24 Jan 2012

Rosmah Mati Kutu, Kolumnis SMH Pertahankan Dakwaan Beliau Berbelanja Besar

Kolumnis pertahan dakwaan Rosmah belanja RM325,000

Kolumnis Sydney Morning Herald Andrew Hornery mempertahankan dakwaannya bahawa isteri perdana menteri Rosmah Mansor membelanjakan lebih RM300,000 semasa lawatannya ke Australia.

"FLOM (wanita pertama Malaysia) dakwa saya membesar-besarkan secara liar lawatan sambil membeli-belahnya di Sydney?

"Saya tetap pertahankan setiap kata-kata saya. Sumber saya amat kukuh," kata Hornery dalam Twitternya kira-kira sejam lalu.

Isteri Datuk Seri Najib Razak semalam menyangkal dakwaan Hornery yang dibuat dalam seksyen 'Private Sydney' harian itu dengan menyifatkannya sebagai "karut, dibesar-besarkan secara liar dan tidak benar".

Selain perbelanjaan A$100,000 (RM325,000) di sebuah butik, Hornery juga mendakwa Rosmah dan suami menginap di emper (penthouse) bernilai A$20,000 (RM65,100) semalam, meminta "parkir valet untuk limousinnya" dan menerbangkan pereka fesyen ke Malaysia untuk mengenakan pakaian yang ditempahnya. -mk



Laporan sebelum ini
klik untuk baca




6 ulasan:

Awanama berkata...

kak mah berbelanja besar untuk membesarkan tembolik nya atau badannya atau nafsunya -

Awanama berkata...

kak mah oooiiiii... ramai orang malaysia tak cukup makan kak mah ooiiii... dok kira nak pi shopping ja dia ni. nak kena panggil hasan ali tarbiyah sikit dia ni...

Awanama berkata...

Hasan AQidah tarbiyah kak mah ker kak mah tarbiyah Hasan AQidah?hehehe

hairan berkata...

takpe la... dia belanja guna duit dia hasil menambung dari zaman dia budak2 lagi tuh...

atau mayb hasil dari duit 'poket' laki dia...

orang lain tak makan tak minum lantak la... apa kena mengena dengan dia kan..

Awanama berkata...

Hahaha....hasan ali & ibrahim ali katak puru ni DIAM saja bila ni kak gemuk mah ni boros berlanja.....diam saja dua ekor anjing umkno ni.....hahaha

Awanama berkata...

Ari tu FLOM suruh DSAI saman aje org itu org ini yang tuduh dia. Apa kata FLOM saman je org putih tu bak kata pepatah biar tulang...