8 Mac 2010

Blog Pro-UMNO Didakwa Siar Gambar Lucah

Laman blog yang didakwa kepunyaan penulis blog pro-UMNO didakwa menyiarkan gambar lucah dan terlampau.

Ketua Majlis Pimpinan Pusat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Badrul Hisham Shaharin berkata, laman blog berkenaan menyiarkan gambar dan artikel yang keterlaluan termasuk menyentuh sentimen perkauman.

Katanya, apa yang mendukacitakan, laman blog berkenaan turut dihiasi gambar-gambar superimpose melampau termasuk gambar Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim yang ditindih.

“Kami percaya ini adalah antara laman-laman milik blogger pro-UMNO.

“Ini berikutan ada penyokong UMNO yang marah dengan tindakan MCA dan Gerakan tidak menyertai demonstrasi di kedutaan Australia yang dianjurkan oleh Barisan Nasional (BN), dan dalam blog pro-UMNO berkenaan menyiarkan ketidakpuasan hati terhadap MCA dan Gerakan dengan mengatakan mereka tidak berminat untuk mempertahankan kedaulatan Malaysia, sudah terang-terangan ia berbentuk perkauman,” katanya selepas membuat laporan polis mengenai wujudnya laman berkenaan di Balai Polis Sungai Nibong.

Hadir sama, Ketua Pemuda Sosialis DAP negeri, Ng Wei Aik, Exco Pemuda Pas negeri, Mohd Faruk Abdul Rahman dan kira-kira 20 wakil pemuda Pakatan Rakyat (PR).

Wei Aik berkata, kenyataan melalui laman blog berkenaan dilihat mengandungi isu perkauman kerana kaum Cina bukan sahaja berada dalam MCA dan Gerakan. -SH

2 ulasan:

Manjung Mari berkata...

Mana gambornyer?? Teman pun teringin nak nengok! Ada gambor LATEEFAH KOYA KUTTI ke??
Hehehehe.....

PAS FOR ALL

Awanama berkata...

menate puak ni dia bukan kira halal haram, kalu baso hak jenis kapir pulak dia bkn kira bermoral atau tidak....sebab tu csl boleh dilantik pemimpin...pelik sungguh aku, menate mat salleh amerika pun tak terima pemimpin mrk yg ada skandal tapi cina mca ni buleh terima pemimpin lagu tu...hmmmm jenis menate main blaka tak kira anak bini aku rasa puak2 ni...