8 Ogo 2016

[PANAS] Pemimpin PAS Didakwa Terima RM90 Juta... -updated

Di dalam satu pendedahan yang mengejutkan pimpinan tertinggi Parti Islam SeMalaysia (PAS) dilaporkan telah menerima wang sejumlah RM90 juta beberapa bulan lalu dari Perdana Menteri Malaysia, Najib Tun Razak di dalam usahanya untuk memisahkan PAS dari pakatan pembangkang.

Untuk lebih melunakkan PAS, Najib sanggup untuk berjuang bagi menunjukkan bahawa beliau "lebih suci dari mereka" (more holy than thou) pada setiap agenda keagamaan PAS, dengan mengocakkan fahaman extremism di Malaysia disamping meremehkan institusi dan undang-undang, tanpa memperdulikan ianya boleh mengakibatkan kucar-kacir, pecah-belah malah membahayakan negara dan partinya sendiri.

Najib Tak Terlibat? Memang Sah Dia Bangang....

'Hanya orang bodoh tak tahu siapa MO1, tapi Najib tak terlibat'

Pengarah Komunikasi Strategik BN Datuk Abdul Rahman Dahlan berkata adlah bukan rahsia mengenai siapa Malaysian Official 1 (MO1) yang disebut dalam saman sivil oleh Jabatan Kehakiman (DOJ) Amerika Syarikat.

Setiap orang yang membaca dokumen-dokumen mahkamah atau mengetahui isu berkenaan akan tahu siapa orang yang sedang dirujuk, katanya.

Beliau diminta mengulas mengenai identiti MO1 kerana sesetengah pihak mendakwa MO1, yang disebut 36 kali dalam dokumen mahkamah DOJ, sebenarnya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.