalam, Deepak berkata beliau tampil mendedahkan perkara di sebalik kontroversi pembunuhan itu kerana risau "roh Altantuya tidak bersemadi dengan tenang" sehingga beliau dihantui "sumpahan Altantuya". -mk

Deepak ‘mencari kemaafan’ dari Altantuya

KUALA LUMPUR, 13 Dis — Penjual permaidani Deepak Jaikishan mencari kemaafan dari Altantuya Shaariibuu atas peranannya dalam akuan bersumpah kedua oleh P Balasubramaniam pada Julai 2008.

Ahli perniagaan yang menyaman Ketua Wanita Umno Selangor Senator Datuk Raja Ropiaah Abdullah kerana hal jual beli tanah, juga berkata beliau akan menerbitkan dua buah buku tentang kehidupannya dan perniagaannya.

Saya ke kuil untuk mencari kemaafan dari Altantuya,” katanya kepada The Malaysian Insider, dengan berkata insiden tersebut sebagai “kesilapan paling besar dalam hidupnya”.

Dia juga memberitahu tentang buku yang akan diterbitkan dan diedarkan secara persendirian.

“Saya menulis dua buku, yang pertama sangat pendek, sebanyak 26 muka surat dan akan keluar pada Isnin ini,” katanya lagi.

Buku kedua Deepak, yang lebih terperinci, katanya lagi, akan dilancarkan pada bulan Januari tahun hadapan.

Akuan bersumpah Balasubramaniam dikeluarkan sehari selepas beliau membuat akuan bersumpah pertamanya tentang kematian Altantuya pada tahun 2006, dimana dua polis komando elit didapati bersalah dan menghadapi hukuman bunuh.

Beliau menyaman ketua wanita Umno Selangor dan syarikatnya, Awan Megah Sdn Bhd kerana dakwaan menipu dalam pembelian tanah seluas 223.33 ekar di Bukit Raja.

Beliau menamakan Awan Megah bersama dengan Kementerian Pertahanan, Syarikat Tanah Dan Harta Sdn Bhd dan Cebur Megah Developement Sdn Bhd dalam dakwaan beliau mengenai tuduhan menipunya berjuta ringgit dalam perjanjian pembelian tanah itu.

Astacanggih Sdn Bhd, syarikat milik Deepak bersetuju membeli tiga keping tanah pada 2007 dengan berharga RM13 juta dan bon jaminan bank RM72 juta dari Raja Ropiaah, yang dianugerahkan kontrak RM100 juta untuk pembinaan pusat penyelidikan pertahanan yang dipanggil Pusat Pengajian Pertahanan Nasional (Puspahanas).

Ketua Wanita Umno Selangor itu didakwa menjual sebidang tanah dengan harga RM2 juta tunai dan RM16 juta dalam bentuk overdraf dalam usahasama dengan Guppyunip Sdn Bhd, syarikat membuat plastik, dan menyebabkan peniaga permaidani itu membuat laporan polis pada Julai lalu.
-TMIUlasan GB

Bukankah GB selalu katakan pada akhirnya hukum kebenaran dan keadilan tidak boleh dinafikan dan akan tetap berlaku?

Kebenaran umpama sang mentari yang menyinar manakala kebatilan dan kepalsuan adalah awan hitam yang menutupinya. Apabila awan hitam yang tebal bagaimana sekalipun berarak pergi, cahaya kebenaran akan tetap kelihatan dan bersinar akhirnya.

Terlalu bodoh untuk sesiapa menolak hukum kebenaran dan keadilan ini.

[EDISI TERDESAK] Bendera PKR Dibakar, Budaya Politik Samseng Menular

Palong - Gerak kerja PKR yang sentiasa mendapat tempat di kalangan peneroka dipercayai menjadi punca bendera parti itu yang digantung di simpang masuk Felda Palong 4, 5 & 6, di sini menjadi mangsa khianat.

Naib Ketua PKR Cabang Jempol, Rebin Birham berkata, tindakan pihak tidak bertanggungjawab membakar bendera parti itu, Ahad lalu, bukan saja biadab, malah menunjukkan rasa terdesak segelintir pihak yang cemburu melihat parti itu semakin mendapat sokongan.

"Saya lihat perbuatan ini adalah rentetan daripada rasa tidak puas hati pihak berkenaan terhadap PKR kerana gerak kerja dan segala aktiviti kita mendapat tempat di kalangan peneroka.

“Namun, peneroka kini lebih bijak menilai dan memilih parti mana yang mereka nampak lebih baik serta mempunyai masa depan untuk membela nasib peneroka,” katanya yang juga merupakan Setiausaha Biro Masyarakat Felda dan Orang Asal Keadilan.

Sementara itu, Ketua Cabang PKR Jempol, Karip Mohd Salleh berkata, tindakan tersebut menunjukkan amalan 'politik samseng' sudah menular di daerah ini, walaupun negara mengamalkan demokrasi membolehkan bebas memilih parti mereka mahu.

“Masalah ini bukan saja di Palong, malah kawasan lain turut terkena tempiasnya.

“Budaya ini perlu diubah. Kita minta kerjasama polis agar mengambil tindakan terhadap mereka yang melakukan perbuatan tidak beretika ini," katanya kepada Sinar Harian di sini.

Sementara itu, kejadian bendera PKR dibakar, Ahad lalu, disedari Setiausaha Ranting Keadilan Felda Palong 5, Mohd Razali Salleh ketika dia dalam perjalanan ke kebun.

“Semasa saya dalam perjalanan ke kebun sekitar 7 pagi, saya dapati satu bendera besar serta dua bendera kecil PKR telah dibakar dekat simpang masuk Felda Palong 4, 5 & 6.

“Saya terus buat laporan polis pada hari sama kerana ini adalah kejadian ketiga berlaku.

kami tidak puas hati atas tindakan pihak yang tidak bertanggungjawab ini,” katanya. -SH

Tulisan Biadab Bekas Menteri UMNO Di Utusan Malaysia Burukkan Hubungan Malaysia-Indonesia

Kelab Anwar Ibrahim (AIC) melihat ketidakupayaan Barisan Nasional sebagai peneraju negara semakin terserlah apabila dengan sengaja mencetuskan perbalahan moral dengan negara serumpun iaitu Indonesia melalui satu penulisan ‘sampah’ yang ditulis oleh Zainuddin Maidin, mantan Menteri Penerangan dalam Kabinet Tun Abdullah Ahmad Badawi.

AIC melihat penulisan Zainuddin atau lebih dikenali sebagai ZAM ini sebagai penuh rasa sombong dan marah, serta tidak menggunapakai etika penulisan yang sebenar dan malas untuk menggali data-data sebenar bagi menerangkan keadaan.Ini turut menggambarkan Barisan Nasional sebagai betul-betul panik menghadapi pilihanraya umum ke 13 yang akan datang.

Zainuddin Maidin sebagai seorang ahli politik veteran dan pengalaman sebagai bekas editor Kumpulan Utusan tidak menulis artikel itu semata-mata sebagai kolum bacaan biasa, tetapi lebih tertumpu sebagai menipiskan upaya politik dan peluang Dato Seri Anwar Ibrahim dan kekuatan Pakatan Rakyat.

Malah tiada permohonan maaf serta sikap berdiam diri Barisan Nasional menggambarkan artikel itu adalah seolah-olah adalah pendirian rasmi regim Malaysia itu, dan tidak menggambarkan langsung usaha Datuk Seri Najib Razak yang berpendidikan terbuka di Britain, untuk membawa satu pembaharuan dalam “tranformasi’ yang dilaungkan, dengan cara rendah mengekang pembangkang dalam pilihanraya.

Sebagai bekas Presiden Republik Indonesia, Prof. Dr. Ing BJ Habibie pastinya salah seorang tokoh yang membawa imej negara republik itu ke mana-mana sahaja negara yang beliau kunjungi, dan menjadi satu imej terhormat di dalam dunia yang terbuka ini untuk beliau rapat dengan sesiapa sahaja yang beliau inginkan tanpa ada sifat prejudis.

Menghina BJ Habibie adalah laksana menghina bangsa Indonesia itu sendiri secara keseluruhannya, meski semasa era pentadbiran beliau tetap menerima kritikan dan perbalahan isu dalam negara, tetapi beliau tetap dihormati sebagai bekas Presiden yang membawa Indonesia melalui zaman reformasi dengan begitu baik, adil dan saksama.

Ternyata Barisan Nasional sebagai pemerintah gagal memainkan peranan diplomatik yang diperlukan sebagai sebuah kerajaan berdaulat. Mencipta konfrontasi dengan negara luar apatah lagi di saat banyak isu dua hala yang tidak selesai, menggambarkan kerajaan Najib Razak sudah begitu lemah dan pura-pura bertenaga untuk memimpin lima tahun ke hadapan.

AIC bertegas bahawa penulisan dan etika Zainuddin Maidin itu sama sekali tidak boleh diterima, dan hanya mewakili pandangan individu dan parti komponen Barisan Nasional sahaja, jauh sekali menggambarkan pendirian rakyat Malaysia secara menyeluruh. Rakyat Malaysia menjunjung hubungan baik dengan Republik Indonesia sebagai sahabat terdekat, yang sentiasa bersama-sama negara ini dalam suka dan duka sepanjang penubuhannya sejak dulu.

Justeru, penulisan Zainuddin Maidin harus dipandang sepi, sebagai satu interpertasi seorang penulis, dan bekas Menteri yang akhirnya telah bertukar menjadi satu penulisan yang cukup bodoh dan kurang ajar, berniat mencemarkan hubungan dua hala semata-mata mencuba untuk memburuk-burukkan imej Dato Seri Anwar Ibrahim sebagai pemimpin Malaysia yang sebenar diterima oleh pimpinan dunia terutama di Asean.

Saifuddin Shafi Muhammad
Presiden AIC Malaysia

Ahli MPR Indonesia akan hantar surat bantahan kepada Najib berhubung penghinaan terhadap Habibie

KUALA LUMPUR, 13 Dis — Majlis Permesyuaratan Rakyat (MPR), sebuah badan perundangan Indonesia akan menghantar surat bantahan kepada Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak dan mengkritik kenyataan bekas menteri Umno Tan Sri Zainuddin Maidin kerana menggelar bekas presiden mereka, B.

J.

Habibie sebagai “anjing imperialis”.

Perwakilan MPR mengambil sikap tegas di atas kenyataan Zainuddin, yang menambahkan ketegangan di antara kedua-dua negara.

Speaker MPR, Pramono Anung dilaporkan oleh Jakarta Globe hari ini bahawa bekas menteri penerangan itu harus mengetahui cara untuk berkomunikasi dengan baik dan penuh kesopanan.

Beliau juga memberi amaran kenyataan sedemikian mungkin menjejaskan hubungan Kuala Lumpur-Jakarta.

“Kita akan hantar surat kepada Perdana Menteri Malaysia, kita membantah kenyataannya.

“Kita berharap tindakan yang tegas perlu diambil kepada beliau, kerana ia datang dari bekas menteri penerangan,” katanya di dalam akhbar berbahasa Inggeris itu.

Zainuddin mengkritik Habibie yang memberi syarahan umum di Universiti Industri Selangor (Unisel) dalam Utusan Malaysia Isnin lalu, dengan memanggilnya sebagai “sombong” dan menyamakan beliau dengan Ketua Pembangkang, Datuk Seri Anwar Ibrahim sebelum mengakhiri artikel tersebut dengan memanggil mereka “anjing imperialis”.

“Saya tidak boleh bayangkan bagaimana terseksanya penonton [di Unisel] untuk mendengar seorang lelaki yang egonya tinggi, terutamanya selepas dia akhirnya mendapat peluang untuk bercakap di hadapan mereka yang dia anggap sebagai bodoh, selepas sekian lama rakyat Indonesia tidak mahu mendengar atau menghormatinya,” kata Maidin di dalam ruang editorial Utusan, menurut Jakarta Globe.

Pengerusi parti pemerintah Indonesia Parti Demokratik Anas Urbaningrum juga membantah kenyataan Zainuddin.

“Bekas menteri dari Umno itu perlu diajar cara-cara untuk bersopan. “Dia tidak seharusnya mengheret mantan Presiden Habibie dalam persaingan politik mereka dengan menghinanya.

Ini tidak sepatutnya berlaku,” kata Anas lagi.

Beliau juga menyeru pemerintah Indonesia untuk menuntut maaf dari Zainuddin kepada Habibie ke atas penghinaannya, kata akhbar itu lagi.

Selasa lalu, Menteri Luar Marty Natalegawa berkata, Jakarta tidak melayan artikel tersebut dan menganggap itu cuma “perkara remeh”.

Menteri itu dilaporkan berkata bahawa kenyataan Zainuddin adalah “gila”, tetapi tidak berminat untuk membaca artikel tersebut, dengan menambah bahawa kerajaan mempunyai banyak tugas berbanding memberi tumpuan kepada seorang bekas menteri dari Malaysia.

Semalam, timbalan presiden PKR, Mohamed Azmin Ali mahu Zainuddin memohon maaf atas penghinaannya ke atas Habibie dan Anwar, dengan berkata kenyataannya dapat menambah ketegangan Malaysia dan Indonesia.
-TMI

Ranking Malaysia Dalam Matematik & Sains Merosot


Muhyiddin perlu jelas kemerosotan Malaysia dalam matematik, sains

KUALA LUMPUR, 12 DISEMBER: Menteri Pelajaran, Tan Sri Muhyiddin Yassan digesa memberi penjelasan mengenai kemerosotan berterusan Malaysia dalam subjek matematik dan Sains berdasarkan kajian Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) 2011.

Ahli Parlimen Petaling Jaya Utara, Tony Pua, Ahli Parlimen Lembah Pantai, Nuru Izzah Anwar dan Strategis Pilihanraya DAP, Dr Ong Kian Ming dalam kenyataan bersama hari ini mendakwa jurang markah antara pelajar lelaki dan perempuan dalam subjek berkenaan begitu ketara.

Menurut mereka, pelajar Malaysia ketinggalan dalam matematik dan sains berbanding negara lain berdasarkan kajian dua badan pendidikan antarabangsa menunjukkan pencapaian sekolah menengah tahun ini lebih rendah berbanding sebelumnya.

Katanya, Malaysia hanya mendapat 440 mata dalam matematik untuk tingkatan dua bersamaan gred lapan di seluruh dunia dan kajian TIMSS pada 2011 dan berada di belakang Korea Selatan, Singapura, Chinese Taipei, Hong Kong dan Jepun yang menduduki lima tangga teratas dunia.

“Hasil kajian 2007 menunjukkan skor purata pelajar Malaysia dalam matematik merosot daripada 508 mata pada 2003 kepada 474 mata pada 2007, manakala subjek sains merosot daripada 510 kepada 471 dalam tempoh yang sama.

Tony Pua berkata, dalam kajian TIMSS 2007 yang dilaksanakan Sekolah Pendidikan Lynch, Boston College, Chestnut Hill, Massachusetts, Amerika Syarikat, kemerosotan skor purata pelajar Malaysia 34 mata bagi matematik dan 40 mata bagi sains adalah terbesar di kalangan 59 negara yang mengambil bahagian.

“Kami mahu Muhyiddin memberi penjelasan menyeluruh mengenai kemerosotan itu dan mengambil langkah khusus menangani masalah itu bagi meyakinkan rakyat Malaysia.

“Walaupun laporan awal Pelan Pembangunan Pendidikan Malaysia ada membangkitkan isu ini, namun tiada langkah khusus dan terperinci dinyatakan bagi mengatasi masalah itu,” katanya.

TIMSS adalah kajian selama empat tahun untuk pendidikan sains dan matematik bagi gred empat dan lapan di seluruh dunia ― atau Darjah Empat dan Tingkatan Dua mengikut sistem pendidikan Malaysia.

Bagaimanapun, bagi Malaysia kajian hanya dilakukan bagi peringkat sekolah menengah dalam kajian terbabit. -Roketkini

Ranking for key subjects worrying, BN blamed

KUALA LUMPUR: Malaysia’s future could suffer as its students continue to score low in key subjects of science and mathematics, a situation the opposition blames on the government’s refusal to deal with its weak education policies hands on.

The latest Trends in International Mathematics and Science Study (TIMSS) 2011 survey published online showed Malaysia scoring 440 points in Form Two mathematics which is the equivalent to eighth grade worldwide, trailing countries like Singapore who are among the world’s top scorers.

Malaysian 14-year-olds were found to have performed worse than Israel who chalked up 516 points, Lithuania (502) and Lebanon (449), but beat neighbouring Thailand, which scored 427 points on tests by a narrow margin.

In science, Malaysians scored 426 points, tying with Syria and just pipping Palestine, Georgia and Oman, which totted up 420 points each in the tests.

This means Malaysia’s ranking in maths fell from 20th in 2007 to 26th last year while its science dropped drastically, from 21st to 32nd in the same period.

The only country which suffered declines in scores in all content and cognitive domains for the two subjects is Jordan.

Malaysia, however, is the worse performer among all countries between 1999 to 2011 with students achieving low percentage points in scoring full credits for what should be basic math and science questions.

BN blamed

DAP national publicity chief Tony Pua said the drop must be blamed on the Barisan Nasional government’s national education system.

“This is extremely worrying, a great concern. We are losing quality that is crucial for the country’s growth,” he told reporters at the party’s headquarters here.

Deputy Prime Minister and Education Minister Muhyiddin Yassin pledged for an overhaul with the announcement of a new National Education Blueprint that Putrajaya said would put Malaysia back on the right development path.

But even so, the blueprint only admitted to “some” mistakes while highlighting past achievements now invalidated by the survey.

PKR vice-president Nurul Izzah Anwar, speaking at the same press conference, also urged Muhyiddin to explain the disparity between the performance of male and female students with the latter scoring better.

“They cannot keep glossing over when we have a problem like this,” she said.

DAP election strategist Dr Ong Kian Ming said the opposition will raise more issues pertaining to the report.

The opposition is expected to issue its own comprehensive response to the matter and is likely to use it as an election issue as key national polls loom.


Papagomo Pendusta: Deepak Tak Sebut Pun Nama Anwar Ibrahim!


Tuduhan Papagomo kononnya Deepak Jaikishan membuat beberapa pendedahan berkaitan Najib Tun Razak serta Rosmah Mansur kerana beliau ditaja oleh Anwar Ibrahim. Papagomo juga menyiarkan satu rakaman video yang kononnya menunjukkan Deepak menyebut nama Anwar Ibrahim.

Namun Deepak menafikan tuduhan Papagomo ini sama sekali. Mengikut laporan Freemalaysiatoday, antara hujjah Deepak adalah beliau tidak menyebut nama Anwar Ibrahim pun dalam rakaman video yang disiarkan.

Dan kalau kita lihat rakaman video tersebut pun, yg meletakkan nama Anwar Ibrahim adalah Papagomo (yakni di dalam tulisan berwarna kuning - lihat gambar di atas). Deepak sendiri tak sebut Anwar Ibrahim.

Deepak juga berkata rakaman ini dibuat di rumah seorang Ahli Majlis Tertinggi UMNO sewaktu beliau bertemu.

Jelas dari rakaman tersebut, Deepak menyebut berkenaan kes beliau dan bagaimana peguam2 beliau menyuruh beliau memberi keterangan2 yang akan menguntungkan beliau.

Apa yang kita boleh harap dari Papagomo ni?

Blog dia sendiri pun dia tak mau mengaku. Boleh ke kita percaya cakap2 kotor si Papagomo ni?

TULANG BESIDeepak: Anwar is not behind me KUALA LUMPUR: Carpet dealer Deepak Jaikishan today denied that his recent revelations about Prime Minister Najib Tun Razak and wife Rosmah Mansor were engineered by Opposition Leader Anwar Ibrahim, saying that his mention of the latter in a video footage was taken out of context.

Speaking to FMT today, he claimed that his detractors cooked up a story from the video footage that showed him mentioning several PKR leaders, including Anwar.

The footage (photo: below) has been widely circulated by pro-Umno bloggers.

“I did not say that I met Anwar,” he said.

“What I said and what was written (in the blog) are two different things.

” He challenged the person who recorded the video to release the entire footage and the transcript of what he had said.

Last week, pro-Umno blogger Papa Gomo posted a two-minute clip in which Deepak is seen speaking to a few people off camera.

Aside from Anwar, Deepak also mentioned Subang MP R Sivarasa and PKR vice-presidents N Surendran and Nurul Izzah in the video.

“So he said I give you the place, whatever you want to do I help you, but you have to help me lah. Of course it is understood lah,” said the man in the video.

The video, according to Papa Gomo, was proof that Deepak had met with Anwar before he began his attacks against Najib and his wife Rosmah Mansor on Nov 27.

Video take at Umno leader’s house

Responding to the allegations, Deepak said he was not working with anybody but was merely “seeking justice” for himself.

“I didn’t know Anwar. And Sivarasa only came in for my court case at the last juncture. I never met Anwar in regard to this matter.”

The 40-year-old businessman also told FMT that the video was recorded at the house of an Umno supreme council member who, he claimed, had tried to “silence” him.

Without disclosing his name, Deepak claimed that the Umno leader was the one who met him on Nov 30 and asked him not to make any further statement until Umno’s annual general assembly was concluded on Dec 1. Deepak had made his first exposé on Nov 28.

He said he was not a member of any political party and that his only interest was business.

He claimed the government had caused a lot of disruption to his business after a land dispute involving him and Umno senator Raja Roopiah Abdullah.
-FMT

Syahid 16 Tahun Lalu, Jenazah Seperti Baru Dikebumikan


Khalil al-Syarif - Khalil meninggal dunia pada 16 tahun yang lalu. Dia berasal dari Palestin. Dia syahid ketika sedang menentang tentera yahudi laknatullah.

Dulu kawasan kubur Khalil tanpa sengaja tergali. Sudah menjadi kebiasaan di Palestin menyatukan jenazah para syuhada di kubur yang sama.

Juga menjadi kebiasaan di Timur Tengah dan Arab mengebumikan jenazah di liang lahad yang telah lama digunakan.

Namun, semua orang terkejut apabila mereka mendapati jenazah Khalil yang tidak dimamah oleh tanah dan masih utuh.

Jenazahnya bahkan seperti baru sahaja dikebumikan satu jam lalu.

Satu jari telunjuknya tegak, seperti orang tengah melakukan tasyahud dalam solat.

Detik Islam