3 Nov 2010

Batu Sapi: 601 Anggota TLDM Mengundi Secara Pos

601 Anggota TLDM Mengundi Secara Pos Di Batu Sapi Hari Ini

SANDAKAN: Seramai 601 pemilih undi pos hari ini melaksanakan tanggungjawab mengundi bagi pilihan raya kecil Parlimen Batu Sapi, kata Pegawai Pengurus Pilihan Raya Kecil Batu Sapi Mohd Hamsan Awang Supain.

Beliau berkata proses pengundian di Dewan Sukan Taman Samudera di Batu 5, Jalan Labuk membabitkan anggota Tentera Laut Diraja Malaysia (TLDM) yang mengundi mulai pukul 8 pagi hingga 1 tengah hari.

Undi pos bermula semalam yang membabitkan 1,014 pemilih pos terdiri anggota polis dan petugas Suruhanjaya Pilihan Raya. Keseluruhan pemilih undi pos berjumlah 1,615 orang.

Proses undi pos yang dijalankan bermula semalam berjalan lancar.

Undi pos akan dikira esok dengan undi pemilih biasa di Dewan Masyarakat Sandakan, katanya ketika dihubungi Bernama hari ini.

Beliau berkata keputusan pilihan raya kecil kerusi Parlimen Batu Sapi dijangka diketahui pukul 8 malam esok.

Terdapat 24,047 pemilih biasa layak mengundi esok di 12 pusat mengundi membabitkan enam di Dewan Undangan Negeri (DUN) Sekong dan enam lagi di DUN Karamunting.

Pilihan raya kecil itu menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara Datin Linda Tsen Thau Lin daripada Barisan Nasional, Datuk Yong Teck Lee daripada Parti Maju Sabah dan Ansari Abdullah daripada Parti Keadilan Rakyat. - BERNAMA

Tiada ulasan: