18 Mei 2016

Anggota PH Perlu Patuh, Pecat Komponen Yang Langgar Perjanjian,

KENYATAAN MEDIA
KEMBALI KEPADA PERJANJIAN PH, PECAT KOMPONEN JIKA PERLU

Senario yang berlaku mutakhir ini menampakkan di mata umum, Pakatan Harapan (PH) seperti sudah tidak bersepakat di dalam sebarang sesuatu isu dan ini telah dan akan terus menjejaskan sokongan rakyat terhadap Pakatan Harapan.

PRN Sarawak 2016 yang baru berlalu telah meninggalkan kesan yang amat mendalam apabila wujudnya parti yang membelakangkan perjanjian bersama Pakatan Harapan sebaliknya cuba untuk mewujudkan kerjasama dengan blok lain di atas alasan untuk mengelakkan pertindihan kerusi.

[VIDEO & GAMBAR] Orenkan Sungai Besar, Tolak Parti "Khunza"

Naib Presiden Parti Amanah Negara, Ustaz Hasanuddin Mohd Yunus menyatakan bahawa kedatangan pemimpin AMANAH ke Sabak Bernam di Majlis Mesra Bersama Pemimpin Amanah bertujuan untuk meng"oren"kan seluruh parlimen Sungai Besar bagi memastikan akan berlaku sesuatu yang cukup hebat di situ.

Beliau bercakap di hadapan hadirin yang memenuhi Dewan Seri Bernam yang terdiri dari para petugas dari pelbagai lapisan kaum dan agama yang akan bekerja memenangkan calon Pakatan Harapan di dalam Pilihanraya Kecil yang akan diadakan pada 18 Jun nanti.