16 Mei 2012

[Video] Nizar Langgar Pentas UMNO: Perbandingan 2 Video, Edited & Original (updated)

Semalam blog ini menyiarkan sebuah video yang memaparkan kejadian ketika DS Nizar yang menghadirkan diri ketika satu ceramah UMNO yang bertajuk 'Nizar Pembohong Bersiri' di Kampung Tualang.

Video itu ternyata telah diedit oleh pihak pencacai UMNO untuk memburukkan DS Nizar.

Hari ini kita dedahkan dua video, satu yang diedit dan satu yang original supaya masing-masing dapat membuat penilaian.

Jom saksikan bersama:

Versi UMNOVersi sebenarPenjelasan DS Nizar
Nizar: Tindakan saya tak salah

IPOH – “Saya hadir bukan dengan niat mengganggu kelancaran program, lagi pula ceramah itu mengalu-alukan orang ramai, tidak terkecuali saya sendiri.”

Demikian ulasan bersahaja yang diberikan bekas Menteri Besar Perak, Datuk Seri Mohammad Nizar Jamaluddin berhubung kehadirannya dalam satu ceramah anjuran Umno di Tualang Sekah, 13 Mei lalu.

Mengakui kehadirannya menyebabkan orang ramai termasuk pemimpin Umno kawasan itu terkejut, Mohammad Nizar berkata, kunjungan­nya ke program itu tidak lain, hanya untuk mendengar pendedahan yang dibuat berkaitan dirinya.

“Apa salahnya saya duduk dan dengar sesuatu yang ada kaitan dengan saya, kebetulan ada kerusi kosong di bahagian hadapan pentas, saya pun duduklah,” katanya.

Pada malam 13 Mei lalu, Ahli Parlimen Bukit Gantang yang juga Adun Pasir Panjang itu hadir dalam ceramah anjuran Umno bertajuk ‘Nizar Pembohong Bersiri’.

Turut berada dalam ceramah itu adalah Ketua Penerangan Umno Negeri, Datuk Shaarani Mohamad dan Ketua Umno Bahagian Kampar, Datuk Mohd Radzi Manan.

Mohammad Nizar berkata, beliau terpanggil untuk hadir ke ceramah itu kerana secara kebetulan sedang menunggu giliran untuk memberi ceramah anjuran Pas Kampar yang diadakan kira-kira 150 meter dari lokasi.

Menurutnya, meskipun ada pihak yang tidak senang dengan kehadirannya dan memintanya beredar, beliau mengambil pendekatan untuk terus dengar dan lihat.

“Pandangan hadirin secara tiba-tiba tertumpu kepada saya, tetapi saya minta penceramah teruskan sesinya yang jelas sedang menghentam diri saya.

“Jika berlaku sebaliknya, saya lagi suka kalau orang Umno hadir ceramah saya, lebih mudah untuk saya sampaikan maklumat,” katanya.
-SH


Ulasan GB

So, verdictnya?

Memang layak sangat anugerah dan doa "laknatullah" ke atas pencacai UMNO yang mengedit video untuk memburukkan Nizar itu. Selagi video itu ada di youtube, selagi itulah laknatullah itu berjalan ke atas mereka yang berkenaan.


Laporan sebelum ini
klik untuk baca

1 ulasan:

Osama berkata...

Untok Umat Melayu Naif Otak...
x payah la nak edit2 vedio tuuh!!
bazir current je!

be pro la bro...
buat malu Najib jeee.
takdaq krja lain ke makanan asasi Umat melayu Naif Otak niii selain umpat keji maki hamun fitnah mehna tu??

Yg sudah tu sudah laaaa...
bwk2 la bertaubat nasuha...
kalau masih berimamkan Najib tu, sah2 la anda semua pun CIBAI!

Bahasa ni lebih sopan drpd menudoh Tok Guru Nik Aziz "bapak kafir" nauzubillahulimanzalik...

Geng2 Umat Melayu Naif Otak ni dri presiden nya sampai kpd JKkkKP & peon nya CIBAI adlah kerana:

Cemburui
Insan
Bernama
Anwar
Ibrahin....

tu je sebenor nya pon..