Tak Mengakui Blog Sendiri, Permulaan Kebinasaan PAPAGOMO!

Disaman RM10Juta... PapaGomo tak mengaku dia pemilik Blog PapaGomo.

Dari pendedahan-pendedahan yang berunsur fitnah yang dibuatnya, aku sangkakan dia ini seorang yang bertanggungjawab.... tapi rupanya sama saja dengan pencacai-pencacai UMNO yang lain.... berani baling batu tapi takut nak tunjuk tangan.

Menurut sumber yang mengikuti pusingan pertama saman Husam terhadap PAPAGOMO yang berjumlah RM10juta itu: PAPAGOMO ini menggunakan peguamnya untuk kerap meminta penangguhan.

Tak tau kenapa PAPAGOMO nak pengangguhan ni.

Yang lebih menyedihkan, PAPAGOMO seboleh-boleh MENAFIKAN yang blog PAPAGOMO beliau itu bukan miliknya.

Kita semua ingatkan PAPAGOMO mahu mempertahankan hujjah tulisan beliau yang tidak disukai Husam Musa itu. Rupanya, sikit pun dia tak sentuh tulisannya itu. PAPAGOMO lebih selesa menafikan blog beliau itu adalah miliknya.

Rupanya, manusia PAPAGOMO ni hanya berani mengaum dalam alam siber sahaja. Bila disuruh bertanggungjawab di atas tulisannya, dia menikus.

Manusia PAPAGOMO ini adalah jenis manusia pengecut, bachul dan suka baling batu sembunyi tangan.

Dia lebih selesa melontar tuduhan dan fitnah dari jauh tanpa mengira tuduhan itu benar atau tidak. Apabila dia disuruh bertanggungjawab di atas tulisannya, terus lari lintang pukang.

Dia ingin mengikut jejak langkah kawannya, si Ruang Bicara Faisal, yang berjaya mengelak dari di saman kerana Mahkamah tidak yakin bahawa Faisal ini adalah tuan punya blog Ruang Bicara Faisal.

Namun jangan takut kerana walaupun RBF ini menang pusingan pertama, kes beliau sedang berjalan di Mahkamah Rayuan.

Khabarnya kali ini selori saksi2 akan memberi keterangan mengecam manusia bachul bernama Faisal ini. Maka atas pengalaman dengan blogger bachul nama Faisal itulah, kali ini peguam2 Husam Musa telah menyeret selori saksi yang akan mengecam PAPAGOMO.

Termasuk yg akan jadi saksi adalah sepupu kepada Papagomo sendiri. Kalau ahli keluarga pun cam dia, mcmna dia nak nafi lagi?

Rasanya kali ini PAPAGOMO tidak akan dapat lari seperti kawannya di Faisal itu. Ini kerana trick si Faisal tu Husam Musa serta lawyer2 Husam sudah maklum.

Apa punya manusia si Papagomo ni. Blog sendiri pun tak nak mengaku. Jelas kepada kita bahawa Papagomo ini adalah manusia pendusta.

~tulangbesi

Ulasan GB

GB sudah ulas lama dulu di: Satu Hari Papagomo Tetap Kena Walaupun Polis & SKMM Tak Jalankan Kerja. Kini apa yang GB utarakan hampir menjadi kenyataan.

Keengganan beliau untuk mengakui blog itu kepunyaannya bukti awal kebinasaan papagomo! Beliau TAKUT untuk mengakui blog fitnah itu miliknya kerana tahu blog itu menyajikan berita palsu dan dusta.

Sepatutnya apabila beliau sudah tidak mengakui blog itu miliknya, pihak berkuasa sudah boleh menyiasat siapa pula yang mengemaskini blog tersebut selama ini kalau bukan papagomo sendiri, dan papagomo boleh pula didakwa kerana menipu jika sebenarnya beliau yang mengemaskinikan blog tersebut. Dusta di atas dusta!

Namun, kebal macamana pun papagomo yang dilindungi oleh polis, dengan hukum kebenaran dan hukum Tuhan, papagomo pasti hancur binasa!

Bukan saja papagomo, malah sekalian blogger pencacai UMNO yang menyebarkan dan menyemarakkan budaya fitnah, lucah dan porno. Termasuklah polis yang selama ini bersikap double standard!

Petikan:

GB perhatikan sudah ada laporan polis / SKMM sebelum ini terhadap papagomo tentang banyak isu, salah satunya mengenai video seks.

Tetapi tak ada siasatan dilakukan, malah papagomo semakin galak menyiar gambar porno dan video lucah.

Yang penting sekarang, ialah laporan polis terhadap polis dan pegawai SKMM yang tak menjalankan kerjanya.

Mentang-mentang duduk sekapal dalam UMNO.

Tak apa, satu hari papagomo tetap kena. Sepandai-pandai tupai melompat akan jatuh ke tanah juga.

Doa lagi: Ya Allah buktikan kebenaran itu kebenaran....

Doa orang yang baik-baik dan yang dizalimi akan tetap mengatasi amalan dan doa orang yang jahat-jahat.



Laporan sebelum ini
klik untuk baca




12 comments:

View Comments/Post a Comment

12 comments:

semiling resources said...

manusia mcmnee tak boleh bawa pi berperang..... nanti terkencing dlm seluar walau pun bunyi tembakan berbatu batu jauhnya.... tolong kilat kasut aku dah le papagomo....

Papagomol said...

Tengok muka pun ada sikit serupa banduan... langsung tak ada seri

Anonymous said...

mmg betul saudara GB..kebanyakan blogger2 umno ni menyebarkan fitnah dan lucah..hanya berani menyalak je..bila dah kantoi x berani plak nk mengaku..pthuiiii...ni la jenis pencacai taik umno...dr pemimpin sampai la blogger penakut piang...teruskan usaha GB demi menegak kan keadilan..syabas GB..

Anonymous said...

Ini org sembang kencang tp hti pondan.. Puihhh

Anonymous said...

Kalau hina sultan, cepat je SKMM cari dan tuduh orang. Kalau hina dan fitnah rakyat, biarkan begitu walapun banyak laporan polis dibuat. Apa punya double standard SKMM dan polis ni.

Anonymous said...

Dah terang perangai sebiji tentera Yahudi....PENAKUT!!!!!

XUMNO said...

Papagomo sudah hilang telor ke? Tukar jantina lah, lepas tu tukar nama jadi Pipigomel, kah,kah,kah.

Anonymous said...

ello papagomo... Amacam?..lu umpama 'taik x dak secamca pun'.. Hahaha.. Wa wau tgok lu berani ka atau lu sma mcm bos lu x da telo.. Bila mau pilihanraya ni?? Wa sudah x saba ooo mau tukar itu BN..wa mau kasi itu PAKATAN..
TAKBIRRRRRRRRR..

Anonymous said...

Hanya penafian semata-mata, kata hakim. Maka papagomo akan disabitkan kesalahan fitnah Husam Musa.

Anonymous said...

Ko nak bayar saman juta-ta dgn apa....? Meringkuk lah ko dalam penjara. Lainlah kalau najibun tolong settlekan. Hehehehe.

Wrgaklia said...

Kesian papagomo.....mesti ore kuat umno cover line nya punya!!

andre irwan said...

Sifat dan perangai munafikun memang macam tu. Sejak zaman Rasulullah lagi, puak ni memang bersifat sedemikian. Pernah kita dengar pemimpin mengaku perbuatan salah laku itu dibuat oleh depa? Fikir dengan kepala lutut pun tahu le.

Kembali ke Laman Utama




Tajuk-tajuk Terbaru di Kelab GB: