16 Jan 2011

Lelaki Ini Pernah Mengaku Dalam Mahkamah Lakukan Hubungan Seks Dengan Ummi Hafilda

Sesi perbicaraan kes Liwat 1 sekitar tahun 2003 yang lalu

Saya Pernah Lakukan Hubungan Seks Dengan Ummi"- BAGINDA (gambar kiri)

Saksi pembela dalam perbicaraan fitnah salah laku seks dan tuduhan liwat DSAI memberitahu Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur bahawa beliau telah mengadakan hubungan seks dengan saksi utama pendakwa iaitu Ummi Hafilda Ali.

Norazman Abdullah @ Baginda anak Minda memberitahu bahawa hubungan seks antara beliau dan Ummi berlaku semasa mereka tinggal bersama di London.

Baginda, 40, juga memberitahu bahawa beliau sudah mengenali Ummi sejak 1992 tetapi hubungan itu menjadi akrab semasa mereka berada di London dalam bulan Jun 1998, bersama-sama ahli perniagaan yang dikenali sebagai MP S'ng Chee Hua dan seorang kawan yang lain.

Menurut Baginda lagi, Ummi memberitahunya, apabila kembali ke Malaysia bahawa dia akan membayar wang berjumlah RM200,000 kepada isteri Baginda supaya mereka boleh berkahwin secara sulit di London. Ummi juga berjanji akan memberikan saham sebanyak 25 peratus dalam projek iklan yang bernilai RM10 juta.

Ummi pernah membuat kejutan beberapa ketika lalu dengan mengistiharkan dirinya masih 'dara'. Beliau juga bersama-sama Azizan Abu Bakar menulis surat kepada PM Mahathir bahawa beliau mengetahui rekod salah laku seks bekas TPM, DSAI.

Baginda juga memberitahu mahkamah semalam, bahawa pada mulanya Ummi memberitahunya kes salah laku yang melibatkan bekas TPM DSAI itu adalah benar belaka. Tetapi selepas hubungan mereka (Ummi dan Baginda) akrab, Ummi mengakui bahawa 'kes salah laku DSAI' itu hanyalah diada-adakan (rekaan).

Baginda juga memberitahu mahkamah bahawa Ummi memberitahunya bahawa dia telah memaksa Azizan mengaku telah mengadakan hubungan seks (liwat) dengan DSAI. Ummi bagaimana pun tidak menjelaskan kepadanya bagaimana dia memaksa Azizan supaya mengaku diliwat, kata Baginda lagi. Ini semua dilakukan kerana dia (Ummi) bencikan DSAI dan abangnya Azmin Ali kerana tidak mahu membantunya dalam pemberian projek-projek perniagaan.

Ummi juga telah memberitahu Baginda bahawa apabila DSAI disingkirkan kelak beliau akan mendapat projek iklan bernilai RM10 juta di KLIA dari Tun Daim.

Semasa beliau dan Ummi berada di London, Ummi ada memberitahunya bahawa Mahathir adalah 'dalang' di sebalik Buku 50 Dalil: Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi Perdana Menteri".

Selain Mahathir nama-nama yang disebut Ummi terlibat dalam penyediaan buku fitnah itu ialah Tun Daim, Rahim Thamby Chik (bekas Ketua Menteri Melaka) dan Setiausaha Eksekutif UMNO Tengku Adnan Tengku Mansor. Menurut Baginda, beliau diberitahu oleh Ummi bahawa penulis buku itu ialah Khalid Jeffri sementara ianya dibiayai oleh Tengku Razaliegh Hamzah, Tun Daim dan Tengku Adnan.

Baginda menambah, Ummi memberitahunya pada suatu malam dalam bulan Ogos 1998 bahawa bapanya Haji Ali tidak mengakuinya sebagai anak kerana membantu menyediakan kandungan dan maklumat yang tidak benar dalam penulisan buku fitnah tersebut.

Ummi menjelaskan kepada Baginda bahawa beliau tidak dapat tidur kerana bapanya (bapa Ummi) telah menghalaunya dari rumah.

Azmin Ali sebelum ini pernah memberikan keterangannya bahawa Ummi bukanlah seseorang sebagaimana yang didakwanya dan beliau telah tidak diakui anak oleh bapa mereka lewat 1998 kerana melarikan diri bersama lelaki yang sudah bernikah ke luar negara.

Baginda memberitahu mahkamah semalam, bahawa Ummi Hafilda telah memberitahunya dia sudah menulis surat kepada Mahathir tentang salah laku seks DSAI tetapi kandungan surat itu akan ditapis dan dipinda oleh Aziz Shamsuddin, Setiausaha Politik Mahathir.


"Ummi Hafilda adalah seorang pelacur," kata Aziz Shamsuddin.

Hari ketiga perbicaraan rayuan Anwar Ibrahim di Mahkamah Rayuan Kuala Lumpur menyaksikan pendedahan yang besar dibuat, iaitu apabila Christopher Rizal Fernando Abdullah (kini telah meninggal dunia - semoga Allah mencucuri Rahmat ke atas Rohnya - Al-Fatihah) membacakan transkrip dari perbicaraan sebelumnya, yang memetik Aziz Samsuddin sebagai berkata bahawa Ummi Hafilda Ali adalah seorang pelacur.

Fernando bermula dengan mengikhtisarkan prosiding hari sebelumnya, yang mana dia memberitahu mahkamah bahawa ayah Ummi tidak lagi mengaku Ummi sebagai anaknya selepas dia mengaku menulis surat kepada Perdana Menteri, Dr Mahathir Mohamad, dalam rangka menuduh Anwar meliwat Azizan Abu Bakar, iaitu pemandu isteri Anwar, Dr. Wan Azizah Wan Ismail.

Sejurus sebelum dia meninggal dunia, ayah Ummi yang merupakan seorang guru agama menulis surat terbuka kepada Harakah. Dalam surat itu, dia menjelaskan sebab dia tidak lagi mengaku Ummi sebagai anaknya, malah mengatakan dengan tegas bahawa Ummi adalah dalang utama di sebalik (dakwaan liwat oleh) Azizan.

"Ayah Ummi meninggal dalam keadaan patah hati tanpa pernah mengampunkan anaknya itu atas peranan yang dimainkannya dalam memerangkap Anwar dalam tuduhan liwat," kata Fernando.

Sebelum itu, Fernando membacakan keterangan Azmin Ali (abang Ummi) di mahkamah yang membuktikan bahawa dia (Ummi) memainkan peranan yang aktif dalam konspirasi itu.

Pendakwaan tidak pernah memanggilnya (Ummi) untuk memberi keterangan di mahkamah bagi menafikan dakwaan itu, tambah Fernando. Sebaliknya, mereka menyerahkan kepada Pembelaan untuk memanggilnya. Malah hakim perbicaraan menyebut tentang perkara ini dalam penghakiman bertulisnya.

"Tetapi Ummi pasti menjadi saksi yang 'liat'. Jadi, pihak Pendakwaanlah yang sepatutnya memanggilnya, dan bukannya pihak Pembelaan," Fernando berhujah.

Fernando berhujah bahawa mahkamah sepatutnya menggunakan Seksyen 114 (g) Akta Bukti bagi menangani kegagalan Pendakwaan memanggil saksi yang paling penting untuk memberikan keterangan di mahkamah.

Fernando kemudiannya membacakan keterangan daripada Raja Kamaruddin Raja Raja Wahid (Raja Komando), yang mana saksi itu mendedahkan secara terperinci tentang permulaan konspirasi terhadap Anwar dan peranan yang diberikan kepadanya dalam konspirasi itu.

"Keterangan saksi ini akan menunjukkan bahawa dia diminta untuk bersekongkol dalam konspirasi untuk menjatuhkan Timbalan Perdana Menteri," kata Fernando.

"Mesyuarat itu diadakan di pejabat Aziz Samsuddin, iaitu Setiausaha Politik Perdana Menteri, pada 26 Jun 1998."

Fernando mendedahkan bahawa dalam mesyuarat tersebut, Aziz menegaskan bahawa Ummi dan Azizan tidak akan menimbulkan masalah kerana "Ummi adalah seorang pelacur".

Raja Komando kemudiannya bertanya kepada Aziz tentang kemungkinan menggunakan cara lain bagi menjatuhkan Anwar.

Menurut Raja Komando, "Aziz menjawab bahawa (tuduhan) liwat adalah cara yang terbaik. Lain-lain cara tidak akan memberikan kesan."

"Peranan Raja Komando adalah bagi menguruskan pembunuhan kerjaya politik (Anwar)," tambah Fernando. "Dakwaan liwat pula 'ditugaskan' kepada Ummi dan Azizan."

"(Tugas) Raja Komando adalah mencanangkan dakwaan itu ke segenap ceruk. Dia juga bertanggung jawab untuk menyebarkan tuduhan bahawa Anwar adalah ejen CIA (Agensi Perisikan Pusat Amerika Syarikat)."

Berdasarkan penjelasan yang diberikan oleh Fernando kepada mahkamah pada hari ini, adalah jelas bahawa berdasarkan pertemuan antara Raja Komando dan Aziz Samsuddin, dia (Aziz) adalah Kepala Pengkomplot. Sementara itu, walaupun Ummi yang menulis 'surat Azizan' kepada Perdana Menteri, yakni yang menuduh Anwar meliwatnya, Azizlah yang menyunting dan menulis kembali surat berkenaan.

Menurut Fernando, surat itu adalah berdasarkan buku "50 Dalil Mengapa Anwar Tidak Boleh Jadi PM" – buku yang sekonyong-konyong dimasukkan ke dalam beg hampir 2,000 delegasi ke Perhimpunan Agung UMNO pada tahun itu.

"Hakim tidak memberikan perhatian yang sewajarnya kepada bukti ini," Fernando berhujah. "Dia melakukan kesilapan yang besar."

"Adakah dia akan mengeluarkan penghakiman yang sama seandainya dia memberikan perhatian yang sewajarnya kepada bukti ini?"

11 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

salam GB,

pintu taubat utk si anak derhaka ini telah tertutup rapat, kemana lagi ia akan pergi? Ya Allah Ya Tuhan Kami, Engkau tunjukkan lah jalan yang benar kepada mereka ini & jika mereka masih engkar, Engkau azabkanlah mereka ini dengan azab yg amat pedih sbg pengajaran kpd mereka yg lain, amin !

Tanpa Nama berkata...

UMMI: "kami projek cuma sekali aja...."
BAGINDA: "tak lah... tiga eh lima...."

Tanpa Nama berkata...

Dia nie tak timbul cerita lagi selepas kes itu telah diputuskan di mahkamah suatu ketika dulu. Sekarang ini dia cuba pulak nak mengeruhkan suasana, dan dalam masa yang sama segala keburukan dirinya terpamir semula dengan sendirinya. Maka jangan salahkan ibu mengandung, tidak hairan banyak lagi keburukan dan kedaifan akan terpamir didalam blog-blog. Sendiri buat maka diri sendiri lah menerima padahnya.

Tanpa Nama berkata...

Yetra allah makhluk yang lemah sejarah sudah ada namrud mati kerana seekor nyamuk , tentra bergajah mhancur kerana burung-burung anwar dah cakap hanya seekor nyamuk insyallah masa kehancurannya sudah dekat solat hajat makan diri sendiri...

zuraimi berkata...

kalu awal tahun 1996-1998... maklumat yg tersebar dialam cyber masih belum tahap sempurna ... kini silap besarlah pompuan ni...

Ya Allah kami serahkan puak2 ini kepada Mu ... untuk menentukan...

Tanpa Nama berkata...

Projek Iklan Di KLIA lah yang Umi dapat lepas dok lelong kesana kesini...,

Tun...Komen pasal iklan...kroni Tun paling banyak iklan termasuk check je Media Prima,,,berapa banyak anak syarikat pengiklanan mereka...siap beli lagi..

Perniagaan iklan lah paling banyak rasuah,,,Dari orang politik hingga ke kerani PBT.. jangan salahkan syarikat bumiputra yg kecil..mereka tiada peluang..semua yg besar sapu hanis..semua rasuah..rasuah..

Tanpa Nama berkata...

kalau nak doa tu doa la kedua belah pihak diturun azab kalau berdusta, kita tengok sapa yang kena azab, maklumat dialam siber kini sudah kira ok, kita tengok sapa yang silap besar,baru betui... bila dah dapat jawapan nanti, jgn pulak tak dapat terima, nanti dengan kita sekali kena bala.

Tanpa Nama berkata...

pakatan PRU13..pasti menang kerana kebangkitan rakyat..sampai masanya PENDEDAHAN pemimpin durjana UMNOngok/BN perlu di hebahkan...

Tanpa Nama berkata...

dulu kita tak tau pun apa yg berlaku dalam keluarga HJ ALI ni....sekarang ummi hafilda dah dedah kan betapa derhakanya AZMIN ALI kepada ibunya....AZMIN ALI xdapat tidur malam dah....kl anda betul sila buat DNA cek utk mengesahkan bahawa anak itu adalah anak anda...bukan anak ANU WAR Berahim....kenapa takut?

Tanpa Nama berkata...

To Anonymous di atas, teks dibawah dipetik dari blog Azwan Ali, silaserazwanali.blogspot.com,

"MAHKAMAH TELAH PUN MEMBUAT PENGHAKIMAN....ANAK ITU BASED ON DNA DAN HUJAH HUJAH PEGUAM..........MEMANG ANAK AZMIN PUN!!!! AMBIK KO.....MALANG SUNGGUH AZMIN KAN??? ALLAH SWT SAHAJA YANG AKAN MEMBALAS PERBUATAN SI PEMBAWA FITNAH YANG KEJAM ITU.....!!!!

MASYA ALLAH...........NA HU ZU BILLAH MIN ZALIK.............!!!! AZWAN ALI PULA TERJERAT DENGAN FOKUS MEDIA....KERANA MENEMANI SESEORANG..... PENJOLOK KES......KE MAHKAMAH SETIAP HARI..... WITHOUT FAILED DENGAN FESYEN FESYEN BAJU YANG SAMA COLOUR....SAMA TONE....DAN SAMA FANCY U ALLZ!!! TAK AKAN DAH LUPA???? KER BUAT BUAT LUPA HA????? "

PutraRocker berkata...

#thisisbestbro!