3 Okt 2009

Era Najib Altantuya : Muhyiddin Diselar Kerana Tuduh Tanpa Bukti

Timbalan Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin diselar kerana membuat tuduhan tanpa bukti kononnya sikap biadap penyokong pembangkang dari PAS yang memukul dan menumbuk penyokong Umno tidak melambangkan sikap parti itu yang kononnya memperjuangkan Islam.

Katanya, ini merupakan contoh parti yang tidak beradab sedangkan pada masa yang sama ia mengaku memperjuangkan Islam.

"Mereka kata Islam itu berhemah, berbudi pekerti, berakhlak tinggi, bermoral tetapi nampaknya mereka ini tidak seperti parti Islam," katanya kepada pemberita selepas penamaan calon Umno dan PAS di dewan Majlis Perbandaran Port Dickson pada Sabtu.

"Apakah benar yang menumbuk dan memukul itu ahli PAS atau Pakatan Rakyat ataupun ianya adalah temberang UMNO BN sendiri untuk menimbulkan kebencian pengundi terhadap PAS dan Pakatan Rakyat?" tegur seorang pemimpin PAS KAwasan di sini.

"Muhyiddin perlu kemukakan bukti, siapa yang terlibat di dalam insiden berkenaan, ahli PAS nombor berapa dan apa bukti mereka ahli PAS," ujarnya lagi.

Setiap kali pilihanraya kecil atau umum, di mana-mana, akan wujud satu budaya di mana hanya parti pembangkang akan dipersalahkan di dalam setiap insiden pertengkaran yang berlaku seolah-olah ia sudah ada skrip awal untuk memburukkan parti pembangkang.

Hal yang sama turut berlaku di Manek Urai dimana kononnya puteri UMNO patah gigi kerana terkena balingan botol air mineral yang kemudiannya terbukti ia hanya temberang UMNO dan perbuatan segelintir puak sendiri untuk menimbul kekecohan di hari penamaan calon dan pengundian.

Terdapat banyak kes di mana UMNO telah merekrut dan mengupah pemuda-pemuda yang terdiri dari pelajar sekolah seperti yang kita saksikan di Permatang Pasir di mana pemuda-pemuda bermotosikal ini diupah untuk melakukan huru-hara semata-mata untuk melemparkan tuduhan ia perbuatan ahli-ahli Pakatan Rakyat.

Di dalam kejadian pagi tadi di Bagan Pinang, akhbar dalam talian, malaysiakini melaporkan bahawa ketegangan di anatar penyokong kedua-dua parti meningkat apabila kelihatan penyokong membaling botol air dari sebelah BN. Penyokong Pakatan Rakyat menjerit kepada pihak polis supaya mengambil tindakan.Tetapi media arus perdana di dalam ulasan lintas lansung, BHONline dan NSTP telah menuduh disebaliknya.
UMNO BN semakin terdesak di mana mereka terpaksa menggunakan taktik-taktik kotor untuk memburukkkan pembangkang apabi;a mereka telah kalah di dalam setiap kali pilihanraya kecil diadakan dengan dibantu oleh media-media lacuran mereka untuk menonjolkan hal berkenaan.

Mereka kini cuba menghasut pengundi-pengundi dengan melakukan kerja-kerja keganasan dan kemudian menuduh pihak lawan mencetuskannya.

Namun rakyat keseluruhannya tahu bahawa UMNOlah sebuah parti yang mengamalkan dasar politik samseng selama ini di dalam setiap kali pilihanraya diadakan.


Tiada ulasan: