14 Sep 2010

Terkini : Suspek Dibawa Ke Pejabatnya, Polis Rampas 7 CPU Dan Dokumen

Suspek utama kes Sosilawati dibawa ke pejabatnya, tujuh CPU dan dokumen dirampas

Gambar: ANGGOTA Jabatan Siasatan Jenayah Berat D9 Bukit Aman membawa keluar Unit Pemprosesan Pusat (CPU) dan sistem komputer lain dari pejabat suspek utama bergelar Datuk yang terbabit kes pembunuhan jutawan kosmetik, Datuk Sosilawati Lawiya dan tiga rakannya. - Foto Mohd Yusni Ariffin

BANTING - Suspek utama Datuk Sosilawati dibawa ke pejabatnya, di pekan Banting, bagi membantu siasatan berhubung kes pembunuhannya.

Beliau yang dikawal ketat oleh sepasukan anggota polis tiba di pejabatnya kira-kira jam 10.50 pagi.

Bagaimanapun pihak polis dan suspek tidak dapat memasuki premis berkenaan berikutan kunci yang digunakan salah.

Pihak polis kemudiannya membawa suspek ke Ibu Pejabat Polis (IPPD) Kuala Langat dan tiba semula kira-kira jam 11.05 pagi.

Beberapa dokumen berserta dengan tujuh CPU telah dibawa bersama setelah pihak polis dan suspek, berada di pejabat berkenaan selama satu jam setengah.

Selain daripada pihak media, orang ramai turut berkumpul di kawasan berkenaan bagi mendapat perkembangan terkini mengenai kes itu.

Pihak polis yang berada ditempat kejadian enggan memberikan sebarang kenyataan.

Sementara itu, sepasukan unit forensik dilihat memasuki Ladang Gadong yang menjadi lokasi pembunuhan jutawan kosmetik dan tiga yang lain.

Unit Marin Polis Diraja Malaysia (PDRM) ditempatkan di Sungai Kanchong Laut, bagi mengesan sebahagian daripada bahan bukti serta barangan milik peribadi mangsa yang dipercayai dibuang kedalam sungai berkenaan. -SH

Tiada ulasan: