29 Dis 2011

Nak PRU BN Terbarai Lagi, 500 Anggota MCA P.Pinang & 500 Di Johor Keluar Parti

Ketua Pemuda MCA Pulau Pinang, 439 lagi keluar parti

Dalam satu tindakan yang mengejutkan malam tadi, Ketua Pemuda MCA Pulau Pinang, Eng Hiap Boon meletak jawatan daripada semua jawatan parti, kerana mendakwa kecewa dengan kepimpinan MCA.

Eng berkata 439 ahli juga turut keluar parti bersama-sama dengan dia, mengakibatkan dua MCA cawangan di negeri itu dibubarkan.

Bercakap dalam satu sidang akhbar di George Town malam tadi, Eng berkata, beliau dan rakan-rakan seperjuangannya amat kecewa dengan pemimpin parti yang menurutnya sedang berdepan dengan isu moral dan tidak beretika dalam kepimpinan mereka.

Perbalahan dalaman parti, tambahnya, semakin buruk dan para pemimpin pula didakwanya enggan melibatkan diri dengan akar umbi atau berkhidmat kepada rakyat secara ikhlas.

Eng dikenali sebagai "penyokong tegar" bekas presiden MCA, Datuk Seri Ong Tee Keat, tetapi tegasnya, tindakannya itu adalah keputusannya sendiri.

Katanya, beliau juga difahamkan bahawa kira-kira 500 ahli parti dari Johor mungkin turut keluar MCA pada masa yang sama (malam tadi), mengakibatkan pembubaran lima cawangan parti itu.

Eng berkata, beliau tidak tahu bila badai itu akan berhenti, tetapi menegaskan bahawa kepimpinan MCA perlu melakukan muhasabah diri. -mk

3 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

Tentulah mereka meluat dengan Presiden MCA yang merupakan hero filem porno!

kadio manong berkata...

Teman heran mengapa orang cina boleh terima pemimpin yang buruk akhlaknya. Takkan dalam agama deme tak ada garis panduan macam agama teman ? Hisy.. tak mungkin sebab kengkawan teman yang cina tu baik aje kelakuan deme.... pikio le yob !

Tanpa Nama berkata...

Pakatan Rakyat akan rugi besar jika Chua Soi Lek letak jawatan Presiden MCA.