10 Ogo 2014

[VIDEO] Ceramah PKR Jelaskan Kenapa Khalid Ibrahim Dipecat


Ceramah PKR hentam Khalid malam tadi

Beberapa jam selepas memecat Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim pimpinan tertinggi PKR muncul di ibu negeri Selangor bertemu rakyat dan buat pertama kalinya, tidak mengkritik kerajaan BN.

Seramai 400 hadirin di Seksyen 19 Shah Alam yang kebanyakannya penyokong PKR sebaliknya mendengar ucapan pemimpin kanan parti menceritakan "masalah-masalah" menteri besar sejak 2008 yang kini perlu digantikan.

Kebanyakan mereka memberi reaksi terkejut dan bersetuju apabila mendengar satu persatu kesalahan Khalid sepanjang pentadbiran negeri dari masalah jalan berlubang dan sampah sehingga dakwaan beliau bekerjasama dengan tokoh yang rapat dengan Umno untuk menyelesaikan masalah peribadinya.

MP Ampang Zuraida Kamaruddin memanaskan malam dengan menyatakan kegagalan Khalid menyelesaikan masalah jalan raya dan air di kawasan beliau.

Beliau yang turut dijangka mempertahankan jawatan ketua wanita PKR pada pemilihan parti ini menyindir Khalid kerana bersikap sombong dan membelakangkan parti dalam pelbagai isu.

"Kita bukan pilih "acong" atau "ane" mana jadi presiden. Ini Presiden parti pun beliau (Khalid) tidak mahu layan," kata beliau diikuti dengan gelak tawa dan sokongan daripada hadirin yang hadir.

Zuraida berkata Khalid bertindak sombong apabila menyatakan beliau menjadi menteri besar kerana rakyat dan kini melupakan parti.

Beliau mengesyorkan agar Khalid menubuhkan parti baru jika ingin terus menjadi menteri besar.

"Saya MP Ampang kalau parti tak letak saya di Ampang adakah saya jadi YB di Ampang?

"Kalau tak nak ikut parti, baik dia buat parti sendiri jadi menteri besar sendiri.


"Tapi, boleh menangkah?" kata beliau dibalas dengan laungan "Tidak!" oleh hadirin.

Sementara itu Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution Ismail dan pengarah strategi parti Rafizi Ramli mengulang kepada hadirin mengapa Khalid patut diturunkan dengan masalah hutang Bank Islam beliau.

Bagaimanapun hadirin sedikit kecewa kerana Ketua Umum Datuk Seri Anwar Ibrahim yang diberitahu sepatutnya datang tidak muncul.

Saifuddin ketika ditemui wartawan selepas ceramah menyatakan Anwar sedang menemui "seseorang yang amat penting."

Tumpuan ceramah itu Wan Azizah merupakan satu-satunya pemimpin yang tidak mengulas langsung mengenai Khalid.

Bakal menteri besar Selangor itu sebaliknya menceritakan kisah sedih hidup beliau selepas Anwar ditangkap dan dipenjarakan pada ketika permulaan Reformasi PKR.

"Saya tak mahu panjangkan isu menteri besar, biarlah Datuk Saifuddin dan saudara Rafizi menjelaskannya.

"Saya datang jumpa tuan puan malam ini nak berkongsi kehidupan saya. Bagaimana deritanya saya dan anak-anak hidup tanpa suami," katanya. -mk


Justifikasi pemecatan Khalid dalam ceramah PKR di Shah Alam

Sekiranya sebelum ini pentas ceramah PKR dan Pakatan Rakyat (PR) menjadikan Umno dan Barisan Nasional (BN) sebagai sasaran, malam ini pentas ceramah penerangan memperlihatkan parti itu mengecam bekas menteri besarnya sendiri.

Ketua Wanita PKR Zuraida Kamaruddin dalam ceramahnya berkata, PKR terpaksa menceritakan kebaikan Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim ketika kempen Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) sedangkan hakikatnya parti itu "menelan pahitnya" disebabkan segala tindakan Khalid.

Zuraida berkata, tindakan memecat Khalid dibuat ekoran keangkuhan menteri besar itu dan kedegilan beliau menguruskan negeri tanpa mengambil kira pandangan parti yang diwakilinya.

"Walaupun kita telan pahit berucap inilah menteri besar yang baik, itu ini, tapi hati kita telan pahit. "Bagaimana angkuhnya, degilnya menteri besar kita dan terpaksa buat tindakan demikian," katanya dalam ceramah di Seksyen 19, Shah Alam.

Ahli Parlimen Ampang itu berkata, Khalid dipilih sebagai menteri besar Selangor apabila anggota parti dan ahli berkempen untuk memastikan kemenangannya dalam pilihan raya umum.

"Kalau tak nak ikut parti, buat parti baru, jadi menteri besar sendiri. Parti mana dia wakil, Bebas? Satu sahaja wakil dia, bolehkah jadi menteri besar?" soal Zuraida lagi.

"Masuk pilihan raya, tengok, boleh menang tidak?" kata Zuraida.

Beliau berkata, kedegilan Khalid yang enggan berundur sebagai menteri besar untuk digantikan dengan Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail juga memperlihat sikap Khalid yang sebenar.

"Tapi kalau inilah caranya, kita perlu menyokong (pecat Khalid)," katanya.

Antara pemimpin PKR yang dilihat memberikan penjelasan berhubung pemecatan Khalid hari ini termasuklah Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Ismail, Setiausaha Agung PKR Datuk Saifuddin Nasution Ismail, dan Pengarah Strategi PKR Rafizi Ramli.

Saifuddin dalam ceramahnya berkata, sikap keras kepala Khalid ditunjukkan apabila beliau seringkali gagal hadir dalam mesyuarat biro politik sehinggakan parti memberi kelonggaran kepada wakil pejabat menteri besar Selangor menyertainya demi memastikan isu di Selangor dapat disampaikan kepada Khalid.

"‎Khalid sering tidak datang mesyuarat biro politik. Ada kelonggaran kita berikan, anggota exco Selangor kita panggil, pegawai pejabat Khalid juga boleh duduk dalam mesyuarat, supaya isu Selangor dapat disampaikan kepada Khalid.

"Ternyata tidak ada perubahan," kata Saifuddin.

Saifuddin berkata PKR tidak akan mengambil tindakan drastik terhadap Khalid sekiranya tiada isu yang serius untuk parti komponen PR itu memutuskan sedemikian, lebih-lebih lagi Khalid yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri Pelabuhan Klang itu merupakan sahabat karib kepada Ketua Pembangkang Datuk Seri Anwar Ibrahim.

"Khalid dianggap sebagai sahabat dalam keluarga Anwar. PKR tidak akan buat sesuatu berasaskan sebab yang ringan," kata Saifuddin.

Isu besar yang dimaksudkan Saifuddin adalah melibatkan kenaikan caj yuran lesen perniagaan di Selangor, kenaikan kadar elaun anggota Kabinet Selangor dan cadangan penstrukturan semula industri air yang menyasikan Khalid bersetuju untuk meneruskan pembinaan Loji Rawatan Air Langat 2 yang ditentang PKR selepas mengambil alih Selangor selepas Pilihan Raya 2008.

"Kita mahu polisi dilaksanakan tidak membebankan rakyat, kerana kita akan berdepan kepada rakyat," katanya.

Beliau berkata, keputusan PKR memecat keahlian Khalid juga menjadikan mereka negeri pertama dalam sejarah Malaysia yang mempunyai menteri besar yang tidak mewakili mana-mana parti.

"Ini sejarah Selangor, menteri besar kita Adun bebas," katanya.

Rafizi dalam ceramahnya berkata, PAS sebelum ini merupakan parti yang sering merungut berkenaan sikap Khalid, dan sering mencadangkan agar beliau ditukarkan.

"Paling banyak membuat aduan tentang Khalid kepada kami adalah pimpinan PAS. Paling banyak minta tukar menteri besar adalah PAS," katanya.

PAS bagaimanapun dilihat menyokong Khalid, dan perkara itu akan diputuskan dalam mesyuaratnya yang dijadualkan 17 Ogos depan.

"PKR faham kerana cara Khalid itu, kadang kala beliau tidak berbincang untuk membuat keputusan," kata Rafizi.

Tambahnya lagi, PKR akan terus menyokong dan mempertahankan Khalid sekiranya ahli Parlimen Bandar Tun Razak itu bersikap jujur.

"Kalau Khalid jujur kita akan pertahankan, sebab itu 6 tahun kita pertahankan beliau," katanya.

"Lima, enam tahun kita pertahankan kerana kita percaya beliau jujur,"
tambah Rafizi.

Sementara itu, calon menteri besar dan isteri Anwar, Dr Wan Azizah dalam ceramahnya berkata, pertukaran jawatan bukanlah agenda yang penting, sebaliknya keupayaan parti menggalas amanah rakyat.

"Penukaran jawatan pada saya tidak penting, yang penting amanah dipegang, dan perbincangan sama, pasukan bersama.

"Jadi saya tidak suka untuk kata 'tidak elok'. Manusia ada kebaikan, kelemahan, kekurangan.

"Kerana rakyatlah yang penting, kerana kita berjuang bermati-matian," katanya.

PKR mengadakan beberapa siri ceramah sejak awal minggu lalu bagi menjelaskan tindakan mereka untuk menggantikan Khalid dengan Dr Wan Azizah bagi meneruskan Langkah Kajang.

Khalid dipecat keahlian serta-merta petang semalam apabila Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR memutuskan perkara itu.

Pemecatannya bermakna PKR dan PR hilang satu kerusi di DUN dan Parlimen.

DAP dijadualkan bermesyuarat esok sementara PAS dijangka mengadakan pertemuan pada 17 Ogos untuk membincangkan penyingkiran menteri besar Selangor itu tetapi dengan perkembangan terbaru, perjumpaan itu mungkin tidak lagi relevan.

Pengerusi Lembaga Disiplin PKR Datuk Dr Tan Kee Kwong berkata Khalid ingkar keputusan MPP yang sepakat bersetuju pada 21 Julai melantik Presiden PKR Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai menteri besar Selangor.

Khalid dalam kenyataan balasnya menerima keputusan yang dianggapnya tidak sah itu, dan akan menghadap Sultan Selangor Sultan Sharafuddin Idris Shah berhubung tindakan itu.
-TMIKe mana hutang RM70juta Khalid?

SHAH ALAM - Tiada penjelasan penuh diberikan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengenai hutangnya yang tertunggak sebanyak RM70juta.

Setiausaha Agung PKR, Datuk Saifudin Nasution Ismail melalui ceramahnya semalam berkata, PKR tidak mungkin mengambil keputusan untuk melakukan pemecatan terhadap beliau sekiranya beliau memberikan penjelasan lengkap berhubung perlupusan hutangnya dengan Bank Islam.

"Bila ada isu atau perkara yang dibentang, kita akan bahas, tentang dan bincang habis-habisan sebelum keputusan dicapai.

"PKR tidak mungkin akan ambil tindakan berdasarkan sebab-sebab ringan.

"Khalid pernah berhutang sebanyak RM217juta untuk membeli lima peratus saham Guthrie pada tahun 1994.

"Hujung tahun lalu, kami mendapati wujud penyelesaian luar mahkamah berhubung kes tersebut dilaporkan kepada kami dan Februari 2014, mahkamah telah membuat keputusan bahawa hutang beliau sudah selesai di luar mahkamah," katanya.

Beliau berkata, keputusan bank untuk menghapuskira hutang Abdul Khalid yang berjumlah RM70juta menimbulkan tanda tanya pelbagai pihak.

PKR turut meminta Abdul Khalid untuk tampil menjelaskan situasi sebenar berhubung kes hapus kira hutang tersebut.

Namun kegagalan Abdul Khalid memberi penjelasan penuh mengenai baki hutangnya yang berjumlah RM70juta menimbulkan banyak dakwaan.

"Hutang yang begitu besar, bank cuma boleh hapus kira jika beberapa situasi berlaku. Yang pertama, ada pihak ketiga terlibat. Yang kedua, ada arahan dari Putrajaya yang mengarahkan bank untuk hapus kira hutang tersebut.

"Senang sahaja, jika ada pihak ketiga, namakan sahaja pihak tersebut untuk pengetahuan kami," jelasnya lagi.

Beliau berkata, Abdul Khalid banyak menimbulkan keraguan dalam beberapa isu utama yang melibatkan rakyat khususnya di Selangor.

Antara keraguan dan persoalan yang ditimbulkan semasa pemerintahan beliau ke atas Selangor ialah ptojek pembinaan Lebuhraya Kidex, pemberian dan kenaikan elaun Exco dan Adun, serta kenaikan takrif kegunaan air.

"Perbincangan mengenai prestasi pemimpin sentiasa, dititikberatkan. Masih banyak perkara yang perlu diperhalusi.

"Khalid banyak ingkar arahan parti bila berkaitan dengan isu smasa. Dia naikkan elaun bagi exco dan Adun Selangor, dia tandatangan perjanjian Langat 2 dengan terburu-buru dan naikkan takrif air dalam jangka masa 3 tahun.

"Semuanya langkah yang dia ambil, parti tidak mendapat penjelasan penuh dari dia," katanya lagi.
-SHTidak jujur punca Khalid ditolak

SHAH ALAM - Ketelusan Tan Sri Khalid Ibrahim dalam pemerintahan dan politik mungkin masih boleh menyelamatkan karier politiknya, ujar Pengarah Strategi PKR, Rafizi Ramli.

Beliau berkata, jika Abdul Khalid memilih langkah menerangkan secara terbuka mengenai isu-isu yang dibangkitkan ke atas beliau selama ini, mungkin pihak PKR masih boleh merundingkan segala masalah yang dihadapi demi mencari penyelesaian yang lebih baik.

"Pemecatannya dilakukan dengan serta-merta kerana bimbang integriti parti akan terjejas disebabkan kepincangan pemerintahan dia (Abdul Khalid). Cara dia (Abdul Khalid) kadang-kadang kurang disenangi, dia susah untuk berjumpa, kadang-kadang susah untuk dibawa berbincang. Tapi setiap kali berlaku perselisihan memang kita akui kesilapan dan perbetulkan semua bersama-sama dia.

"Sekiranya berlaku jujur dalam soal penjelasan hutangnya sebanyak RM70juta, mungkin beliau tidak akan dibuang jawatan," katanya dalam ceramah Penerangan Isu Semasa Negeri Selangor, malam tadi.

Rafizi mendakwa, Abdul Khalid tidak pernah menafikan beliau berhutang dengan Bank Islam dan pernah mengaku beberapa kali beliau sememangnya bertanggungjawab untuk membayar hutang-hutang yang diambil di bawah pembiayaan Bank Islam.

"Bank Islam mempunyai hujah yang kukuh untuk memenangi kes di mahkamah yang akan memaksa Abdul Khalid membayar baki hutangnya. Abdul Khalid cuba menimbulkan keraguan bahawa pembiayaan al-bai bithaman ajil yang disediakan oleh Bank Islam tidak memenuhi syariah sepenuhnya.

"Atas hujah itu, Abdul Khalid cuba mendapatkan arahan mahkamah untuk membatalkan perjanjian pinjaman yang ditandatangani sebelum itu dengan Bank Islam.

"Jika hujah Abdul Khalid diterima bermakna semua pinjaman yang dibuat di bawah kaedah perbankan Islam yang diambil oleh semua rakyat di negara ini, maka pinjaman rakyat Malaysia juga perlu diisytiharkan tidak sah dan terbatal. Ini termasuk pinjaman rumah dan pelbagai pinjaman lain yang banyak dibuat oleh rakyat kebanyakan di bawah kaedah perbankan Islam," katanya

Menurutnya, keputusan Bank Islam yang memutuskan untuk tidak meneruskan kes di mahkamah walaupun dengan alasan kukuh untuk menentang Abdul Khalid menimbulkan banyak tanda tanya dan disifatkan jarang berlaku kepada rakyat biasa.

Katanya lagi, walaupun diasak pelbagai kontroversi dan spekulasi, pimpinan parti termasuk Datuk Seri Anwar Ibrahim terpaksa meminta Abdul Khalid supaya berlaku telus dan menjelaskan kepada pimpinan parti dan PR mengenai penyelesaian hutangnya dengan Bank Islam.

"Anwar terpaksa berbuat demikian, ia demi menghentikan spekulasi yang bermain dari semua pihak," jelasnya.
-SHIKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Masalah Prostat & Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI

Dapatkan produk kesihatan untuk menambahkan kekuatan lelaki
dengan produk kami. Sila klik SINI[BERGAMBAR] YB PAS Ini Dihormati & Disayangi Kaum India Di Selangor


Bagi kaum India di DUN Meru bukanlah perkara yang luar biasa lagi bila bertemu Yb Dr Rani berada dikuil-kuil mereka, menziarahi mayat2 keluarga mereka dan merawat pesakit2 dikalangan mereka di rumah2 mereka.

Bagi Yb, inilah peluang keemasan sebagai wakil rakyat untuk menyampaikan mesej the true beautiful picture of Islam.

Beliau juga tidak lupa membaca ayat Al Quran dan Hadith Rasulullah s.a.w. dalam pesta2 golongan India ini bagi memberi pencerahan tentang perutusan Nabi Muhammad sebagai rahmatan lil 'alamiin tanpa mengira sempadan bangsa, agama dan geography kenegaraan.

Semoga diterima Allah usaha kecil dakwah ini. -fb

IKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Masalah Prostat & Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI

Dapatkan produk kesihatan untuk menambahkan kekuatan lelaki
dengan produk kami. Sila klik SINI[TERKINI] PKR Pecat Khalid Ibrahim -updated

PKR singkir Khalid dari parti

Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR membuat keputusan menyingkirkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dari parti ekoran tindakan menteri besar itu yang enggan meletak jawatan.

Anggota MPP, Datuk Tan Kee Kwong mengumumkan keputusan tersebut berkuatkuasa serta merta.

Beliau mengumumkan demikian dalam sidang media selepas selepas mesyuarat lebih dua jam di ibu pejabat parti itu.

“Beliau telah didapati mengingkari keputusan mesyuarat MPP yang bermesyuarat pada 21 Julai yang sebulat suara memilih presiden PKR, Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon menteri besar Selangor yang baru.

"Beliau telah membuat kenyataan media pada 22 Julai yang menyatakan keengganan beliau meletak jawatan menteri besar dan sehingga hari ini beliau terus enggan melepaskan jawatan tersebut.

“Atas alasan ini sahaja pun, Lembaga Disiplin berpendapat beliau wajar dipecat," kenyataannya dipetik.

Tan yang juga pengerusi lembaga disiplin berkata, MPP juga mengambil kira perkembangan berikut:

• Khalid mengingkari keputusan Majlis Presiden Pakatan Rakyat agar menangguhkan proses dan perbincangan mengenai projek Langat 2, dan menagguhkan kenaikan elaun Speaker, Menteri Besar, Exco dan ADUN negeri Selangor

• Khalid gagal mematuhi keputusan Majlis Presiden Pakatan Rakyat yang dipersetujui sendiri oleh beliau untuk melibatkan Jawatankuasa Penstrukturan Air Selangor dalam isu penstrukturan aset air Selangor

• Khalid berkeras meneruskan projek lebuh raya Kidex walaupun PKR mengarahkan beliau mengkaji semula projek tersebut kerana ia bertentangan dengan matlamat dan manifesto Pakatan Rakyat

• Khalid gagal menjelaskan kepada Majlis Presiden Pakatan Rakyat mengenai isu pelupusan hutang beliau dengan Bank Islam bernilai hampir RM70 juta.

Kesemua anggota Majlis Pimpinan Pusat hadir ke mesyuarat tersebut kecuali Khalid.

Dalam sidang medianya selepas itu, Tan berkata Khalid masih lagi berpeluang untuk merayu keputusan MPP dalam tempoh 40 hari.

Tambahnya, keputusan MPP hari ini hanya melibatkan kedudukan Khalid dan tidak menjejaskan kedudukan Exco dan ADUN lain.

Menurut Tan, MPP turut mengambil kira +Lembaga disiplin parti itu pada hari Selasa lalu mengeluarkan notis tunjuk sebab kepada Khalid untuk menjelaskan mengenai tindakannya yang enggan berundur dari jawatan tersebut.

Khalid diminta untuk menghadiri pendengaran lembaga disiplin tersebut semalam untuk menjawab beberapa isu, termasuk elaun menteri besar dan langkah penstrukturan semula industri air di Selangor.

Dalam jawapannya, Khalid mendakwa surat tunjuk sebab itu “cacat” dan tidak menyatakan secara khusus tuduhan ke atasnya. -mk


35 Adun Bersama Anwar Ibrahim, Khalid Dipecat Dari PKR

Datin Seri Wan Azizah dan 35 Adun PKR, DAP dan Pas dijangka menghadap DYMM Tuanku Sultan Selangor esok bagi penggantian Menteri Besar Selangor.

Sebentar tadi Majlis Pimpinan Pusat (MPP) PKR membuat keputusan menyingkirkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dari parti ekoran tindakan menteri besar itu yang enggan meletak jawatan.

Menurut sumber penyingkiran ini dipercayai dibuat setelah PKR berjaya mendapat sokongan 35 ADUN PR untuk melantik Wan Azizah Wan Ismail sebagai Menteri Besar yang baru.

Sementara itu Malaysiakini.com melaporkan pemecatan Khalid dari PKR diumumkan oleh anggota MPP, Datuk Tan Kee Kwong mengumumkan demikian dalam sidang media selepas selepas mesyuarat lebih dua jam di ibu pejabat parti itu.

Kesemua anggota Majlis Pimpinan Pusat hadir ke mesyuarat tersebut kecuali Khalid.

Lembaga disiplin parti itu pada hari Selasa lalu mengeluarkan notis tunjuk sebab kepada Khalid untuk menjelaskan mengenai tindakannya yang enggan berundur dari jawatan tersebut.

Keputusan agar Khalid berundur dari jawatan itu dibuat oleh Majlis Pimpinan Pusat pada 21 Julai.

Khalid juga diminta untuk menghadiri pendengaran lembaga disiplin tersebut semalam untuk menjawab beberapa isu, termasuk elaun menteri besar dan langkah penstrukturan semula industri air di Selangor. Dalam jawapannya, Khalid mendakwa surat tunjuk sebab itu “cacat” dan tidak menyatakan secara khusus tuduhan ke atasnya.

Lembaga tersebut semalam bagaimanapun meneruskan mesyuaratnya tanpa kehadiran Khalid, manakala hasilnya akan diputuskan oleh Majlis Pimpinan Pusat PKR hari ini.
-wargamarhaenPKR ambil langkah betul singkir Khalid, kata DAP

DAP mengalu-alukan keputusan mengejut PKR hari ini menyingkirkan Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim dari parti itu kerana peluang secukupnya sudah diberikan kepada menteri besar Selangor itu.

PKR hari ini memecat Khalid kerana mengingkari keputusan parti yang mahu melantik Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai menteri besar Selangor yang baru.

"Saya berasakan ia satu langkah yang betul. Khalid sudah diberikan peluang untuk mempertahankan dirinya menerusi proses yang berkaitan.

"PKR mempunyai hak untuk mendisplinkan ahlinya," kata timbalan pengerusi DAP Selangor dan ahli Parlimen Puchong Gobind Singh Deo dalam satu kenyataan hari ini.

Sementara itu, ahli parlimen PAS Shah Alam Khalid Samad pula berkata PKR mempunyai hak untuk memecat ahlinya dan sewajarnya hal ehwal masalah dalaman parti itu tidak perlu dicampuri.

"PKR mempunyai hak untuk hak memecat ahlinya, itu hal dalaman mereka," kata ahli jawatankuasa (AJK) PAS pusat itu kepada The Malaysian Insider.

Beliau juga menghormati keputusan PKR itu.

"Saya hormati keputusan mereka, itu keputusan dalaman parti mereka."

Khalid juga berkata PKR sebelum ini tidak masuk campur dalam urusan PAS, memberi contoh pemecatan bekas Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun), Datuk Dr Hasan Ali.

"Dulu masa kita ada masalah pecat Hasan Ali, PKR tidak masuk campur pun," katanya.

Khalid memberi bayangan kemungkinan pilihan raya negeri Selangor mungkin diadakan sekiranya kepimpinan PAS masih menyokong Khalid.

"Saya nampak lebih ke arah itu (pilihan raya).”

Mengenai pendirian PAS, Khalid berkata perlu menunggu keputusan daripada mesyuarat parti.

"Itu perlu tunggu mesyuarat," kata Khalid, apabila ditanya mengenai pendirian PAS dengan perkembangan terkini tersebut.

-TMIIKLAN BERBAYAR

Jangan Biarkan Pasangan Anda Menderita,
Atasi Masalah Prostat & Kelemahan Zakar Dengan MEN CAPSULE.
KLIK SINI
LIKE kami di SINI

Dapatkan produk kesihatan untuk menambahkan kekuatan lelaki
dengan produk kami. Sila klik SINI