9 Mei 2014

Ramesh Rao Kagum Lihat Negara Yang Laksana Hudud

Kuala Lumpur – “Pengalaman menyaksikan bagaimana pelaksanaan hukum hudud di Arab Saudi menyebabkan saya terdorong untuk menyokong hukum hudud supaya dilaksanakan di Malaysia”.

Demikian menurut Presiden Pertubuhan Minda Sosial dan Prihatin, Ramesh Rao apabila diajukan persoalan mengenai isu huhud yang kembali diperdebatkan.

“Bagi saya, saya menyokong hudud.

“Sebab pengalaman saya ke Arab Saudi (Jeddah), hati saya begitu tersentuh tatkala melihat bagaimana keberkesanan perlaksanaan hukum hudud di sana.

“Ketika di sana (hari Jumaat), saya cukup terpegun, bayangkan tatkala umat Islam menunaikan solat Jumaat, semua kedai tidak ditutup, dibiarkan terbuka, tanpa takut dicuri atau dirompak.

“Kemudian saya bertanya kepada orang di sana tentang suasana tersebut, dan mereka katakan kepada saya inilah hudud,”
katanya kepada Sinar Harian Online hari ini.

Menyentuh perkara yang sama, Ramesh berkata banyak kebaikannya sekiranya hudud dilaksanakan di negara kita.

“Jika negara kita laksanakan hudud, negara kita bebas maksiat, tiada kelab malam, rumah urut, dengan itu ianya akan mewujudkan suasana yang aman damai.

“Oleh itu, sebab apa kita perlu takut dengan hudud,lagipun undang-undang yang sedia ada banyak kelonggaran, penjenayah begitu bebas.


“Sebab penjenayah boleh lantik peguam untuk membela mereka,jadi penjenayah tidak serik untuk ulangi kesilapan mereka.

“Bayangkan ada satu kes (di Malaysia), apabila seorang penjenayah itu ditangkap, apabila diselidik penjenayah itu mempunyai 16 rekod jenayah sebelum ini, itu sebabnya hudud perlu dilaksanakan,” jelasnya lagi.-SH ULASAN GB

Prinsip kita:
la tanzuru ila man qal unzuru ila maa qal ..

"Janganlah melihat kepada sesiapa yang berkata, lihatlah kepada apa yang dikatakan"

IKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI


Apabila Membodek Tak Menjadi, Ali Baharom Keluar UMNO...


Saya Mohd Ali Hj Baharom

Selaku Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu, Ahli UMNO dgn ini keluar menjadi ahli UMNO dan menyokong kuat kerajaan Barisan Nasional

Pemimpin UMNO perosak orang2 Melayu, dlm Islam tolak perbuatan begini..."

"Kadang kala ku fikirkan kembalikan kekuatan UMNO tetapi yg berkuasa pecahbelah kekuatan ahli2 Umno Sebab tak menyokong kemenangan...

Selamat tinggal UMNO tapi aku undi BN"

Begitulah bunyi ayatnya didinding laman sosialnya Facebook .. keluar beliau dari UMNO tidak mengurangkan kelemahan yang sedia ada .. kehadirannya dalam UMNO pun tidak memberi kekuatan sedikit pun. Ini adalah kenyataan .. sebaliknya tiada beliau dalam UMNO lebih baik untuk UMNO kerana beliau sudah dianggap liabiliti .. hanya kerjanya ialah buat tarian punggung dan pertahankan bermati-matian Rosmah Mansor... sekali sekala buat demo catuan air. -omakkau


‘Butt exercise’ protest leader quits Umno

PETALING JAYA: Malaysian Armed Forces Veterans president Mohd Ali Baharom of “butt exercise” fame has announced his resignation from Umno due to issues with the party’s leadership.

Mohd Ali, who made headlines after leading a group of veterans in doing “butt exercises” in front of Bersih founder Datuk S Ambiga’s house in 2012, made the announcement on Facebook late Tuesday night.

“Umno leadership is ruining Malays, in Islam we must reject such doings,” he said.

“I sometimes consider restoring the strength of Umno but those in power split the strength of Umno members because they do not support victory.”

However, Mohd Ali underlined his firm support for the Barisan Nasional.

“Farewell Umno, but I vote BN,” he said.

In May 2012, about 15 ex-servicemen led by Mohd Ali were seen stretching and shaking their buttocks in front of Ambiga’s house.

Ambiga proceeded to come out of her house and graciously told them: “I’m happy you had a good exercise” before offering the group isotonic drinks.
– thestar


IKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI


SU Ulamak Muda UMNO Perlu Nilai Wanita & Puteri UMNO Terlebih Dahulu


Ulama muda Umno enggan mohon maaf gelar wanita anti-GST ‘pelacur’

Meskipun dikritik hebat dan laporan polis dibuat terhadapnya, Setiausaha Sekretariat Pertubuhan Ilmuan Malaysia (Ilmu), Mohd Radzi Othman yang turut aktif dengan Majlis Ulama Muda Umno tidak akan memohon maaf berhubung kenyataan kontroversinya yang menggelar wanita bertudung labuh menyertai perhimpunan anti Cukai Barangan dan Perkhidmatan (GST) pada 1 Mei lalu sebagai pelacur kelas atasan.

Radzi berkata, beliau menulis kenyataan itu dengan "kewarasannya” dan menganggapnya sebagai satu perumpamaan yang tidak seharusnya dilihat sebagai satu kesalahan.

"Saya tidak akan minta maaf kerana kenyataan saya tidak salah. Mereka yang tidak faham jadi merekalah yang bodoh bahasa Melayu, bodoh akal budi Melayu.

"Itu adalah perumpaan, saya tidak kata secara hakikat, ia hanyalah analogi,” katanya ketika dihubungi oleh The Malaysian Insider.

Sehari selepas perhimpunan membantah GST pada 1 Mei lalu, Radzi dalam akaun Facebook Abu Amru Radzi Othman menulis: "Muslimah tuduh labuh yang keluar berdemonstrasi adalah setaraf dengan pelacur atasan.

"Hendak saya samakan para Muslimah kaki demo ini dengan martabat Ummul Mukminin, jangan harap.”

Bekas Mufti Perlis, Prof Madya Datuk Dr Asri Zainul Abidin menyelar kenyataan kenyataan setiausaha Ilmu itu dan mengatakannya sebagai tindakan biadap.

"Ulama muda Umno membuat satu kenyataan yang biadap sama ada setuju atau tidak, kita boleh mengkritik, tetapi menyamakan mereka dengan pelacur malah menggunakan agama itu ialah satu kebiadapan dan lambang buruknya nilai akhlak dan perilaku.

"Kemudian dia juga cuba untuk mempertahankan kenyataannya itu dengan menggunakan hadis yang salah, ia menjatuhkan dan seakan-akan menghina Rasulullah," katanya ketika dihubungi The Malaysian Insider, baru-baru ini.

Dewan Muslimat PAS Wilayah Persekutuan membuat laporan polis terhadap Radzi di Balai Polis Sentul, Kuala Lumpur diketuai Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Nuridah Salleh.

Mereka menuntut Radzi membuat permohonan maaf dan menarik balik kenyataan biadap itu.

Bagaimanapun, Radzi berkata, kenyataannya itu diinspirasikan daripada novel Shit tulisan Sasterawan Negara, Datuk Shahnon Ahmad.

"Saya terinspirasi dengan kitab suci PAS, buku Shit tulisan Shahnon Ahmad yang dipertahankan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat dan yang dibanggakan pengikut PAS.

"Novel itu menceritakan pasal tahi, saya baca sejak sekolah menengah, kalau hendak saya minta maaf suruh Shahnon Ahmad minta maaf dulu ataupun Nik Aziz yang dulu pernah kata Tuhan itu samseng, suruhlah dia minta maaf," katanya.

Radzi berkata, tindakannya itu hanyalah mencipta analogi malah dalam Islam, ia turut digunakan oleh Allah, Nabi Muhammad dan para sahabat.

"Peribahasa dan perumpamaan adalah salah satu perbendaharaan Melayu yang wujud sejak dahulu.

"Saya memberi contoh ‘saudara anjing’ dan simpulan bahasa ‘terlepas anjing kurap terpeluk babi gemuk’ yang terdapat dalam kamus Dewan Bahasa dan Pustaka, kerana itu biadap atau kurang ajar dalam sebuah metafora bergantung kepada kefahaman kita," katanya.

Radzi juga turut mengulas mengenai dalil digunakannya mengatakan muslimah bertudung labuh yang sepatutnya menjaga aurat dan akhlak, bukan terkinja-kinja di perhimpunan tersebut.

"Dalam sebuah hadis Nabi Muhammad pernah mengatakan perempuan yang memakai minyak wangi bagi tujuan untuk dibau orang ramai itu seperti penzinaan, pelacuran,” katanya.

Sementara itu, Penasihat Eksekutif Ilmu, Fathul Bari Mat Jahya dalam reaksinya kepada The Malaysian Insider berharap semua pihak memahami kenyataan Radzi itu dibuat atas kapasiti peribadinya.

"Isu membabitkan pandangan peribadi, jadi saya minta jangan kaitkan dengan jawatan kerana beliau tidak membuat kenyataan bagi pihak Ilmu dan Majlis Ulama Muda Umno baru ditubuhkan beberapa minggu lalu, strukturnya belum dirancang lagi," katanya.

ULASAN GB

Menuduh dan "mengumpamakan" pelacur merupakan satu penghinaan yang tiada taranya terhadap kaum muslimah sedangkan dalamasa yang sama ulamak muda UMNO itu menutup matanya terhadap mereka yang di bawah ini.IKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI