1 Mac 2010

Isu Fairus Bukan Perkara Besar - Anwar

Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim menyifatkan tindakan bekas Ketua Menteri I Pulau Pinang, Mohd Fairus Khairuddin keluar parti, bukan perkara besar.

Beliau dipercayai merujuk kepada banyak masalah membabitkan kepentingan negara yang perlu diberi perhatian berbanding gelagat pemimpin yang tidak tahan dengan dugaan perjuangan.

"Adakah itu perkara besar?"

Begitu jawapan Anwar ketika ditanya sekumpulan pemberita di Mahkamah Persekutuan Putrajaya apabila diminta mengulas tindakan bekas ADUN Penanti itu.

Dalam pada itu, tindakan Fairus belot dari memperjuangkan dasar Parti Keadilan Rakyat (PKR) nyata tidak mengejutkan pimpinan parti itu.

Pengerusi Perhubungan PKR Pulau Pinang, Dr Mansor Othman berkata, menyifatkan tindakan itu sebagai sebahagian daripada usaha berterusan Umno-Barisan Nasional untuk menguburkan PKR.

Bagaimanapun katanya, Fairuz bukanlah kehilangan besar dalam PKR, malah PKR tidak terjejas dengan tindakan itu.2 ulasan:

Awanama berkata...

fairus akan cari geng rasuah juga

Martoiriat berkata...

Jika YB2 dari Pembangkang yg bermasaalah dgn rasuah, cepat2lah keluar parti atau masuk UMNO, pasti SPRM tidak mendakwa anda semua..
Jika anda masih lagi dipihak pembangkang, pasti anda akan didakwa dan ditangkap.
YB2 ni silap.. jika nak untung dan mengumpul harta, masuk UMNO. Habis cerita..