28 Nov 2011

[Video] Isa Samad Memaki Ketua Peneroka Felda Kebangsaan

Saksikan gaya seorang samseng dengan dada yang terbuka, memaki Ketua Peneroka Felda Kebangsaan (Pak Sam) yang juga mewakili peneroka-peneroka Felda di dalam Lembaga Pengarah Felda.

Tidak pernah dalam sejarah Felda, seorang Pengerusi Felda memaki peneroka secara terbuka seperti dilakukan Isa Samad. Inilah mentaliti beliau dan kroni-kroni beliau yang menganggap peneroka ini menyusahkan dan bagaikan zombi yang patut mengikut sahaja arahan-arahan mereka.

Wahai peneroka dan generasi baru Felda, adalah fakta bahawa peneroka tidak pernah diambil pandangan berkenaan isu penyenaraian, pajakan tanah dan rampasan kuasa pengerusi Koperasi Felda.

Wakil kamu iaitu Pak Sam yang bergelumang dalam Felda berpuluh tahun lamanya tidak diperdulikan bantahan dalam Mesyuarat Lembaga Pengarah Felda malah apabila Pak Sam secara jujur memberikan pandangan, Pak Sam dimaki secara terbuka dan sebelum ini Pak Sam pernah menjadi sasaran anjing-anjing Isa Samad di dalam blog dan facebook.

Berbanding pandangan Pak Sam sebagai seorang yang arif dengan hal ehwal Felda dan kepentingan peneroka dengan Isa Samad dan Sabri Ahmad yang mempunyai track record buruk di Negeri Sembilan dan Sime Darby, siapa yang kamu rasa lebih jujur dan tidak berkepentingan mengemukakan pandangan.

Yakinlah, mereka yang dijanjikan dengan pink form untuk menjadikan mereka jutawan, dijanjikan kontrak-kontrak, jawatan CEO dan Lembaga Pengarah sebenarnya tidak pernah pedulikan nasib-nasib peneroka Felda dan anak-anak. Peneroka-peneroka bangkitlah dan suarakan kepada PM Najib bantahan kamu terhadap semua ini.

Selagi bicara kamu semua setakat di kedai kopi dan bilik tidur,selagi itu mereka fikir segala kekayaan Felda adalah milik mereka semata-mata.

Isa Samad dan Sabri Ahmad baru-baru ini telah memaksa SKMM menerima keahlian mereka menggunakan kuasa Menteri Koperasi dan mengarahkan Koperasi Permodalan Felda memanggil Mesyuarat Agung Luar Biasa pada 15 Januari 2012 untuk memaksa ahli menerima Isa Samad sebagai Pengerusi Koperasi.Mari kita berhimpun di Ibu Pejabat Felda dan berarak ke Putrajaya mendesak PM menyingkirkan Isa Samad dan menghormati keputusan-keputusan peneroka Felda!! -Puterikarimun
6 ulasan:

Awanama berkata...

Dulu dia ni toke babi, dah lupe ke? Toke babi macamnilah cara dia cakap..lepas tu bagi sondol FELDA..abis abis...

Amuraria berkata...

BILA BARUA PERASUAH MENYALAK !

Awanama berkata...

ADA HATI NAK LEMPANG ORANG.... DIA INGAT DIA SORANG SAJA BOLEH LEMPANG ORANG, ORANG LAIN TAK BOLEH LEMPANG DIA?

Awanama berkata...

Tuan/Puan, ingat Dato' Seri Hj Najib bin Tun Hj Abdul Razak nak dengar ke bantahan RAKYAT nak singkirkan ISA SAMAD..... dia terhutang Body/Nyawa dengan ISA SAMAD awal tahun 90an di Port Dickson semasa ISA SAMAD menjadi Menteri Besar dan Dato' Seri Hj Najib Menteri Pertahanan.....

Awanama berkata...

Kalau berani lempangla depan mata nak tengok engkau atau pak sam yg kena lempang

Awanama berkata...

Doraemon ni ado berani nak lompang orang. Mcm sanusi junid lompang pekerja klia dulu.

Dia nih bokas cikgu. Apo yg dio ajar murid2 sekulah?