8 Apr 2016

Bekas CEO 1MDB Tetap Kata Najib Yang Bersalah...

Bekas CEO 1MDB dakwa Najib enggan buat penilaian semula aset

Bekas ketua pegawai eksekutif 1MDB Datuk Shahrol Azral Ibrahim mendakwa Datuk Seri Najib Razak menolak penilaian semula aset-aset dalam usahasama 1MDB- PetroSaudi International (PSI) walaupun kebimbangan itu diketengahkan oleh lembaga pengarahnya.

Perkara itu dinyatakan dalam laporan Jawatankuasa Kira-kira Wang Negara (PAC) yang merujuk kepada kedudukan Najib sebagai pengerusi Lembaga Penasihat 1MDB.

Alhamdulillah, Hanipa Sudah Mula Sedar & Beri Respons...

Hanipa mula sedar, tunjuk perkembangan positif

Keadaan Ahli Parlimen Sepang Hanipa Maidin yang dimasukkan ke hospital baru-baru ini sudah menunjukkan perkembangan positif dengan menggerakkan mata dan kepalanya, kata salah seorang ahli keluarganya.

“Alhamdulillah, satu perkembangan yang positif ditunjukkan oleh YB Hanipa yang mana beliau sudah mula sedar dan menggerakkan tangannya. Beliau juga cuba gerakan kepala dan mata untuk beri respon bila namanya dipanggil.

Apa Wayang Yang PAS Main Dalam PRN Sarawak?

Letak calon bukan Islam tidak bantu Pas

KUALA LUMPUR - Tindakan Pas yang buat julung kalinya meletakkan seorang calon bukan Islam pada pilihan raya negeri Sarawak hakikatnya tidak akan membantu parti itu untuk meraih sokongan pengundi, demikian menurut seorang penganalisis politik.

Dekan Kolej Undang-undang, Kerajaan dan Pengajian Antarabangsa Universiti Utara Malaysia Prof Madya Dr Ahmad Martadha Mohamed berkata selain cenderung untuk menolak Pas disebabkan agenda hukum hudud yang diperjuangkan parti itu, pengundi di Sarawak lazimnya mengundi parti yang mewakili kaum masing-masing.