24 Dis 2009

Rakyat Dibodohkan, Projek BN Diutamakan

Sesi persekolahan yang bermula pada 3 Januari depan terpaksa ditangguhkan di beberapa kawasan di negeri ini (Kelantan) ekoran kegagalan kontraktor menyiapkan 14 buah sekolah menengah dan dua buah sekolah rendah seperti yang ditetapkan.

Inilah akibat melantik kontraktor gred F daripada kroni. Semua projek rakyat gagal dan menyusahkan rakyat. Mana perginya slogan Altantuya? Harapkan slogan tetapi menyusahkan rakyat. Slogan baru yang paling sesuai untuk Najib Altantuya adalah “Rakyat Dibodohkan, Projek BN Diutamakan”.

Maka sungguh tertipulah rakyat yang menyokong BN. Apakah kerajaan akan melantik kontraktor secara tender runding demi menjaga kroni serta melihat kegagalan atau mahu melantik secara tender terbuka spaya ada persaingan yang lebih sihat?

Akibat terlalu banyak mahu memenuhi poket, projek dibiarkan tertangguh sehinggakan banyak sekolah gagal disiapkan dalam tempoh yang telah ditetapkan. Sungguh kecewa Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi akan kegagalan menyiapkan sekolah-sekolah tersebut.

"Kementerian Pelajaran amat dukacita terhadap kegagalan kontraktor terlibat menyiapkan projek pembinaan sekolah baru itu mengikut jadual - kijangproperties


Sesi persekolahan yang bermula pada 3 Januari depan terpaksa ditangguhkan di beberapa kawasan di negeri ini ekoran kegagalan kontraktor menyiapkan 14 buah sekolah menengah dan dua buah sekolah rendah seperti yang ditetapkan.

Timbalan Menteri Pelajaran, Dr. Mohd. Puad Zarkashi (gambar) berkata, kegagalan menyiapkan sekolah-sekolah tersebut amatlah mengecewakan.

"Kementerian Pelajaran amat dukacita terhadap kegagalan kontraktor terlibat menyiapkan projek pembinaan sekolah baru itu mengikut jadual.

"Sebagai tindakan, semua kontraktor terlibat akan disenarai hitam sebagai pengajaran dan mereka tidak akan diberikan projek di bawah Kementerian Pelajaran selepas ini," katanya.Tiada ulasan: