23 Mac 2010

MP BN Bidas Zahrain : Gemuk Dan Kenyanglah Kamu Selepas Melompat!

Ahli Parlimen Kalabakan Datuk Ghafur Salleh mendakwa Ahli Parlimen Bayan Baru Datuk Seri Zahrain Hashim semakin 'gemuk' dan 'kenyang' setelah beliau bertindak keluar KEADILAN dan menjadi anggota Bebas.

Dalam satu sidang akhbar yang diadakan setelah beliau membidas Zahrain di dalam Dewan kerana menamakan nya sebagai salah seorang antara lapan Ahli Parlimen yang mahu melompat menyertai Pakatan Rakyat pada 16 September 2008, Ghafur berkata zahrain telah berbohong.

"Saya tidak pernah lompat parti dan ini bererti Zahrain tidak menggunakan fakta yang betul.

"Media seperti Berita Harian, Utusan dan TV3 kata Anwar umpan saya, saya nak tanya siapa yang umpan siapa?,Saya minta Zahrain dedahkan semua 32 nama pemimpin wakil rakyat daripada Barisan Nasional yang ingin melompat.

"Apa yang boleh dikatakan di sini, Zahrain nampaknya sudah gemuk apabila sudah menjadi Ahli Bebas.Saya nak beritahu Zahrain, jangan dengar cerita orang buat masyarakat di tempat saya keliru dan saya mahu tanya kenapa sudah dua kali 16 September, baru kali ini buat keputusan. Tarikh tersebut sudah menjadi sejarah kenapa sekarang baru dipersoalkan," kata Ghafur kepada media.

Ghafur berkata Zahrain perlu menamakan semua nama Ahli Parlimen yang mahu melompat jika dakwaan beliau itu benar dan mempunyai asas.

Sebelum ini Zahrain mendedahkan nama lapan orang wakil rakyat Barisan Nasional semasa perbahasan titah menjunjung kasih Yang DiPertuan Agong. -SK

5 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

ambik kau penderhaka rakyat.memng sh lah Zahrain ni mata duitan.

Ed berkata...

Senario politik di Malaysia ni makin tak masuk akal...! Lompat parti jadi bebas....cuba kalau dari dulu nak bertanding tiket bebas...bertandinglah tiket bebas. Ni sah-sah nak jadi wakil semusim....atas tujuan apa agaknya?

Loyar Baru berkata...

Ong ! Ong ! Burppp ! Ah kenyang nya !

Tanpa Nama berkata...

bebas maksudnya UMNOlah tu, perasuah akan cari perasuah, penagih rakannya penagih

Tanpa Nama berkata...

ada masa nanti kita pinjam alat menimbang dan bagi kat katak yg suka melompat.