13 Jul 2016

Asalkan UMNO, Dia Boleh Merusuh Dan Semarakkan Api Perkauman?

Kira-kira 200 penunjuk perasaan berhimpun di depan ibu pejabat DAP di sini, hari ini untuk menyatakan protes terhadap wakil rakyat DAP Nga Kor Ming susulan kenyataannya yang didakwa biadab, dan berunsur provokasi.

Penunjuk perasaan yang kebanyakannya berbaju merah berarak sejauh satu 1km dari Ibu Pejabat Umno Cheras sambil menyanyikan lagu ‘Inilah Barisan Kita’ dan membawa plakad tertera ‘penghina Islam harus dihukum’ dan ‘DAP rasis’.

Kekecohan berlaku apabila sebaik tiba di depan ibu pejabat DAP, kira-kira 30 anggota polis membuat sekatan dan tidak membenarkan mereka masuk.

Parti Baharu Pimpinan Mahathir Bakal Kukuhkan PH

Ada kemungkinan satu parti politik baharu akan ditubuhkan, barangkali diketuai oleh bekas perdana menteri Tun Dr Mahathir Mohamad.

Bercakap kepada FMT, bekas naib ketua Umno bahagian Batu Kawan Datuk Seri Khairuddin Abu Hassan berkata Dr Mahathir mungkin membuat kemunculan semula dalam usaha menggantikan kerajaan sedia ada diketuai gabungan yang pernah dianggotai negarawan itu.

“Kami akan mengadakan mesyuarat Khamis ini bersama pemimpin Pakatan Harapan (PH) di Yayasan Kepimpinan Perdana di Putrajaya.