11 Jan 2011

SPRM Tahan Dua Anggota Polis Kerana Rasuah

Dua Anggota Polis Cedera Ketika Ditangkap Oleh SPRM

GEORGE TOWN: Dua anggota polis mengalami kecederaan ringan ketika cuba melarikan diri daripada ditangkap oleh pegawai Suruhanjaya Pencegah Rasuah Malaysia (SPRM) di Persiaran Gurney, di sini, Isnin.

Dalam kejadian pukul 1.30 tengah hari itu, kedua-dua anggota polis itu berjaya ditahan selepas berlaku pergelutan dengan pegawai SPRM di tempat kejadian.

Menurut sumber, SPRM sebelum itu menerima aduan dari orang awam mengenai kegiatan dua anggota polis itu meminta rasuah daripada pesalah trafik di kawasan itu.

Katanya, dua anggota SPRM kemudian bergegas ke kawasan itu dan menyamar sebagai orang awam dan melakukan kesalahan trafik di hadapan anggota polis terbabit sebelum mereka ditahan dan diminta rasuah sebanyak RM800.

Setelah kedua-dua anggota SPRM itu memberi rasuah seperti yang diminta, dua anggota SPRM lain menyerbu dan menangkap anggota polis terbabit, katanya.

Sumber itu berkata, kedua-dua anggota polis itu kemudian dibawa ke Hospital Pulau Pinang untuk menerima rawatan pesakit luar sebelum ditahan mengikut Seksyen 17 (A) Akta SPRM.

Pengarah SPRM Pulau Pinang, Datuk Latifah Md Yatim, ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan enggan mengulas lanjut. - BERNAMA

3 ulasan:

Awanama berkata...

kalau kena tangkap rasuah gulungan yang kecil-kecil ini, pasti tidak akan terlepas. tapi bagi gulungan orang politik penyokong kerajaan sebesar mana kesalahan pun akan terlepas untuk menjaga imej pihak pemerintah.

lim penang berkata...

Kedua-dua anggota polis tu bukan tutup muka tapi tadah tangan mohon keampunan dari Allah..........

zuraimi berkata...

bila rakyat rasuah...

bila umno...politik wang... yg siasat badan disiplin umno... penjara tarak... gari tarak...


wkakakak...lawak betul