3 Jun 2016

Apabila Muktamar PAS Dah Jadi Sarkas....

Idris: Apa dosa keris dan tengkolok?

PAS hari ini mempertahankan gimik muktamar mereka, antaranya dengan penampilan seperti pahlawan Melayu, yang kini menjadi mangsa serangan sinis di Internet.

Naib presidennya Idris Ahmad berkata mereka hanya berkeris dan bertengkolok dan bukan memakai seluar pendek atau tidak bertudung.

“Akhirnya isu keris dan pakaian tengkolok yang jadi isu. Apa masalahnya dengan keris dan tengkolok? Berdosakah?

[VIDEO & GAMBAR] Dr Ahmad Termizi Calon PRK Kuala Kangsar Wakili PH

Parti Amanah Negara pada hari ini mengisytiharkan Prof Dr Ahmad Termizi Ramli, seorang anak kelahiran Kuala Kangsar, telah bersara dari UTM, menjadi calon Pakatan Harapan untuk PRK P067 Kuala Kangsar.

Pengisytiharan dibuat oleh presiden AMANAH, Tuan Haji Mohammad Sabu di Dewan Kota Lama Kanan, Jambatan Sayong, Kuala Kangsar yang dihadiri sekitar 3,000 orang hadirin.

Turut hadir Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng, Presiden PKR Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail dan dikalangan pimpinan tertinggi parti gabungan Pakatan Harapan.

Dengan pengumuman Ahmad Termizi sebagai calon maka pengundi di Parlimen Kuala Kangsar akan menyaksikan pertandingan tiga penjuru membabitkan dua calon wanita iaitu Datin Mastura Abdul Yazid dari BN dan Dr Najihatussalehah Ahmad dari Pas.

Dr. Ahmad termizi dilahirkan di Kampuang Suak Petai, Manong Kuala Kangsar dan mempunyai 9 orang anak hasil perkongsian hidupnya dengan Kamaliah Binti Nordin.