26 Dis 2011

Bendera Separuh Tiang, UMNO Besut Tunjuk Dendam & Durhaka Kepada Sultan?

Umno Besut kibar bendera negeri separuh tiang?

BESUT, 27 Dis: PAS Besut melahirkan rasa dukacita dengan tindakan Umno bahagian yang mengibarkan bendera negeri separuh tiang sejak lebih seminggu lalu.

Yang Dipertua PAS Besut, Ustaz Wan Azhar Wan Ahmad berkata, tindakan mengibarkan bendera negeri Terengganu separuh tiang di pejabat Umno bahagian Besut itu tidak wajar.

Ini kerana, katanya di saat seluruh rakyat jelata gembira dengan keberangkatan pulang Sultan Terengganu, Tuanku Mizan Zainal Abidin kembali memerintah negeri tindakan tersebut amat dikesali.

“Ini tidak harus berlaku di saat seluruh rakyat negeri ini bergembira dengan kepulangan Tuanku Mizan Zainal Abidin untuk kembali memerintah Terengganu, setelah menamatkan tempoh pemerintahan baginda selama sepenggal sebagai Yang di-Pertuan Agong ke 13,” katanya.

Menurutnya, Umno BN bersikap hiporkrit apabila melenting marah ketika seorang mahasiswa yang berdemonstrasi bertindak menurunkan gambar Datuk Seri Najib Tun Razak tetapi membisu berhubung bendera Terengganu dinaikkan separuh tiang itu.

“Saya tidak fikir Ketua Umno Bahagian Besut tidak nampak bendera Terengganu berkibar di separuh tiang di hadapan pejabatnya di tengah-tengah bandar Jerteh dalam tempoh waktu yang agak lama.

“Saya juga tidak terfikir bekas Menteri Besar Terengganu (Idris Jusoh) itu tidak dimaklumkan tentang kepulangan Tuanku Sultan Mizan yang telah kembali memerintah Terengganu,” ujarnya.

Katanya, PAS Besut menasihati kepimpinan Umno bahagian agar segera mengembalikan semula bendera negeri Terengganu pada kedudukan asal dengan baik. -HD
Ulasan GB

Rakyat Malaysia tidak lupa bagaimana kejinya perbuatan sekumpulan ahli-ahli UMNO Terengganu khususnya penyokong bekas Menteri Besar Idris Jusoh memanggil Sultan mereka (ketika itu Yang Dipertuan Agong) dengan panggilan "natang" (binatang).Apakah pemasangan bendera separuh tiang tersebut adalah penerusan dan manifestasi kederhakaan ahli-ahli UMNO terbabit terhadap Sultan Terengganu?

4 ulasan:

Amuraria berkata...

JENIS BINATANG MANA ADA RASA HATI ? TERUTAMA DARI PARTI ARUS JAHILIAH PANDY KUTTY

Unknown berkata...

Hukum tentang Krismas Kristian yang umat Islam perlu ketahui...

Rujuk entri ini:
http://che-armad.blogspot.com/2011/12/dakwah-hukum-hukum-tentang-krismas-yang.html

Tanpa Nama berkata...

Orang laknat sahaja yang sanggup buat macam tu... kalau dari PR habis kene telanjang.. itu nama dasar Bee Nate...

Tanpa Nama berkata...

Buat laporan polis atas dasar menghina Sultan.