4 Nov 2010

Tiang Gol Padang Pilihanraya Juga Akan Patah (updated)

Kepala Batas: “Beberapa hari lalu, dia beritahu dapat nombor dua dalam peperiksaan tahunan dan di sekolah dia aktif,” kata bapa saudara Mohd Khairi Iskandar Onzek, 8, yang meninggal dunia pagi semalam kerana kecederaan dialami akibat ditimpa tiang gol di sekolahnya, Isnin lalu.

Shahizan Mohd Said, 29, yang ditemui di Taman Sri Desa berkata, selepas kejadian jam 12 tengah hari itu, Mohd Khairi dihantar ke Hospital Kepala Batas sebelum dipindahkan ke Hospital Pulau Pinang (HPP) untuk rawatan lanjut.
“Saya dimaklumkan Mohd Khairi kehilangan banyak darah dan doktor memberitahu dia bukan saja cedera, malah saraf otaknya rosak dan itu antara sebab dia meninggal dunia,” katanya.

Dalam kejadian itu, mangsa terjatuh sebelum dihempap tiang gol menyebabkannya mengalami pendarahan di hidung dan telinga, selain kecederaan dalaman.

Guru sekolah yang dimaklumkan kejadian itu menghantar mangsa ke Hospital Kepala Batas untuk rawatan.

Bagaimanapun, keadaan mangsa bertambah teruk menyebabkan dia dihantar ke HPP untuk rawatan lanjut, namun disahkan meninggal dunia jam 8 pagi semalam.

Tinjauan Harian Metro di sekolah berkenaan mendapati dua tiang gol diikat tali penghadang selain dilekatkan notis ‘Awas’.


TRAGEDI...tiang gol yang menimpa Mohd Khairi Iskandar sehingga meragut nyawanya dalam kejadian Isnin lalu.

Jenazah mangsa dikebumikan di Tanah Perkuburan Islam Pajak Song, jam 5 petang semalam.

Ketua Polis Daerah Seberang Perai Utara, Asisten Komisioner Zulkifli Alias, ketika dihubungi mengesahkan kejadian itu dan berkata, pihaknya menerima laporan kematian mangsa pagi semalam.

Katanya, berdasarkan siasatan, tiada unsur jenayah menyebabkan kematian mangsa dan kes diklasifikasikan sebagai kematian mengejut. -hm

Ulasan GB

Kepada Muhyiddin, soal sekolah yang terletak di bawah kementerian kamu sendiri tak terjaga sehingga ada pelajar yang mati lantarannya, mahu bising-bising menuduh kononnya PAS keluarkan fatwa baru untuk pilihanraya kecil Galas.

Kata Muhyiddin lagi semalam, "Kita tidak mahu rakyat cakap kita kerajaan yang `cakap tak serupa bikin, Itu munafik namanya".

Jelas yang munafik ialah kerajaan BN. Cakap tak serupa bikin. Konon BN mampu lakukan apa saja. Sedangkan tiang gol buruk sebuah sekolah pun tak berganti dan tak terjaga. Munafik! (pinjaman perkataan kamu sendiri).. Semalam tiang gol sekolah patah dan seorang pelajar mati kerananya.

Hari ini "tiang gol" yang sentiasa di alih-alihkan oleh SPR pula untuk memberikan kemenangan kepada BN di dalam setiap kali padang pilihanraya akan patah juga dan ada yang terkorban disebabkannya!


Tiada ulasan: