20 Mac 2016

Guan Eng Cabar Shahbudin Ulang Tuduhan Di Luar Parlimen

Shahbudin tidak seberani yang saya sangkakan – Guan Eng

PETALING JAYA: Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng kecewa kerana Ahli Parlimen Tasek Gelugor, Datuk Shahbudin Yahaya tidak seberani seperti yang disangkakannya.

Katanya, beliau juga kesal apabila Shabudin tidak hadir untuk minum kopi bersamanya di Pejabat Ketua Menteri, KOMTAR di Georgetown, hari ini, untuk bersemuka dengannya bagi mendapatkan fakta berhubung pembelian banglo di Jalan Pinhorn.

Apa Maksud Salahuddin Sedia Bincang Dengan PAS?

Kerusi PRU: Amanah sedia bincang dengan Pas

KUALA LUMPUR - Parti Amanah Negara (Amanah) hari ini menegaskan parti itu sentiasa membuka pintu kepada semua pihak termasuk Pas untuk mengadakan perbincangan jika parti-parti pembangkang mahu hanya satu lawan satu dalam pilihan raya akan datang.

Timbalan Presidennya, Salahuddin Ayub berkata, meskipun pihaknya sentiasa bersedia untuk berbincang namun partinya itu sentiasa dilabel sebagai parti serpihan oleh parti Islam tersebut.

“Daripada awal lagi Amanah ditubuhkan, kita telah membuka pintu kita untuk semua orang berbincang, jika kita mahu satu lawan satu.


Isu Rumah LGE: Tuduhan Tidak Berdasarkan Fakta, Hanya Cakap-cakap Orang

Segera siasat saya, Guan Eng beritahu SPRM

GEORGETOWN - "Saya gesa SPRM (Suruhanraya Pencegahan Rasuah) segera siasat saya," tegas Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng berhubung pembelian rumah banglonya di Jalan Pinhorn, di sini, hari ini.

Guan Eng berkata, beliau akan memberi sepenuh kerjasama kepada SPRM dalam siasatan itu berikutan yakin tiada sebarang unsur amalan rasuah dalam isu pembelian rumahnya dengan penjualan tanah di Taman Manggis.

Menurutnya, isu pembelian rumahnya adalah satu fitnah jahat dan taktik politik kotor untuk menyerangnya sebagai Ketua Menteri Pulau Pinang.