12 Ogo 2013

Selepas Kes Tembak & Bom, Kini Simbahan Asid, 2 Wanita Cedera

Wanita cedera disimbah asid di lampu isyarat

Seorang pejalan kaki wanita cedera di bahagian muka dan mata akibat disimbah asid oleh dua lelaki bermotosikal di lampu isyarat berhadapan sebuah pusat membeli-belah di Jalan Ampang di Kuala Lumpur malam tadi.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Amiruddin Jamaluddin berkata dalam kejadian 11.45 malam itu, mangsa berusia 31 tahun melecur 10 peratus di bahagian muka manakala rakan mangsa, seorang wanita, terselamat.

Beliau berkata kedua-dua wanita itu dikatakan sedang menunggu untuk melintas di lampu isyarat itu sebelum didatangi dua lelaki menaiki sebuah motosikal yang bertindak menyimbah asid ke arah mangsa.

"Rakan wanita mangsa memaklumkan kepada polis pada 1.28 pagi tadi, pada masa kejadian dia dan wanita itu dalam perjalanan ke rumah," katanya katanya menerusi sistem khidmat pesanan ringkas (SMS) kepada Bernama di Kuala Lumpur hari ini.

Amiruddin berkata akibat panik, rakan mangsa tidak sempat mengenal pasti kewarganegaraan suspek, jenis dan nombor pendaftaran motosikal yang digunakan suspek.

Katanya siasatan awal polis mendapati mangsa masih bujang dan tidak mempunyai teman lelaki serta tidak mempunyai masalah dengan sesiapa.

Beliau berkata mangsa kini dirawat di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Kuala Lumpur.

Amiruddin berkata polis juga akan mendapatkan rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di tempat kejadian untuk siasatan lanjut.

"Pemeriksaan polis di tempat kejadian tidak menemui apa-apa bahan bukti seperti bekas asid yang digunakan," katanya. - Bernama

2 ulasan:

Awanama berkata...

Kejadian jenayah semakin meningkat setiap hari sebagai peringatan kepada rakyat malaysia.

Siapa yang mendorong hati mereka untuk melakukan jenayah ?

Azab dari Allah kerana menolak dan menghina hukum hudud.

Awanama berkata...

UMNO akan kata; Negara Malaysia masih selamat...penurunan kes jenayah menepati NKRA!!Hidup UMNO!!Hidup Melayu!!Negara Malaysia sedang dalam proses kehancuran..akan menjadi Mexico timur!!Tahniah diucapkan kepada semua melayu yg menyokong UMNO!!!