27 Sep 2012

Perogol Bersiri Yang Diburu Polis Kerana Merogol Sewaktu ‘Temuduga’ DICEKUP!

Seorang lelaki yang merogol dan merompak wanita selepas sesi ‘temuduga’ yang dilakukan di dalam bilik hotel, ditahan polis awal Rabu di sebuah rumah di Seksyen 27, Shah Alam.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Kuala Lumpur, Datuk Ku Chin Wah berkata, hasil risikan polis, lelaki berusia 29 tahun itu yang diklasifikasikan sebagai perogol bersiri dan amat dikehendaki polis sejak 2010, ditahan di rumahnya pada 2 pagi ketika sedang tidur.

Beliau berkata, modus operandi lelaki itu ialah mengiklankan tawaran pekerjaan dengan gaji lumayan di internet, khas untuk golongan wanita sahaja.

Suspek akan menghubungi mangsa yang kononnya disenaraikan pendek bagi mengatur sesi temuduga di hotel-hotel mewah dengan meminta mangsa mendaftar masuk atas nama mangsa sendiri.

“Dia akan bagi alasan tak bawa kad pengenalan lah, duit tertinggal la.

Ini semua bagi mengelakkan namanya direkod dan disyaki pihak berkuasa.

Mangsa sebelum itu juga diminta membawa barangan berharga seperti I-Pad, telefon bimbit dan sebagainya,” katanya.

Ku berkata, selepas dirogol, barangan berharga milik mangsa juga dilarikan namun mangsa tidak dicederakan.

Beliau berkata, suspek dipercayai terlibat dalam beberapa kes yang sama, yang dikesan sejak 2010 di Kuala Lumpur dan Selangor berdasarkan modus operandi yang digunakan.

“Namun kita percaya suspek terlibat dalam banyak lagi kes, (yang sama), namun tidak dilaporkan mangsa,” katanya dan meminta kaum wanita yang pernah menjadi mangsa lelaki itu supaya tampil bagi membantu siasatan polis.

Beliau berkata, suspek yang merupakan seorang jurujual direman pagi ini dan kes disiasat mengikut Seksyen 376 dan 392 Kanun Keseksaan, masing-masing atas kesalahan rogol serta melakukan rompakan – BERNAMA.


Laporan sebelum ini
klik untuk baca

2 ulasan:

Money makes people blind berkata...

Amazing! kenapa la ada juga wanita yg boleh terpedaya dgn iklan macam tu? interview dalam bilik hotel, kena check in guna nama & duit sendiri, pastu kena bawa barang bharga smasa inteviu....apa punya common sense, tak fikir panjang ke? sorry to say but yang jadi mangsa dia ne...that's the price u paid

Awanama berkata...

yg permpuan 2 pn npa lak ikut tmdga dlm blik hotel..ni ka tnd ny pluang krj yg bek sgt kurg d m'sia?ptt la byk perompk.perompk 2 pn rmpk la yg kaya mcm taib mahmud..hehe...ok x..