9 Ogo 2012

[PENTING] Senarai Tempat Pemasangan Kamera Perangkap Had laju


Sebagai panduan untuk pulang berhari raya nanti.. Jangan selepas bergembira sampai pula surat saman ni....... Poket dah kempis masa tu..... So sampai area ni kauorang ikutlah had laju yang ditetapkan...

PDRM sudah memasang sistem baru untuk mengesan kelajuan kenderaan yang melebihi had laju pada suatu tempat.. kalo dulu tembak bawah jambatan, skrg sudah tukar maa… Berikut diberikan lokasi-lokasi pemasangan sistem baru perangkap hadlaju yang telah dipasang oleh pihak PDRM:


PLUS Arah Utara

■ Under a bridge at about 456km, Sg Buloh junction.
■ Under a bridge at about 459km, Bukit Lanjan interchange.
■ Under the overhead restaurant at Sg Buloh.
■ Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
■ Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
■ Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
■ Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

PLUS Arah Selatan

■ Below signboard at about 454.6km and 455.2km, Sg Buloh layby.
■ Under the bridge after Subang junction at 11.3km.
■ Under the bridge at 22km, Bukit Lanjan junction.
■ Under the bridge before Mint hotel, Sg Besi Toll. 80km/h only!
■ Under the bridge at 302.8km, Kajang junction.
■ About 1km south of Bangi junction, both south and north bound outer lanes
■ At 296.5km and 297km, Bangi junction.
■ Under the newly constructed bridge at 289.0km, before Nilai North junction.
■ At 285.5km and 285.8km, Nilai North junction.
■ On center divider at 251.8km and 253km after Senawang junction.
■ After Alor Gajah junction at 213.9km, next to water theme park.
■ Behind the right hand crash barrier at 198.4km.

Lebuhraya Elite Hubungan Timur Tengah/Utara

■ On left hand side at 4.8km after Batu Tiga/Shah Alam exit
■ Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
■ Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.

Lebuhraya Elite Hubungan Barat Tengah/Selatan

■ Under the overhead restaurant at USJ/Hicom junction about 8.5km. 90km/h zone!
■ Below the bridge before USJ/Hicom junction at 10.5km.
■ After exit from KLIA toll to the airport, below Jalan Pekeliling flyover.90km/h

NKVE Arah Timur/Utara

■ 300m before Jalan Duta toll, 60km/h!
■ Behind crash barrier on the left when going towards Jalan Duta toll, at 24.9km, 80km/h!
■ Below bridge at Damansara Junction, 17.5km

NKVE Arah Barat/Selatan

■ Behind crash barrier on the left when leaving Jalan Duta toll from KL, at 25.3km and 25.7km, 80km/h!
■ From Jln Duta, below the bridge, 23km, 80km/h zone!
■ From Jln Duta, at the underpass at Sg Buloh Y-junction, 22km.
■ Behind crash barrier at Damansara Junction, 17.7km and 16.8km
■ Below railway bridge at 11.2km
■ Under the bridge at Shah Alam junction.

Lebuhraya Kesas Timur

■ Under the bridge at 44.8km, downhill run after Puchong junction.
■ Kesas West Bound
■ At Sg Besi side of East Bound Toll. Kuala Lumpur City
■ Jalan Duta; below the flyover at the Damansara junction, 70km/h zone.

Lebuhraya Kesas – Klang

■ Dual carriageway between Klang and Port Klang. Towards Klang direction, at about 13km mile stone. 70km/h only!

Leburaya Pantai Timur

■ East bound, downhill run after Raub junction.
■ Maran, 60km/h zone.
■ Paya Bungor, 70km/h zone.

Kawasan Negeri Johor Arah Selatan

■ Tangkak junction.
■ Under the bridge after Yong Peng
■ North junction at 97.3km.
■ Ayer Hitam junction.
■ Sedenak junction.

Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Utara

■ Around Ayer Hitam in 60km/h zone.
■ Before Perwaja Steel.
■ Sg Petani junction.
■ Between Seberang Jaya junction and Sg Dua Toll.
■ Penang Bridge at island end.Speed limit 80km/h.

Jalanraya Sekitar Utara Malaysia – Arah Selatan

■ Penang Bridge Island end. Speed limit 80km/h.
■ About 2km before Juru Toll Speed limit 90km/h

Kawasan Perak Jalanraya Arah Utara

■ Under the bridge at 197.1km and 198.8km, after Kamunting Junction.
■ Under the bridge at 204.3km, after Kamunting Junction.
■ Under the bridge at 208km, before Kamunting Junction.
■ Under the bridge at 214.8km, before Kamuntingjunction.
■ Ipoh Vista Point at about 263km. Speed limit 80km/h.
■ Under the bridge at 271km, Ipoh North Junction.
■ Under the bridge at 274.4km, Ipoh South Junction.
■ Under the bridge at 286.9km, Simpang Pulai Junction.
■ Under the bridge at 296km, Gopeng Junction.
■ Under the bridge at 352.6km, after Sungkai Junction.
■ Under the bridge at 353km, Sungkai Junction.
■ Under the bridge at 373km, Slim River Junction.

Kawasan Perak Arah Selatan

■ Under the bridge at 199km, before Kamunting junction.
■ Under the bridge at 241.9km, at Kuala Kangsar junction.
■ Under the sign post at 296.1km, before Gopeng Junction.
■ Under the bridge at 297km, at Gopeng Junction.
■ Under the bridge at 300km, after Gopeng junction.
■ Under the bridge at 308.6km, after Gopeng junction.
■ Under the bridge at 372.6km, at Slim River junction.

P.S / Setelah berbillion duit ditabur skang tiba masa untuk kutip balik hahahaha -baca-blogspot

27 ulasan:

Awanama berkata...

This is HELL!!!, We want ABU!!,ABU!!,ABU!!,

Amuraria berkata...

PAYBACK TIME :)

Awanama berkata...

ni dia cari makan haha rakyat yg kena....

Awanama berkata...

Jalan federal tak di pasang ke?

Awanama berkata...

yang ni dah lama pasang depa pasang terbaru kontrek sudah keluar siap dgn cctv kat junction traffic light yg ni nation wide dengar kata kontraktor pun bekas polis

Unknown berkata...

Haha.. Janji ditepati be end(BN)..kini masa balas budi dgn byr saman sia2 hnya dgn niat mnindas rkyat untk mndpt keuntungan..

Yong berkata...

Salam
Ikut jalan bandar je kalau boleh. Lebuhraya pun jem. Yang herannya jem pun kena tol. memang zalim!

Awanama berkata...

Mari kita pakat-pakat undi PR dan lepas itu hapuskan semua tol yang selama ini mengcengkam leher rakyat sehingga nak putus nafas.

Hanya orang bodoh saja akan letak tali gantung pada leher sendiri.

Awanama berkata...

hahaha...biol la be end mantol ni...camtu baik bawak beskal tak pun balik kampung jalan kaki..hahahahahaha,,kalau dah hmpir mcm setiap k.m ada speedtrap bagai ...pastu bawak siap ada yg kurg 70 k/m hahahaha biooll mmg bioolll....

Awanama berkata...

Minta maaf, hapuskan tol bukan penyelesaiannya. kena macro thinking sikit. Tu umpan utk dpt undi cara mudah. Menyesal kemudian dah tak guna. Kalau marah pun tak perlulah marah habis, ada masanya kena telan juga. Fikir2 kan lah, utk kebaikan jangka panjang bersama.

Awanama berkata...

Maaf la ya.....byk komen yang macam budak2 jer...halcni bukan adacberkaitan pasal politik. Apa la pemikiran masih lagi tak matang.. Apa yang dilakukan ini adalah bertujuan untuk menyelamatkan nyawa rakyat Malaysia. Cuba fikirkan berapa ramai nyawa pemandu yang melayang disebabkan mereka yang tidak mengikut peraturan. Kalau dah tak nak saman so ikut la peraturan...bila kemalangan tinggi so salahkan polis tak ambik tindakan....lu pikir la sendiri

Awanama berkata...

Speed trap camera & radar ni boleh kesan motosikal ke? Sebahagian besar kematian akibat kemalangan adalah melibatkan motosikal.
Had laju 90 km/j di sesetengah lokasi lebuhraya tidak munasabah.
Bagaimana dengan jalanraya persekutuan?

aku berkata...

KALO DAH PIHAK YANG BUAT UNDANG2 PUN BUAT KERJA DAN BERTINDAK TAK IKUT UNDANG2??..DAN MENGGUNAKLAN UNDANG2 UNTUK KEPENTINGAN SENDIRI..MCMNA PULAK??..KORANG PIKIRLAH PULAK YE???

Awanama berkata...

teman pakai kereta dan setiap kali kes raya budget untuk saman nyaman dah di siapkan...wroom laju teman dari mika, makan asap le mika nanti.

Awanama berkata...

■ Under the last bridge before Sg Besi toll at 309.2km.
■ Under the bridge at 296.5km, Bangi junction.
■ Under the newly constructed bridge at 289.0km, after Nilai North junction.
■ Under the bridge at 286.5km, Nilai North junction.

BETUL KER DIAORANG PASANG KAMERA NI +- 5-10 KM SATU?

Awanama berkata...

BANYAK TUUU... Yg paling untung supplier kemera ni & geng logistik pdrm & kdn... MASYUUUK... $€£¥$€£¥

Awanama berkata...

kenapa kita eksiden?sbb kita terlalu takut utk kena saman,bwk kete sepatutnya tgk dpn,fokus,tp kat sini bwk kete tgk panel meter,tgk dpn blk dah ada lori,tekanan beb bwk kete mcm tu.

itam berkata...

Berok siku..
www.videokiki.com

Awanama berkata...

patuhi had laju kena saman ke?? pakai otak la.. jgn melebihi had laju takdela kena saman..adooiiii lembapppp

Awanama berkata...

saman juga bukanlah jalan penyelesaian, sekadar nak tambah pendapatan negara. kalau betul2 komited tentang had laju, cipta je kereta dgn kelajuan maksima 110km/j. negara ni kan ada kilang kereta, sesetengah pemandu kaya di negara ni mampu bayar dan langsung tak kisah walau disaman beribu2 ringgit.

Awanama berkata...

Undi lagi BN PRU13 supaya BN lagi kaya

Awanama berkata...

PRU13 kita sama-sama tolak UMNO baru saman ekor dihapuskan

Hazimie berkata...

bnyknya... Balik kmpng ni naik bas le...slmat sikit duit poket...

Awanama berkata...

Taknak kena saman jgn bawak laju la apa susah ikut peraturan had laju.....yg g sabitkan politik ape hal....akai ada ka...... Ape2 pun "SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN" kepada semua jgn duk gaduh2 mcm budak2 je.....

Awanama berkata...

Yg laju je saman, yg terlalu slow jln tengah2 tu biarkan...ingat laju je yg mati ke? Atas katil pun bole mati..mereka bwk laju nk mati biarkan je...jln pun dh sesak jam...banyak lagi faktor jln raya yg perlu dikuat kuasa bukan tekankan pada had laju aja..baca signbord pun tk pandai mcm mana dpt lesen?

sayang msia berkata...

Kenapa la manusia zaman sekarang macam ni..Tujuan kerajaan adalah untuk menyaman pesalah2 jalan raya yang membahayakan nyawa sendiri dan org lain..bukannya kerajaan saja xde keja nak bazir masa dan wang..paham la skit.kalau xnak xnak kene saman xyah la buat langgar peraturan..kan senang..skit2 politik-sikit undi PR.isu tol pun nak dibangkitkan..kalau tol xde nak pakai duit korang ke utk repair dan buat jalan..lu pikirla sendiri...bukan ape semua yang kerajaan buat tu salah..cubalah matang..dan bersyukurlah negara kita ni jauh lagi aman dr negara lain...sebelum ckp org lain..cubala korang pikir ape yang korang dah buat utk negara ini..yang korang tau pikir diri sendiri dan keluarga korang je..kalau x support usaha kjaan xpe atleast jgn burukkan dan kaitkan isu politik...nmpk sgt x matang

Awanama berkata...

Tension gila bawk keta kna tgk speedometer,rakyat mati sbb bwk keta 110km sejam jd ngantuk..tkanan jiwa dbuatnya,jalan straight pun kena bwk slow