29 Feb 2016

Haji Hadi Terus Keluarkan Kenyataan Kelirukan Rakyat & Pecahbelahkan Pembangkang

Rafizi minta Hadi tak beri gambaran PAS sokong Najib

Naib Presiden PKR, Rafizi Ramli berharap Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang tidak menghantar isyarat mengelirukan bahawa parti Islam itu menyokong skandal membelenggu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak.

Rafizi berkata demikian sebagai mengulas kenyataan Abdul Hadi dalam Sinar Harian hari ini yang mengatakan tidak akan menghadiri perhimpunan anti- Najib pada 27 Mac ini.

Menurut Rafizi, beliau sendiri menyatakan persetujuan supaya perdana menteri meletakkan jawatannya pada himpunan tersebut.

[VIDEO] Sisi Lain Abang Mat Yang Jarang Dikatahui Orang...

Presiden Parti Amanah Negara, Mohamad Sabu, resume rakyatnya tidak perlu banyak perkataan untuk dihurai. Selain hebat, ialah mengkagumkan. Di zaman mudanya, Abang Mat keluar masuk penjara memperjuangkan apa yang dipercayainya sebagai benar. Ramai orang takut pada ISA, tetapi tidak pada Abang Mat.

Semasa di dalam parti sejarah, nama Mat Sabu sudah sinonim dengan nama parti itu satu ketika dulu. Abang Mat (nama panggilan mesra untuk Mat Sabu) adalah simbol toleransi, mesra dan friendliness (mudah bersahabat). Rakan-rakan bukan Islam cukup menghormati dan menyayanginya. Rakan-rakan seperjuangannya menghayati pengorbanan beliau.