30 Okt 2011

[Video] Piala Malaysia: Negeri Sembilan Julang Piala Malaysia 2011 [updated]

Negeri Sembilan menjulang Piala Malaysia selepas bangkit menewaskan Terengganu 2-1 pada perlawanan akhir di Stadium Shah Alam sebentar tadi.

Terengganu mendahului menerusi jaringan Ashaari Shamsudin pada minit ke-59.

Negeri Sembilan menyamakan kedudukan pada minit ke-81 apabila penjaga gol Terengganu, Sharbinee Allawee, gagal menangkap kemas bola sepakan S Kunalan yang melantun di depannya.

Hairuddin Omar memastikan kemenangan Negeri Sembilan menerusi rembatan cantik pada minit ke-85. -BH

TERENGGANU 1 VS NEGERI SEMBILAN 2

Jaringan :

Ashaari (minit ke 60)
Kunalan (minit ke 79)
Hai O (minit ke 84)

Line UP:

TERENGGANU: (sharbinee, mazlizam, faizal, mazuki, zubir, joseph, nordin, reeshafiq, ashari, hadi, manaf mamat).
NEGERI SEMBILAN: (farizal marlias, qhairul, aidil, zamani, irwan, shahurain, halim, shukor, kuna, idris, hai-o)

Separuh masa pertama:

Minit ke 20 lebih: Kulanan hampir membuat gol. Tetapi farizal berjaya menahan asakan!!! Bahaya. Kelam kabut di pintu gol.

Minit ke 30: Masih kosong-kosong. Buntu mencari gol. Sepakan sudut buat negeri sembilan. Sharbini menumbuk bola keluar.

Minit ke 33: Offside negeri9. Lambat sedikit.KETUA pasukan Negeri Sembilan, Muhamad Shukor Adnan (kuning) dikawal ketat pemain pasukan Terengganu Mohd Zubir Mohd Azmi (putih).

Minit ke 36: Sepakan percuma buat negeri 9.

Minit ke 38: Gandingan ashaari dan khairul. Walaupun berjaya membuat percubaan. Tetapi tersasar sepakan.

Minit ke 40: Kualiti padang yang agak kureng. Pemain terengganu hampir jatuh, sebab padang ada lopak tadi. Tengah sedap2 bawah bola tadi. Aduyai.

Minit ke 42: Tereperangkap dalam offside negeri 9. Shahruain yang agak leka.

Minit ke 43: Manaf maat dijatuhkan. Aidil Zakuan dapat kad kuning. Dipersalahkan. Sepakan percuma buat Terengganu. Owhhh, gol kick buat negeri 9. Kena kaki player terengganu yer.

Minit ke 45: tamat perlawanan. Kita berehat dulu. Nak buat ulasan, tak berapa boleh sebab tak tengok penuh perlawanan.

Lensa gambar disana:Abdul Manaf Mamat (tengah) cuba melepasi kawalan pemain Negeri Sembilan, Abdul Halim Zainal (kiri) dan Norhafiz Zamani Misbah. Dikepung seyh. (credit to harian metro picture).Penyokong terenganu, wahhhh ada orang main laser hijaulah pulak. Peteh ganu peteh!!Penyokong negeri 9. Yehaa… Hobin Jang Hobin.!!

Separuh masa kedua:

Minit ke 45: Negeri sembilan membawa bola.

Minit ke 46: Syukor adan!! Bahaya, membuat asakan.

Minit ke 50: Manaf mamat terlepas dari kawalan negeri 9. Terus mencuba membuat sepakan. Ow tersasar jauh. Mencari gol, 6 gol setakat ini.

Minit ke 53: Satu hantaran menarik dari ashaari. Manaf mengejar bola dan terlanggar bersama farizal marias( keeper) Dua-dua mengalami kecederaan. Adui..

Minitke 60: Ashaari Shamsudin!!! Berjaya menjaringkan gol pertama buat terengganu. 1-0. Hasil hantaran dari manaf mamat. Wahhhh. Berbaloi manaf jatuh.Minit ke 61: Negeri9 mula mengasak. Mencari gol penyamaan.

Minit ke 63: Joseph kalang T hampir menjaringkan gol. Tak tepatlah pulak sepakan nya.

Minit ke 68: Hai O!!! terlepas peluang. Hampir2 nak gol. Pertahanan terenganu dah jadi kelam kabut tadi. Fuhh.. Sharbinee Alwi injured pulak. Ada pertukaran pemain, terengganu.

Minit ke 74: Hai O terjatuh. Hantaran dari Kunalan kepada Hai O. Hampir-hampir , pemain terengganu membuang bola. Sepakan sudut buat negeri 9. Sharbinee alwi mudah menangkap bola.

Minit ke 76: Pemain negeri 9 banyak membuat percubaan cross. tetapi sharbinee pantas mengambil bola. Kunalan cross sekali lagi, Argghh Hai o, sdikit tersasar. Mungkin sudah penat.

Minit ke 76: Abdul hadi yahya dikeluarkan diganti dengan siapa tak pasti.

Minit ke 79: Kunalannnnn. Berjaya menjaringkan gol, hasil cross yang dari jauh. Dan ia adalah kesilapan dari Sharbinee Alwi yang tidak kemas mengambil bola lantun itu. Aduyai.. 1-1 sekarang nih, Sengit.

Minit ke 84: HAiiiiiiii O menjaringkan gol hasil dari hantaran Syukor Adan. Sepakan yang memang sukar dijangka oleh Sharbinee Alwi untuk menampan bola itu. 2-1 sekarang ini.

Minit ke 88: Kulanan dipersalahkan, kad kuning dapat.

Minit ke 90: 5 minit masa tambahan.

Minit ke 93: Ismail faruqi dikenakan kad kuning. Joseph kalang T, dikeluarkan. Piala malaysia dijulang oleh Negeri Sembilan. TAHNIAH DIUCAPKAN. -zikrihusaini
3 ulasan:

armouris berkata...

tahniah N9! lagi info tentang bola sepak di SIHAT SELALU - Kecederaan/Kematian di Padang Bola Sepak

Qistina Filzah berkata...

tahniah!!!hairudin omar mmg besh ^^,

Awanama berkata...

kerajaan Negeri pimpinan BN sudah tiada wang sebab tu harga tiket dinaikkan....