29 Ogo 2012

[TANDATANYA] Sapa Pemimpin Pembangkang Yang Kena Tahan Ini?

Kes sumbang mahram: Pemimpin kanan parti pembangkang, anak ditahan

JERANTUT - Seorang pemimpin kanan sebuah parti pembangkang dan anak lelakinya ditahan bagi membantu polis berhubung satu kes sumbang mahram.

Pemimpin utama sebuah parti baru itu bersama anak lelakinya yang berumur 14 tahun ditahan reman pada 22 Ogos lepas bagi membantu siasatan apabila anak perempuannya yang berumur 15 tahun melahirkan seorang bayi lelaki.

Mereka dibebaskan semalam.

Menurut Timbalan Ketua Polis Daerah Jerantut DSP Zakaria Kasim, mangsa, 15, melahirkan seorang bayi lelaki tiga hari lepas di sebuah pusat bersalin di Cheras, Kuala Lumpur.

"Kedua-dua suspek, bapa dan anak itu bagaimanapun dibebaskan semalam atas jaminan pihak polis," katanya kepada Bernama di sini, hari ini.

Beliau berkata polis juga mengambil sampel DNA kedua-dua suspek dan keputusannya dijangka diketahui dalam tempoh seminggu.

Suspek yang juga saudara terdekat kepada seorang pemimpin kanan sebuah parti pembangkang tanah air, pernah bertanding pada pilihan raya umum ke-12.

Bagaimanapun, suspek yang bertanding di kerusi Dewan Undangan Negeri di Pahang pada pilihan raya umum lepas itu kalah kepada calon Barisan Nasional. - Bernama

Ulasan GB

Belum ada apa-apa clue mengenai siapa sebenarnya yang ditahan.

Pun belum ada petunjuk samada beliau benar-benar melakukan kerana hasil ujoan DNA akan hanya diketahui seminggu lagi.

2 ulasan:

atan berkata...

Pengerusi Parti KITA Pahang Md Nor Jaafar takde kaitan dgn PR

Awanama berkata...

Boleh baca di Blog Anak Sungai Derhaka & Ameno World. Cuma sedikit pembetulan dia kalah kepada Cikgu Koh tu calon bebas pada PRU12 tu, sekarang dia pemimpin DAP Jerantut. Yang menang pada PRU12 itu ialah BN iaitu Lau Lee