16 Okt 2015

Ada Sebab AMANAH Melaka Tangguh Penubuhan Pakatan Harapan..

Parti AMANAH Negara negeri Melaka (Amanah Melaka) telah mengambil ketetapan untuk menangguhkan dahulu penuhuhan Pakatan Harapan (PH) peringkat negeri Melaka susulan perkembangan politik terkini yang berlaku di dalam negara.

Penangguhan tersebut dilakukan sementara mendapatkan jawapan dan kepastian dari AMANAH peringkat nasional berkenaan dengan kedudukan parti komponen PH yang ada menjalinkan hubungan dengan PAS sedangkan pada masa yang sama PAS telah dilihat sebagai parti yang mesra PERKASA, sebuah ngo yang bersifat perkauman dan menodokong aspirasi UMNO.


Timb Menteri Ajak PAS & UMNO Bersatu, PAS Usah Segan Silu...

'PAS tiada maruah ke? Tak malu?' - Tajuddin Rahman

KUALA LUMPUR: "PAS tiada maruah ke? Tiada prinsip? Tak malu? Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong," itu kata ahli Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Tajuddin Abdul Rahman ketika diminta mengulas berkenaan persetujuan PAS untuk mengadakan kerjasama politik dengan Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Tegas Tajuddin, PAS sepatutunya sedar bahawa PKR kini menjalin hubungan kerjasama politik dengan Parti Amanah Negara (Amanah) dan DAP, yang mana DAP secara jelas 'menendang' PAS.