5 Feb 2015

[BERGAMBAR] Waspada: Beg Sekolah Ada Gambar Lucah Di Bhgn Dalamnya


Kalau sekali tengok memang beg sekolah atau ‘backpack’ ini nampak seperti biasa.

Namun, selepas dibuka baru nampak imej sebenar yang terpapar dalam beg tersebut.

Beg berwarna kelabu dan berjenama Burton itu dikesan mempamerkan gambar lucah pada bahagian dalamnya, namun, tidak diketahui dan tidak diberitahu dimana beg terbabit ada dijual.

Jika sekali pandang, pengguna mungkin sukar untuk mengesannya kerana ia kelihatan seperti corak biasa, tetapi, jika diperhatikan dengan lebih teliti, imej yang terpampang adalah gambar lucah.

Justeru itu berwapada ketika membelikan bag sekolah untuk anak-anak anda kerana khuatir akan terbeli beg tersebut dan kemudiannya anak-anak akan melihat imej-imej yang tidak senonoh yang terkandung dalam beg itu.Pertahan Kenyataan Ismail Sabri, Najib Perbodohkan Mahathir..


Najib pertahan Ismail Sabri, seruan boikot bukan untuk kaum tertentu

Datuk Seri Najib Razak hari ini mempertahankan Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob yang dianggap mengeluarkan kenyataan berunsur perkauman menggesa pengguna Melayu memboikot peniaga Cina, mengatakan kenyataan menteri pertanian dan asas tani itu tidak ditujukan kepada kaum tertentu.

Perdana menteri berkata, Ismail menegur semua peniaga yang enggan menurunkan harga barang walaupun Putrajaya menurunkan harga runcit minyak dan diesel turun.

"Teguran yang dibuat beliau ditujukan kepada semua peniaga dan bukan kepada peniaga daripada kaum tertentu.

"Selain itu, beliau juga mencadangkan pengguna menggunakan kuasa beli mereka untuk memaksa peniaga menurunkan harga barang," kata Najib dalam satu kenyataan hari ini.

Katanya, kabinet hari ini dimaklumkan mengenai kenyataan Ismail pada Ahad yang dibuatnya di media sosial, menjadi viral dan menerima pelbagai respon baik positif mahupun negatif.

Ismail dalam tulisan di posting Facebooknya menyeru pengguna, yang majoritinya orang Melayu menggunakan kuasa membeli mereka bagi memboikot golongan peniaga, yang majoritinya di kalangan kaum Cina, yang "liat turunkan harga barang walaupun minyak turun harga."

Penyokong dan pengikutnya memuji keberaniannya bersuara manakala masyarakat Cina ramai yang menyuarakan bantahan, terutamanya dari kalangan pemimpin DAP termasuk juga dari MCA, menggelarnya bersifat perkauman.

Najib menegaskan di dalam kenyataannya hari ini, kerajaan Barisan Nasional akan terus membela dan menjaga kepentingan semua kaum.

"Oleh itu, sebarang pertelingkahan yang boleh menuju kepada polarisasi kaum di negara ini tidak sepatutnya dipanjangkan kerana ia hanya akan membawa kemudaratan kepada kita semua," katanya.

Najib juga pada masa sama mengingatkan peniaga supaya bertanggungjawab, dan pengguna supaya bertindak bijak dalam menangani keadaan semasa berhubung keadaan ekonomi negara.

"Kabinet mahu para peniaga bersifat bertanggungjawab dan bertimbang rasa dalam menentukan harga barang dan perkhidmatan sejajar dengan penurunan harga minyak dan diesel agar pengguna merasa kesan penurunan harga tersebut.

"Selain itu, pengguna hendaklah menjadi pengguna bijak, dengan menggunakan kuasa mereka untuk mendorong para peniaga agar meletakkan harga yang berpatutan," katanya.

Terdahulu hari ini, Tun Dr Mahathir Mohamad mengecam kenyataan Ismail, mengatakan daripada memainkan isu perkauman, beliau sepatutnya mencari punca sebenar masalah yang dihadapi.

"Itu cara yang negatif menyelesaikan masalah. Cari puncanya. Mungkin dia tidak fikir apa dia cakap, kalau dia fikir baik-baik, dia tidak akan kata boikot barang jualan orang Cina," katanya.

Pagi ini, seramai 92 ketua Umno bahagian seluruh negara menyatakan sokongan secara terbuka kepada Ismail berhubung kenyataannya itu.

Ketua Umno Bahagian Bukit Mertajam Datuk Musa Sheikh Fadzir yang mewakili mereka berkata, kenyataan Ismail itu akan memberikan manfaat kepada semua termasuk kaum Cina.

"Kami selaku ketua Umno bahagian seluruh negara menyokong penuh kenyataan yang dikeluarkan Ismail. Jika dilihat daripada konteks kenyataan itu, sememangnya kuasa beli kumpulan majoriti mampu mengubah dan mempengaruhi peniaga menurunkan harga barang," katanya. -TMIULASAN GB

Pembelaan Najib terhadap kenyataan Ismail Sabri cukup mengecewakan.

Walaupun Najib meminta isu itu dihentikan namun pembelaannya amat ketara tidak dapat membendung bahang api perkauman yang dicetuskan.

Semua orang dapat membaca kenyataan Ismail Sabri yang sebenar... ia tidak ditujukan kepada semua kaum tetapi ditujukan kepada kaum Cina. Bekas Tun Mahathir pun baca demikian.


Apakah Najib dan para pegawainya di Putrajaya menganggap dan cuba menunjukkan bahawa rakyat Malaysia termasuk TDM itu bodoh dan mudah diperbodohkan?

Ketara sangat Najib sebenarnya tidak mahu dan tidak berhasrat untuk memadamkan isu perkauman kerana ia memberikan political mileage untuk dirinya terutama dari kalangan orang UMNO. Ia sama dengan kaedah mengapa beliau membuat U-turn semasa mempertahankan ISA. Hanya untuk mendapat tepuk sorak di dalam perhimpunan UMNO yang lalu.

Hukum kebenaran dan keadilan akan berjalan. Najib perlu turun kerana gagal menjadi PM bagi sebuah negara yang bersifat majumuk dengan melakukan pembelaan terhadap mereka yang semarakkan api perkauman.

[BERGAMBAR] Wajah Suspek Bunuh Nur Syuhada Tersebar Di Media Sosial


Semalam gempar diatas lebuhraya PLUS berhampiran Bukit Gantang selepas seorang penuntut UITM Permatang Pauh, Nursyuhada Bt Johari, 20, telah dikelar oleh teman lelakinya semasa memandu sehingga menyebabkan kematian.

Suspek yang merupakan seorang tukang masak yang disyaki mengelar mangsa di Kilometer 228.2 Lebuh Raya Utara-Selatan arah selatan berhampiran Bukit Gantang, semalam direman selama tujuh hari bermula hari ini.

Suspek yang berusia 25 tahun itu dibawa ke Balai Polis Parit Buntar, dekat sini kira-kira jam 10 pagi tadi untuk proses permohonan tahanan reman.

Hari ini gambar suspek yang dikatakan amat kejam itu berjaya dikesan oleh pelayar media sosial yang mana rata-rata antara mereka tidak boleh terima apa yang dilakukan oleh suspek yang di sifatkan amat kejam dari binatang.


Dalam pada itu keluarga mangsa di Jitra bapa kepada pelajar malang itu menceritakan pelajar wanita yang maut akibat dikelar seorang lelaki semalam pernah membuat laporan polis mengenai anaknya yang sering diganggu lelaki itu sejak di tingkatan lima.

Johari Hashim berkata, pemuda tersebut merupakan rakan sekampung anaknya dan pernah meluahkan hasrat untuk menjalin hubungan serius dengan anaknya.

Namun beliau berkata, mereka sekeluarga menghalang hasrat pemuda itu kerana dia disyaki menagih dadah.

"Anak saya hanya berkawan biasa. Tetapi dia mahu mengadakan hubungan serius. Anak saya pernah beritahu kami, lelaki itu selalu mengganggunya. Saya pernah telefon dan hantar SMS kepada dia supaya jangan ganggu anak saya.

"Saya juga pernah membuat laporan polis empat tahun lepas. Apabila dia bekerja di Melaka, saya ingatkan dia sudah berhenti ganggu anak saya kerana anak saya tidak lagi bercerita mengenainya," katanya.

Semoga pembalasan yang setimpal untuk suspek diatas apa yang dilakukan nya jika didapat bersalah dan perkara ini sedang disiasat oleh pihak berkuasa. -c2sini