14 Ogo 2012

Panas!!! Ditangkap Berkhalwat Di Bulan Puasa Kerana Terlalu Letih Bershopping!


Kuala Lumpur – Pasangan kekasih memberi alasan menyewa di sebuah hotel selepas penat membeli-belah pakaian dan barangan sempena Aidilfitri ketika dicekup Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), awal pagi semalam.

Wanita yang hanya berkemban dengan tuala itu dicekup bersama pasangannya yang hanya memakai seluar pendek di hotel berkenaan pada jam 1 pagi.

Ketua Pegawai Penguatkuasa Jawi, Wan Jaapar Wan Ahmad berkata, wanita berusia 24 tahun itu membuka pintu bilik selepas pintu bilik diketuk.

“Wanita itu memberi alasan hanya dia seorang diri tidur di dalam bilik berkenaan, namun pemeriksaan lanjut menemui seorang lelaki menyorok di tandas,” katanya.

Menurutnya, lelaki berusia 24 tahun itu memberi alasan dia tertidur di dalam bilik selepas membeli-belah.

“Difahamkan lelaki terbabit tidak bekerja, manakala pasangannya bekerja di sebuah syarikat swasta,” katanya.

Dalam operasi yang berasingan yang dijalankan bersama Jabatan Imigresen Kuala Lumpur, sepasang kekasih yang berasal dari Kota Bharu, Kelantan dicekup khalwat di sebuah hotel berasingan.

Beliau berkata, lelaki berusia 42 tahun itu sudah berkahwin, manakala pasangannya berusia 18 tahun tidak mempunyai pekerjaan.

“Pasangan berkenaan juga memberi alasan membeli-belah sempena Aidilfitri. Pada awalnya lelaki berkenaan memberi alasan gadis terbabit merupakan tunangnya,” katanya.

Kedua-dua pasangan terbabit antara 23 individu yang dicekup khalwat di lima hotel bajet sekitar ibu kota.

Beliau menasihati ibu bapa memantau anak mereka kerana kebanyakannya yang dicekup khalwat memberi alasan membeli-belah bersama pasangan di sini.

“Ibu bapa harus bertanggungjawab, jangan memberi kelonggaran dan kebebasan terhadap anak mereka kerana khuatir mereka akan terlanjur di hotel bajet,” katanya.

Operasi selama empat jam itu dijalankan mengikut Seksyen 27 Akta 559 Kesalahan Jenayah Syariah (Wilayah Persekutuan) 1997, jika disabit kesalahan boleh didenda RM3,000 atau dua tahun penjara. –SH

7 ulasan:

Awanama berkata...

Tiada satu pun ibubapa di dunia sanggup membiarkan anak melakukan maksiat dengan begitu saja dan tangungjawab ibubapa hanya terbatas di rumah saja. apabila anak berada di luar menjadi tangungjawab pemerintah untuk memastikan gejala ini tidak berlaku. Pada PRU akan datang, pilihlah kerajaan yang tahu menjaga keselamatan dan kebajikan sosial masyarakat. Bukan kerajaan yang hanya tahu beri pembangunan tetapi mengabaikan keselamatan dan kebajikan sosial masyarakat.

Awanama berkata...

hanya berlaku di hotel bajet?apa yg berlaku?maksiat ke penangkapan?hahaha...

Awanama berkata...

Bab tangkap khalwat jabatan agama memang campion... tapi kalau pemimpin umprono yang buat walau dah ada bukti bergambar siap botol todi sekalipun mereka buat tak tau je...tu dinamakan haramjadah

din siam berkata...

Biasa la Bro, pangkat mau jaga, kerusi empok mau jaga... kalau tak susah beb !

zamy berkata...

Hasil dr islam hadhari

Awanama berkata...

tangkapan di hotel bajet je ler yeh..hotel2 yg ade bintang plak camne tu..xde maksiat ke?

Awanama berkata...

Inilah Islam mazhab UMNO